Ο.ΞΙ.Φ.: «Άγγελος… Αρχάγγελος»

Μας χρωστούσε μια εξαιρετική εμφάνιση ο Άγγελος Ρασπόπτσης και τα κατάφερε στο Πανελλήνιο Κύπελλο Νέων Ανδρών Ξίφους Μονομαχίας, την περασμένη Κυριακή στο ΟΑΚΑ.

Έπαιξε όπως πραγματικά αξίζει. Δυνατός, με αυτοπεποίθηση, γρήγορος, αποφασισμένος για τη Νίκη. Και τα κατάφερε. Μπήκε στην 4άδα κατακτώντας το Χάλκινο Μετάλλιο (42 συμμετοχές). Και αν μάλιστα ολοκλήρωνε την Μεγάλη Ανατροπή με τον Γιάννο Μαρκόπουλο (ΟΣ Αμαρουσίου) από τον οποίο έχανε 11-14 το ισοφάρισε και τελικά έχασε στο πόντο 15-14, ίσως να σήκωνε το Κύπελλο αφού τον Τζάκ Καμβυσέλη (ΠΓΣ) τον είχε ήδη κερδίσει στον προκριματικό γύρο.

Συνέχεια στις εξαιρετικές εμφανίσεις και για την Αφροδίτη Ταρενίδου με την 5η θέση (47 συμμετοχές).

Ικανοποίησε ο Δημήτρης Σαχινίδης στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εφήβων ξίφους ασκήσεως στο Cabries της Γαλλίας με την κατάκτηση της 148ης θέσης σε 223 συμμετοχές.

Ολοκληρώθηκε η Σχολή Προπονητών Ξιφασκίας της ΓΓΑ με τις εξετάσεις των υποψηφίων. Από τον ΟΞΙΦ συμμετείχαν οι Ρωμανός Ρεπάστης, Δημήτρης Δούδος, Νικόλαος Τσώκας και Πέτρα Ντώνου. Καλή Επιτυχία!

Εγκρίθηκε η Σύνθεση της Προολυμπιακής Ομάδας ΤΟΚΙΟ 2020 από το ΔΣ της ΕΟΞ. Στο Ξίφος Μονομαχίας Ανδρών συμπεριλήφθη ο Αστέριος Τσώκας μετά το εκπληκτικό αποτέλεσμα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βέρνης!

Συνέχεια στη δράση και το επόμενο σ/κ για τους ξιφομάχους μας με την συμμετοχή 20 αγοριών κοριτσιών -13 και -10 ετών στο Πανελλήνιο Κύπελλο Ξίφους Μονομαχίας και 8 Νεανίδων (-20 ετών) στο αντίστοιχο Κύπελλο Ξίφους Ασκήσεως.

Καλή Επιτυχία!

 

 

 

 

 

Από το Δ.Σ.