Αγώνας ορεινού τριάθλου και Sprint «ΠΡΕΣΠΑΘΛΟΝ»

Στις αρχές του Σεπτεμβρίου 2019, η ΚοινΣΕπ “EcoTourismo” με έδρα τον Λαιμό Πρεσπών, σε συνεργασία με τον Δήμο Πρεσπών,  τον ΣΟΧ Φλώρινας και τον ΣΕΟ Φλώρινας διοργάνωσε με ιδιαίτερη επιτυχία, τον αγώνα ορεινού τριάθλου ολυμπιακής απόστασης με την ονομασία «ΠΡΕΣΠΑΘΛΟΝ», στην περιοχή Πρεσπών και Πισοδερίου.

Η περσινή προσπάθεια για διοργάνωση του αγώνα για δεύτερη φορά, δεν τελεσφόρησε λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον COVID-19.

Η οργανωτική επιτροπή επανέρχεται φέτος με μια νέα προσπάθεια για διοργάνωση του «ΠΡΕΣΠΑΘΛΟΝ 2021» με την υποστήριξη του Δήμου Πρεσπών, της Π.Ε Φλώρινας ,του ΣΟΧ Φλώρινας και τον ΣΕΟ Φλώρινας

Στον νέο σχεδιασμό, πέρα από τον μεγάλο αγώνα Ορεινού Τριάθλου Ολυμπιακής απόστασης, που διοργάνωσε το 2019, περιλαμβάνεται ένας επιπλέον αγώνας τριάθλου sprint, με στόχο την διεξαγωγή των αγώνων με τα καθιερωμένα πρότυπα. Επιπλέον, εισάγουμε την κατηγορία συμμετοχής με e-bike(μηχανικώς υποβοηθούμενα ποδήλατα) μια που αποτελούν την νέα τάση στην ορεινή ποδηλασία.

πληροφορίες : https://prespathlon.gr/

Το Sprint Tρίαθλο απευθύνεται σε περισσότερους αθλητές διότι έχει πολύ λιγότερες δυσκολίες από το ορεινό τρίαθλο ολυμπιακής απόστασης αφού οι αποστάσεις που πρέπει να διανύσει ο αθλητής είναι μικρότερες και το έδαφος στο οποίο διεξάγεται είναι απολύτως ομαλό με ελάχιστες υψομετρικές διαφορές.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου στην περιοχή της Πλάζ Λαιμού

Πρόκειται για 750μ κολύμπι, 15Km ποδήλατο και 5Km τρέξιμο σε χωματόδρομους.
Οι αντίστοιχες αποστάσεις στο Ορεινό Τρίαθλο Ολυμπιακής απόστασης, που θα τερματίσει στην Βίγλα Πισοδερίου, είναι 1.500μ κολύμπι, 33Km ποδήλατο βουνού και 10Km ορεινό τρέξιμο.
Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου 2021 υπό την αιγίδα και σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου (στην οποία υπάγεται και το Τρίαθλο) για προστασία από τον COVID-19.   πληροφορίες : https://prespathlon.gr/