Πρωταθλήτρια Ελλάδας η Φωτιάδου στο διπλό των νέων γυναικών

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Η ΦΩΤΙΑΔΟΥ ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η Χρυσή Φωτιάδου έλαμψε για μία ακόμα φορά στο ΣΕΦ κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο διπλό των Νέων Γυναικών.

Η κατηγορία αυτή (U21) απευθύνεται σε αθλητές/αθλήτριες μέχρι 21 ετών και πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο 23-4/11/2018. Πήραν μέρος 150 αθλητές/τριες από την Ελλάδα. Την Φλώρινα εκπροσώπησαν η 14χρονη Χρυσή Φωτιάδου και η 12χρονη Δέσποινα Άμπα. Τα κορίτσια πρώτα αγωνίστηκαν στο ατομικό, όπου η Χρυσή έφτασε μέχρι την 8άδα, ενώ η Δέσποινα αποκλείστηκε στους ομίλους σημειώνοντας μία σημαντική νίκη. Στους αγώνες συμμετείχε ακόμα η Πατρινή Γιώτη Μαρία που ανήκει στις ΣΑΡΙΣΕΣ. Η 14χρονη Μαρία με 1 νίκη και 2 ήττες αποκλείστηκε από τους ομίλους.

Στο διπλό έπαιξε η Χρυσή με παρτενέρ την 17χρονη Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Ταταύλα). Το δίδυμο αυτό αν και μικρότερο στην ηλικία από πολλές αντιπάλους χωρίς να σημειώσει ήττα έφτασε μέχρι τον τελικό. Εκεί επικράτησε των Τέρπου και Σοφρά του συλλόγου ΓΑΟ Πειραιά με σκορ 3-1 μετά από καταπληκτική εμφάνιση της Φλωρινιώτισσας πρωταθλήτριας.

Με τη νίκη αυτή η Χρυσή πρόσθεσε έναν Πανελλήνιο τίτλο στο βιογραφικό της και έδειξε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο ότι το μέλλον της ανήκει. Αρκεί κάποιος να σκεφτεί την ηλικία της και την κατηγορία στην οποία αγωνίστηκε. Επίσης, άξιο λόγου είναι ότι είναι η μόνη αθλήτρια εκτός Αθηνών που πήρε μετάλλιο στο Πρωτάθλημα αυτό.

Απευθύνουμε πολλά συγχαρητήρια στη Χρυσή για τη μεγάλη της επιτυχία, στον προπονητή της Λίβιου Πρεντοάκια και στους γονείς της για τη μεγάλη υποστήριξη. Συγχαρητήρια ακόμα στη και Δέσποινα Άμπα που βαδίζει στα χνάρια της Χρυσής και έκανε πολύ καλή εμφάνιση.