Ευχαριστήριο του Γ.Ν. Νοσοκομείου Φλώρινας σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες του Νομού

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας, με την ευκαιρία της 14ης Ιουνίου, Παγκόσμιας ημέρας εθελοντή αιμοδότη, θα ήθελε να ευχαριστήσει και να ευχηθεί Χρόνια Πολλά σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες του Νομού Φλώρινας που προσέρχονται στο τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μας και προσφέρουν το αίμα τους στους συνανθρώπους μας, που το έχουν ανάγκη.

Επίσης θέλει να συγχαρεί και να ευχαριστήσει για την μακροπρόθεσμη και πολύτιμη συνεισφορά τους συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών στην ανάπτυξη του θεσμού της εθελοντικής αιμοδοσίας στον νομό μας με στόχο την επάρκεια αίματος αλλά και την συμπαράσταση στους συνανθρώπους μας σε δύσκολες στιγμές της ζωής τους.

Στόχος μας είναι η προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών, η ενθάρρυνση όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων να γίνουν τακτικοί εθελοντές αιμοδότες και η μεταλαμπάδευση, στη νέα γενιά αιμοδοτών, της ιδέας της ανιδιοτελούς εθελοντικής αιμοδοσίας ως μιας αυτονόητης και φυσιολογικής διαδικασίας, που αρμόζει στην στάση του σύγχρονου ανθρώπου απέναντι στη ζωή και στους συνανθρώπους του.

Το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μας επισκέπτονται κάθε χρόνο 2300 περίπου αιμοδότες και συνεργάζονται μαζί μας 35 σύλλογοι εθελοντών αιμοδοτών. Τα δυο (2) τελευταία χρόνια συνεργαζόμαστε μέσα από πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και Υπουργείου Υγείας με τα σχολεία του νομού μας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς, έτσι ώστε η εθελοντική αιμοδοσία να αποτελεί στάση ζωής εθελοντικής προσφοράς, για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής και την ανάπτυξης της κοινωνικής συμμετοχής και αλληλεγγύης.

Στην δύσκολη περίοδο που βιώνουμε, η ευγενική αυτή προσφορά μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας.

Η κίνηση αυτή ευχόμαστε να βρει μιμητές.

 

Ο Διοικητής

Παπούλκας Χρήστος