Έδειξε ότι έχει καρδιά και θέληση ο Ερμής

Έδειξε ότι έχει καρδιά και θέληση ο Ερμής

Όταν προέρχεσαι από βαριά ήττα είναι δύσκολο να συνέλθεις από τη μια Κυριακή στην άλλη.

Πόσο μάλλον όταν το επόμενο παιχνίδι είναι 3 μέρες μετά.

Η ομάδα του Ερμή όμως έδειξε ότι διαθέτει θέληση, ψυχή και πάθος και 3 μόλις μέρες μετά τη συντριβή στην Ηγουμενίτσα παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη και απέναντι στο Νέο Αμφίλοχο -που προερχόταν από μεγάλη νίκη στη Λευκάδα- πήρε μια σπουδαία νίκη με 1-0.

Μπροστά σε 250 περίπου φιλάθλους ο Ερμής έπαιξε παθιασμένα και στο τέλος αποθεώθηκε από τον κόσμο του που του συμπαραστάθηκε σε όλο το παιχνίδι.

Από την άλλη ο Νέος Αμφίλοχος δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλό αφού βρήκε όλους τους διαδρόμους κλειστούς προς την εστία του Περπερίδη και έτσι γνώρισε μια δίκαιη ήττα όπως παραδέχθηκε και ο προπονητής του.

Στο 5ο ο Θεοδουλίδης μπήκε από δεξιά αλλά στη σέντρα που επιχείρησε δεν βρέθηκε κανείς συμπαίκτης του, ενώ στο 14ο το σουτ του Μαυροματίδη μέσα από τη περιοχή κόντραρε στους αμυντικούς.

Στο 34ο το πλασέ του ίδιου δεν βρήκε στόχο και στο 41ο μπροστινή μπαλιά Πασχαλίδη ο Ηλιάδης καθυστέρησε και πρόλαβε ο Μανιάτης και απομάκρυνε μακριά από τη περιοχή του.

Στο 47ο κάθετη πάσα του Ηλιάδη για το Μαυροματίδη το πλασέ του τελευταίου ελάχιστα άουτ.

Στο 49ο εκτέλεση φάουλ από το Νάκα πολύ δύσκολη απόκρουση Περπερίδη και στο 52ο ανάποδο ψαλίδι Παναγιωτίδη δεν βρήκε στόχο.

Στο 69ο πανέμορφο γκολ από τον Πασχαλίδη με πλασέ με το αριστερό ενώ 2 λεπτά μετά σουτ του Μαυροματίδη μπλόκαρε ο Μανιάτης.

Στο 78ο πολύ όμορφη ενέργεια του Τσορλίνη από δεξιά μπήκε στη περιοχή σούταρε απέκρουσε ο Μανιάτης η μπάλα γύρισε στον Τσορλίνη που ουσιασικά σε κενή εστία σούταρε ψηλά άουτ.

Στο 80ο ο Μαυροματίδης έδωσε στο Χαϊτίδη που μπήκε στη περιοχή αλλά τον πρόλαβαν οι αμυντικοί.

Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Φωτιάδη (Σ.Δ. Καστοριάς). Έδειξε κίτρινες στους Γιορεντζίδη, Χαϊτίδη, Τριανταφύλλου. Βοηθοί του ήταν οι Στεφούλης (Σ.Δ. Γρεβενών) και Ταγκαλίδης (Σ.Δ. Πέλλας)

Μετά το παιχνίδι ο προπονητής του Νέου Αμφίλοχου Θόδωρος Παπαχρήστου τόνισε ότι η ομάδα του προσπάθησε αλλά έχασε δίκαια αφού μετά το γκολ η ομάδα του δεν είχε εμπειρία να γυρίσει το παιχνίδι ενώ ευχαρίστησε τον Ερμή για την φιλοξενία τονίζοντας χαρακτηριστικά «ήταν κύριοι σε όλα τους ευχαριστούμε».

Από την άλλη ο Δημήτρης Σιαπανίδης στάθηκε ότι η ομάδα του βρήκε το σθένος και τα ψυχικά αποθέματα να συνέλθει από την βαριά ήττα της Κυριακής και συνέχισε «προετοιμαστήκαμε ψυχολογικά για αυτό το παιχνίδι και τα καταφέραμε. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη νίκη.

Στο 1ο ήμασταν καλά οργανωμένοι χωρίς να έχουμε τη κλασσική ευκαιρία. Στο 2ο μπήκαμε πάλι δυνατά πετύχαμε ένα όμορφο γκολ και μετά δημιουργήσαμε και χάσαμε 2-3 καλές ευκαιρίες να κλειδώσουμε τη νίκη. Στο τέλος ασυναίσθητα και η ανάγκη για τη νίκη μας έκανε να γυρίσουμε λόγο πίσω αλλά έχοντας πολύ καλά κλεισμένους τους χώρους δεν κινδυνέψαμε καθόλου και πήραμε μια δίκαιη νίκη».

Τέλος ο Χρήστος Παναγιωτίδης στάθηκε ότι αυτή η νίκη πρέπει να γίνει η βάση που η ομάδα θα χτίσει πάνω και ότι τη Κυριακή η ομάδα θα πάει για μια ακόμα νίκη αρκεί να συνεχίσει να παίζει όπως με τον Αμφίλοχο.

 

Ερμής Αμυνταίου: Περπερίδης, Τριανταφύλλου, Πασχαλίδης, Γιορετζίδης, Παναγιωτίδης, Κλάζογλου, Σερσέμης (73ο Χαϊτίδης) , Αμαραντίδης, Ηλιάδης (79ο Μπίκος), Μαυροματίδης (88ο Λιάπτσης), Θοεδουλίδης (60ο Τσορλίνης)

 

Νέος Αμφίλοχος: Μανιάτης, Μπεκατώρος (73ο Καλοκαίρης), Κορομηλάς, Κοκκάνης Βαγγ., Μάλης, Μακρής (73ο Τσούνης Π.), Τσούνης Απ., Κοντογιάννης (63ο Κούσης), Τόσκα (85ο Παγώνης), Νάκος, Ζοτάϊ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΜΗ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ