ΔΙΠΛΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑΔΟΥ

ΔΙΠΛΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑΔΟΥ

Έλαμψε στην Ευρώπη η Χρυσή Φωτιάδου!!!

Η Φλωρινιώτισσα αθλήτρια από τις ακαδημίες των ΣΑΡΙΣΩΝ κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια στο Ουγγρικό Διεθνές Όπεν που συμμετείχε διαφημίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση στην Ευρώπη.

Στο καθιερωμένο ουγγρικό όπεν mini cadet, που ολοκληρώθηκε σήμερα στη Βουδαπέστη, η Χρυσή Φωτιάδου από τη Φλώρινα κατέκτησε την 3η θέση στο απλό για κορίτσια έως 13 ετών, ενώ μπορούσε να φτάσει και στον τελικό! Επιπλέον, η ίδια αθλήτρια και η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού παγκορασίδων το 2016 Μαλαματένια Παπαδημητρίου ανέβηκαν στο 3ο σκαλί του βάθρου στο ομαδικό κοριτσιών. Τα αποτελέσματα της Φωτιάδου είναι η θαυμάσια εξέλιξη, που δείχνει προοπτική για το κορίτσι από την Φλώρινα και δικαιώνει τις προσπάθειες τις δικές τoυ και όσων τo στηρίζουν. Ο τρίτος αθλητής της ελληνικής αποστολής, ο Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος, αναδείχτηκε νικητής στους αγώνες «παρηγοριάς» U13. Τα παιδιά είχαν στην τεχνική καθοδήγηση τον προπονητή του Ολυμπιακού Γιώργο Χριστοφοράκη και τον Ρουμάνο προπονητή του Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας Λίβιου Πρεντόακα.

Στο απλό των κοριτσιών έως 13 ετών η Φωτιάδου πέρασε στο κυρίως ταμπλό ως 2η από το 14ο γκρουπ. Έχασε 3-0 από την επικεφαλής Γερμανίδα Βίκι Τζόκελ, αλλά νίκησε με το ίδιο σκορ τη Σουηδέζα Έλντα Κασούμοβιτς και την Ουγγαρέζα Κάτα Κόβατς. Στον 1ο γύρο του αγωνίσματος απέκλεισε σήμερα την Ουγγαρέζα Ντόρκα Ζέγκλεντι με 3-0 σετ (11-5, 11-4, 11-6). Στις «32» κατέβαλλε με 3-1 την Ουγγαρέζα Ντάμα Λεντανότσκι με 3-1 (11-6, 11-9, 4-11, 11-2) και στις «16» την Αγκνιέσκα Πιλάτ από την Πολωνία με 3-0 και νέα σπουδαία εμφάνιση (11-5, 11-5, 11-5). Με τον ίδιο καλό ρυθμό η Φωτιάδου ξεπέρασε στα προημιτελικά και το εμπόδιο της Νόμιν Μπάασαν από τη Σουηδία με 3-1 και εξασφάλισε θέση στα μετάλλια. Έχασε το 1ο σετ με οριακή διαφορά αλλά μετά είχε τον τελευταίο λόγο σε όλα τα κρίσιμα σημεία (9-11, 12-10, 11-4, 15-13). Στα ημιτελικά η Φωτιάδου αντιμετώπισε τη  Ρουμάνα Έβελιν Ούνγκβαρι. Έγινε πολύ γερή κόντρα με τη Φωτιάδου να κάμπτεται τελικά με 3-2 σετ από 2-1 μπροστά (11-9, 7-11, 11-9, 8-11, 6-11).

Στο ομαδικό, στην κατηγορία των κοριτσιών μετείχαν 45 ομάδες. Η Φωτιάδου και η Παπαδημητρίου αγωνίστηκαν ως Ο.Ε.Α. Φλώρινας/Γ.Α.Ο. Πειραιά. Αρχικά έπαιξαν στο 11ο γκρουπ και κατέκτησαν την 1η θέση. Κατέβαλλαν τη Σέζαρντ από την Ουγγαρία και τη μικτή Μιχαλόβτσε/Μπίστριτσα από τη Σλοβακία με 3-0, αλλά και τη Λευκορωσία με 3-1. Στο ταμπλό των «32» απέκλεισαν αρχικά τη Μπαβάριαν ΤΤΑ 2 από τη Γερμανία με 3-1. Στη συνέχεια νίκησαν τη ρουμανική Ντουμπραβίτα με 3-1  και στην 8άδα τη Σπορτίνκου Γκίντας από τη Λιθουανία επίσης με 3-1. Στα ημιτελικά συνάντησαν την 1η ομάδα της γερμανικής Μπαβάριαν ΤΤΑ και κάμφθηκαν με 3-1.

 

Η διπλή επιτυχία της Χρυσής σε ευρωπαϊκό επίπεδο αποτελεί για την ίδια, τις ΣΑΡΙΣΕΣ και τη Φλώρινα έναν τεράστιο θρίαμβο που αποδεικνύει πως όταν υπάρχει συστηματική δουλειά και μεγάλη προσήλωση και υπομονή τότε έρχονται και τα αποτελέσματα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου απευθύνει πολλά συγχαρητήρια προς την Χρυσή, προς τον προπονητή της Liviu Predoaica και προς τους γονείς της. Είμαστε σίγουροι πως σύντομα θα γνωρίσουμε νέες επιτυχίες και από τη Χρυσή και από τα άλλα παιδιά της ομάδας που καθημερινά προπονούνται σκληρά κάτω από την καθοδήγηση ενός εξαιρετικού προπονητή.