Ενημέρωση της ΕΛΟΚ για τη διοργάνωση αγώνων διαφόρων στυλ του καράτε

Επειδή περιήλθε σε γνώση μας η διοργάνωση αγώνων διαφόρων στυλ του καράτε υπό το μανδύα της ύπαρξης δήθεν αυτοτελών κλάδων άθλησης που έχουν υπαχθεί σε άλλες ομοσπονδίες με παραπλανητικές ονομασίες, ενώ στην πραγματικότητα οι κλάδοι αυτοί αποτελούν στυλ του καράτε τα οποία όμως υπάγονται αποκλειστικά και στο σύνολό τους στην ΕΛΟΚ ως τη μόνη αναγνωρισμένη ομοσπονδία για το σύνολο των κλάδων του αθλήματος στην Ελλάδα, η ΕΛΟΚ ενημερώνει τα σωματεία – μέλη της, τους προπονητές, τους αθλητές και τους γονείς για τα εξής:

  1. Η ΕΛΟΚ είναι η μόνη αναγνωρισμένη από τη Γ.Γ.Α. ομοσπονδία στην Ελλάδα με αποκλειστική αρμοδιότητα να καλλιεργεί το άθλημα του καράτε και το σύνολο των στυλ και κλάδων που αποτελούν αυτό κατά τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε της οποίας είμαστε μέλη.
    2.Κάθε προσπάθεια διοργάνωσης αγώνων (οι οποίοι εμφανίζονται μάλιστα και ως «Πανελλήνια Πρωταθλήματα») από άλλες ομοσπονδίες ή σωματεία, υπό την κάλυψη της ύπαρξης «αναγνωρισμένων κλάδων άθλησης» στις ομοσπονδίες αυτές, ενώ στην πραγματικότητα αποτελούν αγώνες συγκεκριμένων στυλ του καράτε και διεξάγονται στη βάση κανονισμών στυλ του καράτε, είναι παράνομη και αντίκειται στον αθλητικό νόμο και στο Καταστατικό της ΕΛΟΚ, ενώ δημιουργεί σύγχυση ως προς το ποια είναι η αρμόδια ομοσπονδία για την καλλιέργεια του συγκεκριμένου αθλήματος και αμφισβήτηση της θέσης της ΕΛΟΚ.
    3. Επιπλέον, η συμμετοχή σωματείων που ανήκουν στην δύναμη της ΕΛΟΚ, καθώς και μελών, προπονητών, διαιτητών και αθλητών οι οποίοι ανήκουν σε σωματεία της ΕΛΟΚ, στους αγώνες με την ονομασία ” Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Budokai” & “Midori Cup- Body Contact” αλλά και κάθε άλλους παρόμοιους, χωρίς την άδεια της ΕΛΟΚ, είναι πράξη παράνομη που παραβιάζει το Καταστατικό της ΕΛΟΚ και τον αθλητικό νόμο, θέτει σε κίνδυνο την επιδίωξη των σκοπών της ΕΛΟΚ και επισύρει την εφαρμογή, μεταξύ άλλων, και των πειθαρχικών διατάξεων των Κανονισμών της ΕΛΟΚ.

Το Δ.Σ. της ΕΛΟΚ θα αναλάβει όλες τις νόμιμες ενέργειες για την άμεση ενημέρωση των αρμόδιων αρχών προκειμένου να σταματήσουν οι παράνομες διοργανώσεις τέτοιων αγώνων, ενώ κάθε περίπτωση συμμετοχής σωματείων που ανήκουν στην δύναμη της ΕΛΟΚ, καθώς και μελών, προπονητών, διαιτητών και αθλητών οι οποίοι ανήκουν σε σωματεία της ΕΛΟΚ, στους αγώνες αυτούς, χωρίς την άδεια της ΕΛΟΚ, θα γνωστοποιείται στη Γ.Γ.Α. και, επιπλέον, θα παραπέμπεται στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα της ΕΛΟΚ για την εφαρμογή των διατάξεων του Καταστατικού και του πειθαρχικού κανονισμού.

Επιπροσθέτως η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματός της έναντι κάθε τρίτου που διοργανώνει αγώνες καράτε ή/και χρησιμοποιεί το όνομα “ΚΑΡΑΤΕ” το οποίο αποτελεί κατοχυρωμένο εθνικό της σήμα.