Γ. Λιάνης: “Η πατρίδα μου κάνει αυτό που δεν κάνει όλη η Ελλάδα, είναι ενωμένη”

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών για την πορεία της προετοιμασίας των εκδηλώσεων την Τρίτη 23 Αυγούστου.

Ευχαριστίες σε όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, και συνεχίζουν να βοηθάνε, εξέφρασε η Πρόεδρος Χρύσα Μάντση τονίζοντας την ικανοποίησή της για την επιτυχία των εκδηλώσεων.  «Είμαι ικανοποιημένη γιατί έχουμε πετύχει αυτό που επιδιώκαμε τόσα χρόνια. Φέτος είναι μια δύσκολη χρονιά, κυρίως οικονομική αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Το πρόγραμμα που έχουμε νομίζω ότι το καλύτερο στην Ελλάδα».

Χαιρετισμό απηύθυναν οι: Σωτήρης Βόσδου – Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας , Παναγιώτης Πασχαλίδης – Δήμαρχος Πρεσπών, Σοφία Φουδούλη – Αντιδήμαρχος Δήμου Φλώρινας  και Ελένη Γυρίκη – Αντιδήμαρχος Δήμου Αμυνταίου, οι οποίοι μεταξύ άλλων δήλωσαν:

Σωτήρης Βόσδου, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας

«Και φέτος το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Πρέσπες 2022» είναι πλούσιο. Ελπίζουμε ότι και άλλοι επισκέπτες από την Ελλάδα θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν αυτές τις εκδηλώσεις, αυτό το μουσικό και πολιτιστικό γεγονός που επί 33 χρόνια προσφέρεται στην περιοχή της Φλώρινας και ιδιαίτερα στην περιοχή των Πρεσπών. Απευθύνουμε έκκληση στους κατοίκους της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού να έρθουν να απολαύσουν μαζί με εμάς τις εκδηλώσεις».

Παναγιώτης Πασχαλίδης, Δήμαρχος Πρεσπών

«Σαν Δήμος είμαστε έτοιμοι για τη συναυλία που είναι μια κορυφαία εκδήλωση που γίνεται στον Άγιο Αχίλλειο και από τις πιο σοβαρές εκδηλώσεις που γίνονται στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι ο θεσμός αυτός θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια».

Σοφία Φουδούλη, Αντιδήμαρχος Δήμου Φλώρινας

«Ο Δήμος Φλώρινας είναι έτοιμος να βοηθήσει στις Πρέσπες για άλλη μια χρονιά και ελπίζουμε ο καιρός να μας βοηθήσει για να έχουμε επιτυχίες στις εκδηλώσεις».

Ελένη Γυρίκη, Αντιδήμαρχος Αμυνταίου

«Ευχαριστώ τον κ. Λιάνη που έφερε φέτος δύο καλλιτέχνες στον Δήμο Αμυνταίου ο οποίος στηρίζει τις εκδηλώσεις στο μέτρο των οικονομικών δυνατοτήτων του».

Τέλος τον λόγο πήρε ο καλλιτεχνικός διευθυντής των εκδηλώσεων «Πρέσπες 2022» Γιώργος Λιάνης ο οποίος είπε:

«Θέλω να πω κάτι που αισθάνομαι ως το πιο αναγκαίο που πρέπει να πω στον κόσμο της Φλώρινας και στον κόσμο που αγαπάει τις Πρέσπες, ότι βλέπω στην χαραυγή των 80 μου χρόνων να θριαμβεύει και να τελεί ενότητα η περιοχή μας με ένα φεστιβάλ που ήδη διάβασα και αγαλλίασε η ψυχή μου ότι χαρακτηρίστηκε από εφημερίδες των Αθηνών «το εθνικό μας φεστιβάλ». Ποτέ δεν έχω πάρει τέτοιο καμάρι για τις Πρέσπες. Είναι εθνικό φεστιβάλ και αυτό αποδεικνύεται σήμερα που στη σύσκεψη φορέων ήταν οι πάντες. Τα χρήματα ήταν δύσκολα φέτος αλλά θα τα καταφέρουμε και  πιστεύω ότι ο καιρός θα σταθεί γενναιόδωρος στις Πρέσπες.

Η πατρίδα μου κάνει αυτό που δεν κάνει όλη η Ελλάδα, είναι ενωμένη, αλλά είναι μακριά, εμείς όμως με τον τρόπο μας θα την φέρουμε πολύ  κοντά  σε όλες τις άλλες πατρίδες».