Ξεκίνησε η δεύτερη φάση απασχόλησης μαθητών από τη Σχολή ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ

Η δεύτερη φάση απασχόλησης μαθητών από τη Σχολή ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Φλώρινας ξεκίνησε την  Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2019. Συνολικά, άλλοι πέντε μαθητές ξεκινούν τη Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2019, την πρακτική τους άσκηση σε υπηρεσίες του Δήμου Φλώρινας.

Τους μαθητές, οι οποίοι θα απασχοληθούν στις υπηρεσίες του Δήμου, υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος, μαζί με τους Αντιδημάρχους, κ. Όλγα Μούσιου Μυλωνά και κ. Χρήστο Μπαρδάκα, ενώ τους μαθητές συνόδευε ο κ. Σωκράτης Εστές, Υποδιευθυντής της Σχολής ΟΑΕΔ.

Ο Δήμαρχος Φλώρινας καλωσορίζοντας τους μαθητές ανέφερε ότι ο Δήμος Φλώρινας, πάντα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, μεριμνά για την απασχόληση ανέργων στον Δήμο Φλώρινας, είτε μέσω των προγραμμάτων πρακτικής άσκησης, είτε μέσω των θέσεων κοινωφελούς εργασίας και συμβάσεων ορισμένου χρόνου, με σκοπό να βοηθήσει όσο το δυνατόν τα νοικοκυριά της περιοχής. Τόνισε, δε, στους μαθητές τη μεγάλη σημασία της εμπειρίας που αποκτούν με την πρακτική τους άσκηση στον Δήμο.

Σχετικά με το πρόγραμμα απασχόλησης των μαθητών, είπε ότι ο Δήμος Φλώρινας με την ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Φλώρινας έχουν εξαιρετική συνεργασία, ενώ εξήρε το έργο της σχολής.

Τέλος, ο κ. Εστές ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο για τη συνεργασία με τη Δημοτική αρχή, αφού ο Δήμος Φλώρινας αποτελεί τον βασικότερο εργοδότη των μαθητών της ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Φλώρινας, με αποτέλεσμα την οικονομική ενίσχυση πολλών οικογενειών στην περιοχή μας. Υπογράμμισε, ότι η συνεργασία αυτή δεν είναι αυτονόητη σε όλους τους Δήμους, αλλά είναι μια συνειδητή επιλογή της Δημοτικής αρχής και του ίδιου του Δημάρχου προσωπικά, συμπεριλαμβάνοντας όλους τους μαθητές, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, και αυτό είναι μια πολύ καλή συγκυρία για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της Σχολής ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Φλώρινας.