Πρωταθλήτρια Ελλάδας η Σπανού -Δετρεραθλητής Ελλάδας ο Σαμπαλής

 

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 19/7/2020 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων Παγκορασίδων, που διοργάνωσαν οι ΣΑΡΙΣΕΣ Φλώρινας με την Ε.Φ.Ο.Επ. Α. στην Φλώρινα. Συνδιοργανωτές ήταν ο Δήμος Φλώρινας και η Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας.

Οι αγώνες έκλεισαν με δύο μεγάλες επιτυχίες για την ομάδα της Φλώρινας. Η Γεωργία Σπανού αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδας για το 2020, καθώς κατέκτησε αήττητη την 1η θέση και σήκωσε το κύπελλο της πρωταθλήτριας. Ο Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής έφτασε αήττητος ως τον τελικό, διεκδίκησε με αξιώσεις τον τίτλο, όμως λύγισε τελικά από ανώτερο αντίπαλο από τα Ιωάννινα. Έτσι, κατέκτησε την 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο. Να σημειωθεί, ότι και τα δύο παιδιά μας είναι μικρότερα σε ηλικία από τους αντιπάλους τους.

Συνολικά στους αγώνες πήραν μέρος 39 παμπαίδες και 22 παγκορασίδες από πολλές πόλεις της Ελλάδας. Από την Φλώρινα αγωνίστηκαν 7 αγόρια και 7 κορίτσια: Σαμπαλής Χρυσοβαλάντης, Χρυσοστομίδης Ευάγγελος, Χρυσοστομίδης Βασίλειος, Σερίδης Αναστάσιος, Σερίδης Μάριος, Μιχαηλίδης Παντελής, Παπαστεφάνου Λάζαρος, Σπανού Γεωργία, Σπανού Παρασκευή, Χρυσοστομίδου Ειρήνη, Χρυσοστομίδου Νεστορία, Ράπου Ραφαέλα, Ράπου Δήμητρα, Τασομήνη Παναγιώτα.

Εκτός από την Γεωργία και τον Χρυσοβαλάντη που πρωταγωνίστησαν, πολύ καλά τα πήγαν και η Χρυσοστομίδου Ειρήνη, η Χρυσοστομίδου Νεστορία και ο Σερίδης Μάριος που πέρασαν από τους ομίλους τους και έφτασαν μέχρι την 16άδα για πρώτη τους φορά. Τα υπόλοιπα παιδιά δεν κατάφεραν να προχωρήσουν από την φάση των ομίλων.

Στους αγώνες παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Άμπας Βασίλειος και ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Μούλελης Ηλίας, οι οποίοι έκαναν και της απονομές στους νικητές.

Οι νικητές και οι νικήτριες:

ΑΠΛΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ:

  1. Γιώργος Κοσμάς (Α.Σ.Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων)
  2. Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)
  3. Γιάννη Κούτρα (Ποσειδών Λουτρακίου)

-. Πέτρος Λιώτσης (Νηρέας Καρδαμύλων Χίου)

ΑΠΛΟ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

  1. Γεωργία Σπανού (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)
  2. Στέλλα Μαυροματάκη (Ο.Α. Χανίων)
  3. Βασιλική Μπουλά (Πανιώνιος Α.Ο. Χίου)

-. Άντζελα Νουρέ (Πανιώνιος Α.Ο. Χίου)

 

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα διεξήχθη κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες, λόγω κορονοϊού και απαίτησε πολύ μεγάλη προετοιμασία και προσπάθεια από τους ανθρώπους του συλλόγου, έτσι ώστε να τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα που προβλέπει το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της ΓΓΑ. Οι αγώνες διεξήχθησαν χωρίς θεατές και με περιορισμένο αριθμό αθλούμενων κάθε φορά. Τελικά, κατά γενική ομολογία το Πρωτάθλημα κύλισε ομάλά, χωρίς να προκύψει το παραμικρό πρόβλημα και η Διοίκηση των ΣΑΡΙΣΩΝ νιώθει ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα.

Στην επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων συνέβαλαν:

Η παρουσία και επίβλεψη των αγώνων του Προέδρου της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ. Α. κ. Τζόβολου Δημητρίου.

Η εποπτεία της διαιτησίας από την Διεθνή Διαιτητή κ. Τσίπου Μαρία.

Η γραμματειακή υποστήριξη από την Διεθνή Διαιτητή κ. Ζντάλιου Ιωάννα.

Οι επτά Φλωρινιώτες διαιτητές που διαιτήτευσαν το διήμερο: Κυρατσούς Αλέξανδρος, Πετσούκης Κων/νος, Σερίδης Δημήτριος, Τερεζή Σοφία, Λούγκας Αντώνιος, Μαλέα Άρτεμις, Λυγούρας Σωτήριος, οι οποίοι ήταν άψογοι και τυπικότατοι στα καθήκοντά τους.

Ο γιατρός των αγώνων και Γ.Γ. του συλλόγου κ. Ελσάμι Γιάσερ, καθώς και ο κ. Φωτιάδης Κων/νος υπεύθυνος εισόδου –εξόδων αθλητών και προπονητών στο γυμναστήριο.

Ο υπεύθυνος τύπου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. κ. Φάκαρος Ιωάννης, ο οποίος κάλυψε δημοσιογραφικά με λεπτομέρεια όλη τη διοργάνωση.

Η υπεύθυνη καθαριότητας των χώρων κ. Γαζέα Νίκη, η οποία φρόντιζε συνέχεια και σχολαστικά για την τήρηση των μέτρων καθαριότητας.

Η Ειδική Διασωστική ομάδα της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας.

       Το Δ.Σ. των ΣΑΡΙΣΩΝ συγχαίρει τους νικητές και όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στους αγώνες, καθώς και τον προπονητή τους. Ευχαριστεί επίσης θερμά τους συνδιοργανωτές των αγώνων Δήμο Φλώρινας και Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και όλους τους παραπάνω για την επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων. Υπόσχεται δε, στο μέλλον να φέρει στη Φλώρινα περισσότερους αγώνες ακόμα μεγαλύτερης εμβέλειας.