Αναπτερώθηκαν οι ΄΄ΕΛΠΙΔΕΣ΄΄ του ανδρικού χάντμπολ στο  Αμύνταιο…μετά από 23χρόνια!

Μπορεί ο ιστορικός Αμύντας να ανέστειλε τη λειτουργία του το 2017, όμως το Αμύνταιο διατήρησε άσβεστη τη φλόγα της χειροσφαίρισης. Την ίδια χρονιά, με πρωτοβουλία του τέως προέδρου του Ερμή Αμυνταίου, Παύλου Λαζαρίδη, τα ηλικιακά τμήματα του Αμύντα βρήκαν καταφύγιο, με τη σύσταση ξεχωριστού τμήματος, στις ακαδημίες ποδοσφαίρου των Ελπίδων Αμυνταίου, διασώζοντας το γόητρο και το κύρος μιας παράδοσης δεκαετιών.

Χρειάστηκε να μεσολαβήσουν 23 χρόνια και μια αναδιάρθρωση, προκειμένου η ανδρική ομάδα χάντμπολ να κερδίσει αυτό που ίσως η ιστορία της χρωστούσε…την επιστροφή στην Α2 Εθνική κατηγορία. Ύστερα απο πρόσκληση της Ο.Χ.Ε., η ομάδα των Ελπίδων Αμυνταίου θα αγωνισθεί για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020, στον βόρειο όμιλο της Α2 κατηγορίας, εκεί όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει ιστορικές ομάδες του χώρου, όπως η Χ.Α.Ν.Θ, ο Φοίβος Συκεών, ο Ζαφειράκης Νάουσας, ο Αρχέλαος Κατερίνης κ.α.

Σήμερα, 02/10 αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ο.Χ.Ε., η κλήρωση του πρωταθλήματος, από την οποία θα προκύψει η σειρά των αναμετρήσεων, καθώς και η ημερομηνία έναρξης της διοργάνωσης.

Πάντως από χθες επικρατεί ενθουσιασμός στις τάξεις της ομάδας και γίνεται προσπάθεια να διατεθούν όλα τα εισιτήρια διαρκείας, αξίας 10 ευρώ, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, προκειμένου να καλυφθούν οικονομικές υποχρεώσεις των πρώτων μηνών.