Ήφαιστος: Λύγισε και ο πρωτοπόρος Εθνικός Αλεξανδρούπολης στη Φλώρινα

Την αήττητη του πορεία για το 2023 διατήρησε ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ και στην τελευταία 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος αφού στο ντέρμπι κορυφής με τον ΕΘΝΙΚΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ κέρδισε με σκορ 3-2 σε ένα ματς γκράντ γκινιόλ που όσοι είχαν την τύχη να το παρακολουθήσουν δια ζώσης απόλαυσαν βόλλευ υψηλού επιπέδου. Η αγωνία καθόλη τη διάρκεια του αγώνα κράτησε όλο το φίλαθλο κοινό σε εγρήγορση για την τελική έκβαση του παιχνιδιού.

Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ μπήκε πολύ δυνατά στο 1ο σετ και με 5 μπλοκ (τα 4 από τον Χατζόπουλο) στην αρχή του σετ πήρε ισχυρό προβάδισμα με 14-6 κατακτώντας το σετ με 25-23. Στο ίδιο μήκος κύματος με μπλοκ-άμυνα κινήθηκε και το 2ο σετ, όπου με τη συμβολή των ΚΑΛΛΕΡΓΗ και ΠΗΛΙΟΚΑΤΕΡΟΥ, ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ προηγήθηκε με 2-0 κερδίζοντας το σετ με 25-20.

Στο 3ο σετ ο ΕΘΝΙΚΟΣ έβγαλε αντίδραση και με τους Δημητριάδη και Ανδρεάδη να βρίσκουν λύσεις στην επίθεση επικράτησε με 21-25 μειώνοντας σε 2-1. Το 4ο σετ ήταν και το πλέον αμφίρροπο της αναμέτρησης με τις δυο ομάδες να φτάνουν στο 24-24 και τελικά τον ΕΘΝΙΚΟ να πετυχαίνει την ισοφάριση σε 2-2 κερδίζοντας με 24-26.
Στο 5ο σετ η ομάδα της ΦΛΩΡΙΝΑΣ αποφασισμένη να μη χάσει… τη νίκη μέσα από τα χέρια της, με όπλο τα καθοριστικά μπλοκ του αρχηγού της ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ ξέφυγε με 10-7 και λίγο αργότερα 12-9 για να φτάσει στο τελικό 15-10.

Και επειδή όπως λένε “αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει” ο απολογισμός της χρονιάς με αφορμή την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και την έναρξη των πλέι οφς θα είχε ως εξής:

Αήττητος στη β’ φάση. Μια μόλις ήττα εντός έδρας (αποσπώντας όμως τον έναν βαθμό) και άλλες 3 εκτός έδρας (2 εκ των οποίων με σκορ 2-3) σε σύνολο 22 αγώνων, ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ συγκέντρωσε 52 βαθμούς και κατετάγη 3ος στην Α2 ανδρών (απέχοντας έναν βαθμό από τον 2ο).

Η πορεία αυτή, για μια νεοφώτιστη μάλιστα ομάδα που κέρδισε το εισιτήριο της ανόδου σε δεύτερο χρόνο, κάθε άλλο παρά επιτυχημένη και πολλά υποσχόμενη μπορεί να χαρακτηριστεί.

Το βλέμμα του ΗΦΑΙΣΤΟΥ στρέφεται πλέον στους ημιτελικούς απέναντι στη ΧΑΝΘ με την πρόκριση να κρίνεται στις 2 νίκες. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη στις 3 Μαΐου, ενώ ο 2ος αγώνας της σειράς θα λάβει χώρα στο ΔΑΚ ΦΛΩΡΙΝΑΣ την 6η Μαΐου και ώρα 19:00.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (Γκολίτσης): Γρηγοριάδης, Ρεμπούτζιας, Καλλέργης, Χατζόπουλος, Πηλιοκατερός , Γαληρόπουλος, Αντωνιάδης (λ) / Καρακασίδης, Χρυσάφης, Γιάπης, Πετρόπουλος, Γιοβανίτσας, Τσεμπερίδης (λ).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Ανδραβιζος): Δημητριάδης, Καβαρατζης, Μπουφιδης, Ανδρεάδης, Κυριακίδης, Καψαλιαρης, Κωνσταντινίδης (λ) / Κοντοσταθης, Κεσκινης, Καραπιπέρης.