Αποτελέσματα διεθνών αγώνων αλπικού

Αποτελέσματα διεθνών αγώνων αλπικού –

Κύπελλο Ελλάδος και παγκυπριακοί αγώνες– χ.κ. Φτερόλακας Παρνασσού

σκι

Με συμμετοχή περίπου 70 αθλητών και αθλητριών πραγματοποιήθηκε το 2o Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών, Εφήβων, Γυναικών, Νεανίδων, από τον Ε.Ο.Σ. Αθηνών και τον Σ.Χ.Ο. Αράχωβας το τριήμερο  2 με 4 Μαρτίου, στο χιονοδρομικό κέντρο Φτερόλακας Παρνασσού. Οι κακές καιρικές συνθήκες ανάγκασαν τους διοργανωτές να αναβάλουν την διεξαγωγή της γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης και να πραγματοποιηθούν τελικά δύο αγωνίσματα τεχνικής κατάβασης.  Ο Σ.Ο.Χ. Φλώρινας συμμετείχε στους αγώνες με τους αθλητές Ζηλάκη Βασίλειο και Κωτόπουλο Γεώργιο στην κατηγορία των ανδρών και τον Αγγελόπουλο Δημήτριο, που πήρε το βάπτισμα του πυρός στους αγώνες πρωταθλήματος ενηλίκων (κατ. εφήβων).

 

Στην συνέχεια το διήμερο 5 και 6 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν στο ίδιο χιονοδρομικό κέτρο και οι Παγκυπριακοί Αγώνες Αλπικού Σκι. Η έλλειψη χιονιού στον Τροόδο ανάγκασαν την Κυπριακή Ομοσπονδία να διοργανώσει τους αγώνες εκτός Κύπρου. Λόγο της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας διεξήχθησαν τελικά δύο αγωνίσματα τεχνικής κατάβασης στις 5 Μαρτίου. Στον αγώνα συμμετείχε ο αθλητής του ΣΟΧ Αγγελόπουλος Δημήτριος.

 

Αν και οι αγώνες είχαν διεθνή χαρακτήρα, υπήρξε περιορισμένη συμμετοχή από ξένες χώρες (Ελλάδα, Κύπρος και Αλβανία). Σε αγωνιστικό επίπεδο οι αθλητές του ΣΟΧ στάθηκαν άτυχοι, χωρίς τερματισμό στις περισσότερες διαδρομές και περιορίστηκαν σε μια 12η θέση στην γενική κατάταξη στον Παγκυπριακό (Αγγελόπουλος) και μια 15η θέση στην γενική κατάταξη στον αγώνα Κυπέλου (Κωτόπουλος).

 

Επίσης στις 27 & 28 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή 58 αθλητών, το 28ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χιονοδρομίας Αστυνομικών στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου. Στον αγώνα συμμετείχαν δύο μέλη του ΣΟΧ, ο  Ζηλακής Βασίλειος που τερμάτισε δεύτερος και ο Δούμτσης Κυριάκος – έφορος Αλπικών του ΣΟΧ που κατέλαβε την πέμπτη θέση. Επίσης, ένας ακόμα Φλωρινιώτης, ο Κασκαμανίδης Αλέξανδρος τερμάτισε δεύτερος στην χιονοσανίδα.

 

 

 

 

 

 

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. εύχονται θερμά συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στους υπόλοιπος αγώνες του Πρωταθλήματος. Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο site της Ελληνικής και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας: http://www.eox.gr, και  https://data.fis-ski.com/dynamic/event-details.html?event_id =42819&cal_suchsector=AL   (για τα αποτελέσματα της Διεθνούς Διοργάνωσης)  και www.onsports.gr /spor/story/590717/epityximeno-to-panellinio-protathlima-xionodromias-astynomikon-sto-elatoxori (για τα αποτελέσματα του πρωταθλήματος της αστυνομίας)

 

 

 

Λάζαρος  Καράντζας