Στιγμές Euro 2004 και διακρίσεις για τα παιδιά της Ακαδημίας του ΠΑΣ Φλώρινα

Πρωταθλητές Ευρώπης για μία μέρα ένιωσαν οι παίχτες της Κ12 και το γυναικείο τμήμα του ΠΑΣ Φλώρινα που συμμετείχαν στο Legends 2004 Youth Cup που διοργανώθηκε στην Κοζάνη το Σάββατο 24/9/2022. Μάλιστα οι Κ12 του ΠΑΣ κατάφεραν να πάρουν την 1η θέση σε ένα τουρνουά στο οποίο συμμετείχαν ομάδες από όλη τη Δυτική Μακεδονία. Οι θρύλοι του 2004 επισκέπτονται διάφορες περιοχές της χώρας για να συναντήσουν μικρούς ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες και να μοιραστούν μαζί τους τις αξίες και τα ιδανικά του αθλητισμού, να διδάξουν τις αρχές του ομαδικού πνεύματος και να μεταδώσουν τις γνώσεις τους. Σειρά είχε το Δημοτικό Στάδιο Κοζάνης όπου η αποστολή του ΠΑΣ έφτασε στις έντεκα το πρωί και την υποδέχθηκαν οι Πρωταθλητές Ευρώπης με τον Άγγελο Μπασινά να αναλαμβάνει χρέη προπονητή για την ομάδα μας. Μαζί με τον Μπασινά το παρόν έδωσαν οι Τραϊανός Δέλλας, Βασίλης Λάκης, Κώστας Κατσουράνης, Παντελής Καφές, Άγγελος Χαριστέας, Γιάννης Γκούμας, Νίκος Νταμπίζας και Στέλιος Βενετίδης οι οποίοι ανέλαβαν τις υπόλοιπες ομάδες. Στη διοργάνωση πήραν μέρος οι Ακαδημίες του Κρόνου Καστοριάς, της Ορεστιάδας, του ΠΑΟΚ Κοίλων Κοζάνης, των Δαναών Κοζάνης, του Μακεδονικού Σιάτιστας, του Βυζαντινού Αετού Πτολεμαϊδας και του Ερμή Αμυνταίου.

Στη μέση του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν αγώνες επίδειξης γυναικείου ποδοσφαίρου με τους Legends να αγωνίζονται με τις γυναικείες ομάδες της Καστοριάς, την Κοζάνης και της Φλώρινας. Αμέσως μετά ο ταμίας του ΠΑΣ Φλώρινα Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου απένειμε τιμητική πλακέτα εκ μέρους της ομάδας μας στους Πρωταθλητές Ευρώπης του 2004 για την κατάκτηση του τροπαίου και την προσφορά του στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο.

Κατόπιν οι αγώνες συνεχίστηκαν με την τελική φάση όπου ο ΠΑΣ αντιμετώπισε τον Ερμή και έληξαν με τις απονομές τροπαίων και διακρίσεων. Ταυτόχρονα στο γήπεδο των Κοίλων τα υπόλοιπα τμήματα του ΠΑΣ Φλώρινα (Κ8, Κ10, Κ14 και το Γυναικείο) έδωσαν φιλικές αναμετρήσεις και στην συνέχεια οι αθλητές των δύο ομάδων επέστρεψαν στο Στάδιο της Κοζάνης όπου φωτογραφήθηκαν και πήραν αυτόγραφα από τους αστέρες του Ελληνικού Ποδοσφαίρου. Οι προπονήσεις και οι εκδηλώσεις του ΠΑΣ Φλώρινα συνεχίζονται και την επόμενη εβδομάδα με έναν Οκτώβριο που αναμένεται εξίσου δυναμικός όπως και ο Σεπτέμβριος που μας αφήνει τις επόμενες μέρες.

Φωτογραφίες: Ματιές στα σπορ, Top-Sport