Συλλυπητήριο Μήνυμα για την εκδημία του Βασιλείου (Λάκη) Αθανασίου

Συλλυπητήριο Μήνυμα για την εκδημία του Βασιλείου (Λάκη) Αθανασίου

Το Δ.Σ. του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλωρίνης «Ο Αριστοτέλης», απηχώντας τα συναισθήματα των μελών της μεγάλης «Αριστοτελικής» Οικογένειας, εκφράζει τη θλίψη του για την εκδημία του Βασιλείου (Λάκη) Αθανασίου, Μαέστρου των Εκκλησιαστικών Χορωδιών του Συλλόγου μας.

Ο Βασίλειος (Λάκης) Αθανασίου, διετέλεσε ιεροψάλτης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Φλώρινας, στο αναλόγιο του οποίου συνδέθηκε με τον ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ και το έργο του.

Με τη διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς που τον χαρακτήριζε, δεν εφείσθη κόπων και χρόνου, καρπός δε της εργασίας του υπήρξε ο Εκκλησιαστικός Χορός του «Αριστοτέλη», που ο ίδιος συγκρότησε, και με τον οποίο περιόδευε κάθε Κυριακή, στους Ναούς της ευρύτερης περιοχής Φλωρίνης. Έφτασε και στο τελευταίο χωριό λαμπρύνοντας με την άρτιες εμφανίσεις της Χορωδίας τις λατρευτικές εκδηλώσεις του λαού μας.

Ο αγαπητός σε όλους μας Λάκης, πέρασε πλέον στο πάνθεον των «Αριστοτελικών», των παλαιών, καλών Φλωρινιωτών που αγάπησαν τη Φλώρινα και τους ανθρώπους της, αφήνοντας ευδιάκριτα τα ίχνη που πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι όσοι ταχθήκαμε σε τούτη τη γωνιά της Ελληνίδος γης…

 

Ας είναι η μνήμη του αιωνία!

 

Το Δ.Σ. του ΦΣΦΑ