Αποτελέσματα πανελληνίων αγώνων αλπικού σκι χ.κ. βίγλας Πισοδερίου

Αποτελέσματα πανελληνίων αγώνων αλπικού σκι χ.κ. βίγλας Πισοδερίου

Με την συμμετοχή περίπου 120 αθλητών από 18 σωματεία της χώρας ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία, οι Πανελλήνιοι και  Διεθνείς Αγώνες (SL-GS FIS) Ανδρών Γυναικών (ΑΕΓΝ) και το Πανελλήνιο Παράλληλο Ατομικό της κατηγορίας Παίδων Κορασίδων. Σε διεθνές επίπεδο συμμετείχε μόνο η ομάδα του Λουξεμβούργου, η συμμετοχή όμως όλων των Ελλήνων Πρωταθλητών έφερε άριστα αποτελέσματα τόσο  βαθμολογικά, όσο και σε επίπεδο συναγωνισμού. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν από τον  ΣΟΧ Φλώρινας, στις 23 – 25 Μαρτίου στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας Πισοδερίου.

Σε αγωνιστικό επίπεδο την πρώτη ημέρα ο Γιάννης Αντωνίου ήταν ο μεγάλος νικητής, στο αγώνισμα της Τεχνικής κατάβασης με συνολικό χρόνο 1:35,17 και 29,36 βαθμούς FIS κέρδισε το χρυσό μετάλλιο ενώ ήταν και 1ος νικητής στην συνολική κατάταξη. Στην κατηγορία Γυναικών πρώτη νικήτρια ήταν η Σοφία Ράλλη με συνολικό χρόνο 1:41,78 και 77,72 βαθμούς FIS. Τη 2η ημέρα (24.3.18) στο αγώνισμα του GS στους άντρες ο Γιάννης Πρώιος πήρε το χρυσό με χρόνο 2:09,25 και 70,63 βαθμούς FIS. Στις γυναίκες η Σοφία Ράλλη δεν είχε αντίπαλο και κέρδισε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο με συνολικό χρόνο 2:14,37 και 126,47 βαθμούς.

Στο παράλληλο ατομικό της κατηγορίας Π2-Κ2, ένα αγώνισμα που διοργανώνεται για πρώτη φορά στη Βίγλα αλλά και την υπόλοιπη χώρα (σαν ατομικό αγώνισμα), δικαίωμα συμμετοχής είχε η 16αδα της βαθμολογίας του Κυπέλλου και νικητές ήταν o Χρήστος Μαρμαρέλης και η Ευανθία Αικατερίνη Τρούπκου. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την  συντομότερη μεταφορά των αθλητών του αγωνίσματος και λόγο της απαξίωσης του μηχανολογικού εξοπλισμού (καρεκλάκι βίγλας) το χιονοδρομικό κέντρο – Τουριστικές Επιχειρήσεις Δημ. Τόττης διέθεσε ski doo, με άριστους οδηγούς, που μείωσαν στο ελάχιστο δυνατό, τους χρόνους μεταφοράς των αθλητών.

Ο διοργανωτής Σύλλογος ΣΟΧ Φλώρινας συμμετείχε στους αγώνες με τρείς αθλητές, Ζηλάκη Βασίλειο (Άνδρες), Αγγελόπουλο Δημήτριο (Έφηβοι) και Φιλίππου Βασίλειο (Παίδες ΙΙ), που πέτυχαν πολύ καλά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα στην Τεχνική Κατάβαση ο Βασίλης Ζηλάκης ήταν 5ος (17ος) και ο Αγγελόπουλος Δημήτρης 11ος (25ος), ενώ στο Γιγαντιαίο ο Αγγελόπουλος Δημήτρης τερμάτισε 10ος (24ος) (σε παρένθεση η κατάταξη στον διεθνή αγώνα). Επίσης στο παράλληλο ομαδικό ο Φιλίππου Βασίλειος, μεταξύ των δεκαέξι καλύτερων του κυπέλλου Ελλάδος τερμάτισε 14ος και δεν προκρίθηκε στην οκτάδα, κατοχυρώνοντας όμως ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. εύχονται θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές και τον προπονητή τους Δημητριάδη Φραγκίσκο για τα πολύ καλά αποτελέσματα. Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο site της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας: http://www.eox.gr. Και τις Διεθνούς Ομοσπονδίας – FIS https://data.fis-ski.com/alpine-skiing/results.html

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Καράντζας Λάζαρος