Οι Σάρισες στα σαλόνια της Ευρώπης

Ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της η γυναικεία ομάδα των ΣΑΡΙΣΩΝ στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο 2020-2021. Στους αγώνες που έδωσε στο Νόβι Σαντ της Σερβίας σημείωσε δύο ήττες  και κατέλαβε την τρίτη θέση στον 4ο όμιλο που συμμετείχε. Έτσι, δεν μπόρεσε να προχωρήσει στην 8άδα.

Οι Σάρισες άρχισαν την Πέμπτη την προσπάθειά τους στο γκρουπ D όταν έχασαν, πιο δύσκολα απ’ ό,τι δείχνει το τελικό 3-0, από την επικεφαλής Χοντονίν από την Τσεχία. Την επόμενη ημέρα τα έδωσαν όλα για να μπουν στις 8 καλύτερες ομάδες του δεύτερου τη τάξει Ευρωπαϊκού Κυπέλλου της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ώσπου κάμφθηκαν με 3-1 από την ιταλική Κουάτρο Μόρι και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια. Ήταν το καθοριστικό ματς για την 3η αγωνιστική του γκρουπ D, όποια ομάδα επικρατούσε θα έπαιρνε ως 2η την πρόκριση για τα προημιτελικά και τελικά ήταν το κλαμπ από το Κάλιαρι, που έκανε το επόμενο βήμα. Η ομάδα της Φλώρινας άρχισε ιδανικά όταν η Γαλλίδα Λιου Τζούντιθ κατέβαλλε με 3-0 σετ την 3η παίκτρια των αντιπάλων. Μετά όμως τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα διότι σε μία κίνηση τακτικής η ιταλική ομάδα έβαλε στη θέση 3 τη Γιαν Γουέι και την ίδια ώρα βασιζόταν σε δύο ακόμα νίκες της Πλαϊάν. Αυτή ήταν τελικά και η εξέλιξη του ματς με την επίσης Γαλλίδα Λε Σκουρ και τη Λιου να χάνουν από τη Ρουμάνα και τη Χρυσή Φωτιάδου να μην μπορεί ν’ ανατρέψει τα προγνωστικά απέναντι στη Γιαν. Η εμφάνιση ωστόσο, ήταν και πάλι ανάλογη των περιστάσεων (httf).

Η ομάδα της Φλώρινας κρατά τις δύο πολύ αξιόλογες εμφανίσεις, το γεγονός ότι παρουσιάστηκε ανταγωνιστική από την αρχή ως το τέλος, παρά την πολύμηνη αποχή από αγώνες και φυσικά το ότι τίμησε γι’ άλλη μια χρονιά τα ελληνικά χρώματα. Ο Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες αποδείχτηκε άξιος εκπρόσωπος της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης στην Ευρώπη και ήταν σίγουρα νέα πολύτιμη εμπειρία να βρεθεί ανάμεσα σε 11 πολύ δυνατές ομάδες. Την ομάδα καθοδήγησε ο Ρουμάνος προπονητής Λίβιου Πρεντόακα, ενώ στην αποστολή ήταν ακόμη ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Λυγούρας και ο ταμίας Γιώργος Καλογήρου (httf).

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στις τρεις αθλήτριές μας Χρυσή, Yuhua, Roman και στον προπονητή τους Liviu  για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες.  Υποσχόμαστε ότι την νέα περίοδο με την υποχώρηση της πανδημίας θα έχουμε μία ακόμα καλύτερη παρουσία στα ελληνικά και διεθνή αθλητικά δρώμενα. Οι ΣΑΡΙΣΕΣ θα είναι και πάλι παρούσες ακόμα πιο δυνατές!!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Με αφορμή την συμμετοχή της γυναικείας μας ομάδας στους τελικούς του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου στο Νόβι Σαντ της Σερβίας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτού του πολύ δύσκολου εγχειρήματος:

  • Την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
  • Τον Δήμο Φλώρινας
  • Το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας «Ελένη Δημητρίου»
  • Το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο»
  • Τα Λιγνιτορυχεία Αχλάδας
  • Τα Υγρά Καύσιμα «Ουλιάρης»
  • Το Race Team του Τάσου Χατζηχρήστου

 

Το Δ.Σ.