Έκοψε τη βασιλόπιτα του ο Α.Σ. «ΑΡΙΣΤΕΑΣ» Φιλώτα – Αμυνταίου… – Η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακο

Σε εορταστική ατμόσφαιρα τελέστηκε το πρωί της Κυριακής 26 Ιανουαρίου, υπό τις ευλογίες του πατρός Γεωργίου, ο καθιερωμένος Αγιασμός επί τη ενάρξεως του νέου έτους και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, των τμημάτων του αθλητικού συλλόγου «ΑΡΙΣΤΕΑΣ» Φιλώτα-Αμυνταίου, ο οποίος συμπλήρωσε 9 χρόνια ζωής στο χώρο του βόλεϊ.

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Άνθιμος Μπιτάκης, ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Δυτ. Μακεδονίας, κ. Ιωάννης Λιάσης, οι Αντιδήμαρχοι Αμυνταίου  κ. Ιορδάνης Μπάντης και κ. Παναγιώτης Κιοσές, η πρόεδρος του νομικού προσώπου του Δήμου κα. Φωτεινή Βεράνη, ο πρόεδρος της Δ.Ε. Αμυνταίου κ. Ευάγγελος Μακρής, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης  κ. Τρύφων Γρομπανόπουλος, ο υπεύθυνος του ΔΑΚ Αμυνταίου κ. Θωμάς Τζήγας, σύσσωμο του Δ.Σ. του ¨ΑΡΙΣΤΕΑ¨, προπονητές και φυσικά γονείς και συνοδοί των παιδιών.

Ο οικοδεσπότης και πρόεδρος του ‘’ΑΡΙΣΤΕΑ’’, κ. Αναστάσιος Κατσουπάκης, καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους, ευχήθηκε υγεία, ευημερία και πρόοδο σε αγωνιστικό και μαθησιακό επίπεδο, τόνισε την ανάγκη στήριξης των λειτουργιών του συλλόγου, από τις τοπικές και περιφερειακές αρχές, προκειμένου ο Αριστέας να συνεχίσει να επιτελεί το έργο του απρόσκοπτα. Τέλος, συνεχάρη το τμήμα των Νεανίδων για την κατάληψη της 3ης θέσης στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΜ.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Άνθιμος Μπιτάκης, προέτρεψε τον Αριστέα να συνεχίσει να αριστεύει και τα παιδία να κάνουν υψηλά άλματα στη ζωή τους, με την αρωγή των φορέων κοινωνικοποίησης. Διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος θα στηρίξει το έργο του συλλόγου, ώστε με τον αθλητισμί να προαχθεί ο πολιτισμός και οι πανανθρώπινες αξίες.

Τέλος, ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Δυτ. Μακεδονίας, κ. Ιωάννης Λιάσης, ευχήθηκε με τη σειρά του η νέα χρονιά να φέρει ακόμα περισσότερες επιτυχίες στα παιδιά. Επισήμανε ότι παρά την δυσκολία των καιρών, η στήριξη της Περιφέρειας και της τοπικής κοινωνίας είναι δεδομένη, προκειμένου τα παιδιά να συνεχίζουν να απολαμβάνουν τη χαρά της άθλησης.

Ακολούθησε η απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων και μεταλλίων στην ομάδα Νεανίδων από τους επισήμους, για την κατάληψη της 3ης θέσης στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΜ. Τυχερή της εκδήλωσης η νεαρή Νεφέλη, αθλήτρια των υποδομών του Αριστέα, που βρήκε το φλουρί της βασιλόπιτας και κέρδισε ένα ποδήλατο.

Επέστρεψαν στις νίκες οι Κορασίδες, 3-0 τον Πήγασο Κοζάνης.

Μετά από σερί έξι ηττών οι Κορασίδες του Αριστέα Φιλώτα-Αμυνταίου επέστρεψαν στις νίκες και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, καθώς επικράτησαν, το Σάββατο 25/01 στο ΔΑΚ Αμυνταίου, του Πήγασου Κοζάνης με 3-0 σετ.

Οι παίκτριες του Β. Ακριτίδη, δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, στο πρώτο σετ ήταν καταιγιστικές, δημιούργησαν διαφορά ασφαλείας και χωρίς δυσκολία έκοψαν πρώτες το νήμα με 25-13. Στο δεύτερο σετ οι φιλοξενούμενες με διαδοχικό σερί από θέση σερβίς προηγήθηκαν 12-9, ο Αριστέας δεν πτοήθηκε και απάντησε με τον ίδιο τρόπο, παίρνοντας τα ηνία του σκόρ μέχρι το τέλος του σετ (25-21). Με την ψυχολογία υπέρ τους, οι παίκτριες του Αριστέα έφτασαν εύκολα στην κατάκτηση και του τρίτου σετ (25-17).

Διαιτητές: Παπαντριανταφύλλου – Γεωργίτσας

Σετ: 25-13, 25-21, 25-17

Αριστέας Φιλώτα-Αμυνταίου (Β. Ακριτίδης): Μπάλι Μ., Μπάλι Φ., Κατσουπάκη Μ., Κατσουπάκη Ε., Καπετανάκη, Λαζαρίδου, Σεμίζογλου, Τοκμακίδου, Χαραλαμπίδου (L).

Πήγασος Κοζάνης ( Χ. Κοτζατίσογλου): Μανουσαρίδου, Γκατζάλα, Μαυρίδου, Σταθοπούλου Μ., Χαρίσιου, Ευσταθιάδου, Δαμπάνη, Ζάγκα (L), Συνδουκιά.

Μπορούσαν…αλλά δεν το πίστεψαν οι Παγκορασίδες

Το μεσημέρι της Κυριακής 26/01, Ο Αριστέας Φιλώτας-Αμυνταίου ηττήθηκε στο ΔΑΚ Αμυνταίου από τον Αστέρα Γρεβενών με 3-0 στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του Γ Ομίλου του πρωταθλήματος Παγκορασίδων της ΕΣΠΕΜ.

Οι γηπεδούχες με την συμπαράσταση του κόσμου, έδειξαν ότι θα μπορούσαν να κάνουν κάτι παραπάνω απέναντι στην ομάδα των Γρεβενών, αλλά η έλλειψη σκοραρίσματος από τη θέση του σερβις, αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα.

Στο πρώτο σετ κατέληξε με 25-19 στις φιλοξενούμενες, καθώς οι παίκτριες του Αριστέα ,άργησαν να βρουν ρυθμό. Στο δεύτερο σετ ο Αριστέας παρουσιάστηκε βελτιωμένος προηγήθηκε με 12-9, όμως τα αβίαστα λάθη που σημείωσε στη συνέχεια, έφεραν εκ νέου σε θέση οδηγού τον Αστέρα (14-13), οποίος έφτασε έστω και δύσκολα στην κατάκτηση και του δεύτερου σετ (20-25). Με τις παίκτριες του Αριστέα να ξεμένουν από δυνάμεις, το τρίτο σετ μετατράπηκε σε τυπική διαδικασία (25-13).

Διαιτητές: Πορτοκαλίδης – Γεωργίτσας

Σετ: 19-25, 20-25, 13-25

Αριστέας Φιλώτα-Αμυνταίου (Β. Ακριτίδης): Μπάλι, Βεράνη, Βολτσίνη, Θεολογίδου, Καπετανάκη, Παπαδημητρίου, Σεμίζογλου, Τοκμακίδου.

Αστέρας Γρεβενών (Χ. Χαντες – Α. Τσιουμπέρης): Γούσιου, Παπανίκου, Χαλίμι, Κιούρκα, Βλάχου, Κουτσοδήμου, Τσιουμπέρη, Καραπα, Ευαγγελοπούλου, Κυριακίδου.