«Κυπελλούχος Ελλάδος ο Στέργιος – Χάλκινη η Ζωή»

«Κυπελλούχος Ελλάδος ο Στέργιος – Χάλκινη η Ζωή»

           

Το Κύπελλο Ελλάδος στην κατηγορία Νέων Ανδρών κατέκτησε ο Στέργιος Τσώκας ενώ στην κατηγορία Νέων Γυναικών ξεχώρισε η Ζωή Μοσχοπούλου με το Χάλκινο Μετάλλιο.

Αναλυτικότερα το περασμένο Σάββατο στο ΟΑΚΑ διεξήχθη το Κϋπελλο Ελλάδος -20 στο ξίφος μονομαχίας με την συμμετοχή 101 ξιφομάχων. Ο ΟΞΙΦ «κατέβασε» 7 μελή αποστολή (5 αγόρια και 2 κορίτσια)

Ο Στέργιος με 5 νίκες και 1 ήττα στους ομίλους πέρασε στα νοκ άουτ όπου σημείωσε 5 διαδοχικές νίκες κατακτώντας το Κϋπελλο, νικώντας στο Τελικό τον Πέτρο Μαρκόπουλο του ΟΣΑ με 15-13.

Στα κορίτσια η Ζωή ήταν αήττητη στους Ομίλους και 3 Νίκες στα νοκ άουτ έφθασε στα ημιτελικά όπου για 1 μόλις χτύπημα έχασε από την Καραμπίνη της ΙΡΙΔΑΣ στο αβαντάζ.

Τελική Κατάταξη : Τσώκας 1ος, Χατζητύπης 22ος, Γιαννάκης 25ος,  Δημητρόπουλος 31ος και Καζάκος 37ος. Στα Κορίτσια Μοσχοπούλου 3η και Χατζάρα 32η.

Στην Γενική Βαθμολογία της κατηγορίας στην 2η θέση φιγουράρουν τόσο ο Στέργιος όσο και η Ζωή!

Το επόμενο σ/κ η δράση συνεχίζεται με την συμμετοχή των αγωνιστικών ομάδων του ξίφους ασκήσεως στο Κύπελλο Ελάδας Νέων Ανδρών – Γυναικών.

Ανακοινώθηκε, τέλος, το πρόγραμμα διοργανώσεων του ΟΞΙΦ έως το τέλος του έτους (31 Δεκ. 2017):

– 21 Οκτ. KIDS CUP Vol.2 στο TFC-HELEXPO στην Θεσσαλονίκη ξίφος μονομαχίας αγ. – κορ. -11, -13, -17. Η προκήρυξη είναι διαθέσιμη στο oxif.gr/kidscup
– 31 Οκτ. – 2 Νοεμ. International Foil Training Camp στο ΟΞΙΦ – FFC ARENA στην Φλώρινα με την συμμετοχή 10μελούς Γαλλικής Ομάδας (C.E.PARIS).
– 3,4,5 Νοεμ. HELEXPO EURO FOIL -14, -17 ΣΤΟ TFC – HELEXPO στην Θεσσαλονίκη. ΟΙ προκηρύξεις είναι διαθέσιμες στο oxif.gr/eurocadet.
– 2,3 Δεκ. HELEXPO EURO EPEE -14 στο TFC-HELEXPO (ατομικό – ομαδικό) Η προκήρυξη θα είναι σύντομα διαθέσιμη στο oxif.gr

– 22,23 Δεκ. KIDS CUP Vol.3 και Κύπελλο Φωτιάς (OPEN EPEE) στο ΟΞΙΦ- FFC ARENA στην Φλώρινα. Οι Αγώνες θα συνδιασθούν με παράλληλες Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις, όπως Άναμμα Φωτιάς, Φλωρινιώτικα Κεμπάπια και Κρασί και με το 1ο FENCING BAZAAR!!! Οι προκηρύξεις σύντομα διαθέσιμες.
– 27 έως 30 Δεκ. Αγωνιστικό Προπονητικό Κάμπ ενόψει Πρωταθλημάτων 2018 foil + epee στο ΟΞΙΦ – FFC ARENA στην Φλώρινα. Πληροφορίες σύντομα διαθέσιμες.
Το πρόγραμμα του 2018 θα ανακοινωθεί μέσα στον Νοέμβριο.

 

 

 

Από το Δ.Σ.