Για 10η Συνεχόμενη Χρονιά στις Κορυφαίες Ποδοσφαιρικές Ακαδημίες της χώρας ο ΠΑΣ Φλώρινα 

Για 10η συνεχόμενη χρονιά η Ακαδημία του ΠΑΣ Φλώρινα επιλέχθηκε και συνεχίζει να είναι μέλος του προγράμματος Αθλητικών Ακαδημιών του ΟΠΑΠ. Μάλιστα φέτος ξεκινάει ο 4ος κύκλος του προγράμματος που θα λήξει τον Ιούνιο του 2026. Οι ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΟΠΑΠ είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας για τα ελληνικά δεδομένα που στοχεύει να εμφυσήσει στα παιδιά τις αρχές που θα ακολουθήσουν σε όλη τους τη ζωή, είτε γίνουν αθλητές, είτε παραμείνουν απλοί «φίλοι» του αθλητισμού.

Κατόπιν αξιολόγησης εκατοντάδων αξιόλογων ακαδημιών από όλη τη χώρα, λαμβάνοντας υπόψη κριτήρια όπως την ασφάλεια και την υγιεινή των εγκαταστάσεων της, το επίπεδο των προπονητών αλλά και των προπονητικών μονάδων, τις υποστηρικτικές υποδομές της, τον τρόπο λειτουργίας της αλλά και την φιλοσοφίας της η Ακαδημία Ποδοσφαίρου του ΠΑΣ Φλώρινα πήρε και πάλι τη θέση της στο πρωτοποριακό πρόγραμμα Ακαδημιών του ΟΠΑΠ. Η Ακαδημία μας έχει συμμετάσχει σε όλα τα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα που έχει διοργανώσει ο ΟΠΑΠ και θα δώσει και τα επόμενα χρόνια δυναμικό παρόν και φέτος ενώ θα είναι αρωγός των διοργανωτών σε οτιδήποτε δημιουργικό έχουν να προτείνουν.

Οι αθλητές, οι γονείς και οι προπονητές του ΠΑΣ Φλώρινα θα είναι και πάλι δικαιούχοι των προνομίων του προγράμματος που συμπεριλαμβάνουν:

  1. ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ όλων των αθλητών του ΠΑΣ Φλώρινα μέχρι την ηλικία των δεκαπέντε ετών από μία ώρα πριν και μία ώρα μετά την έναρξη των αγώνων και των προπονήσεων.
  2. Συμμετοχή σε Διεθνή Ποδοσφαιρικά Τουρνουά και Εγχώρια Ποδοσφαιρικά Φεστιβάλ.
  3. Διαρκής ολιστική εκπαίδευση των προπονητών της Ακαδημίας
  4. Δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη των αθλητών και γονέων.
  5. Δωρεάν προγράμματα παρακολούθησης από εξειδικευμένους διατροφολόγους.