Επική νίκη: Σάρισες Φλώρινας – Ολυμπιακός 4-3

ΕΠΙΚΗ ΝΙΚΗ: ΣΑΡΙΣΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4-3

Με μία μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η γυναικεία ομάδα των ΣΑΡΙΣΩΝ στο Πρωτάθλημα της Α1. Επικράτησε της Πειραιώτικης ομάδας 4-3 και έκανε ιδανικό ξεκίνημα στην κατηγορία.

Το Σαββατοκύριακο 2-3/11/2019 πραγματοποιήθηκαν οι 3 πρώτες αγωνιστικές της Α1 γυναικών στο ΣΕΦ. Οι ΣΑΡΙΣΕΣ αντιμετώπισαν τις ομάδες του Ολυμπιακού, του ΠΕΡΑ και του ΑΣ ΠΚΔ Ταύρου.  Σημείωσαν 2 νίκες και 1 ήττα και βρίσκονται στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Το Σάββατο το πρωί οι ΣΑΡΙΣΕΣ κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό με τον οποίο είχαν αρνητική παράδοση καθώς μετρούσαν 6 ήττες σε αντίστοιχους αγώνες.  Η νίκη που ήρθε χαρακτηρίζεται ως επική για τρεις λόγους: Πρώτον γιατί οι ΣΑΡΙΣΕΣ αγωνίστηκαν χωρίς την πρώτης τους παίκτρια Zoja Novikova, η οποία απουσίαζε λόγω τραυματισμού, δεύτερον γιατί η ομάδα του Ολυμπιακού απαρτίζεται κατά ¾ από την Εθνική Ελλάδας και κατέχει πολλούς τίτλους και τρίτον λόγω της δραματικής εξέλιξης του παιχνιδιού. Στην αρχή ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 2-1, η ομάδα της Φλώρινας ισοφάρισε και μπήκε μπροστά με 3-2, ο Ολυμπιακός έφερε το ματς στα ίσα 3-3 και το παιχνίδι κρίθηκε τελικά στο διπλό, όπου το γαλλικό δίδυμο της Φλώρινας επικράτησε των κοριτσιών του Ολυμπιακού 3-0. Έτσι, ήρθε η πρώτη νίκη των ΣΑΡΙΣΩΝ επί του Ολυμπιακού με σκορ 4-3. Συνολικά ο αγώνας διήρκησε 3,5 ώρες. Μεγάλη πρωταγωνίστρια του αγώνα η Yuhua Liu που σημείωσε 2 νίκες στα ατομικά της παιχνίδια και μία νίκη στο διπλό με παρτενέρ την γαλλίδα Marion Berthaud. Ως τρίτη παίκτρια αγωνίστηκε η Χρυσή Φωτιάδου.

Ακολούθησαν δύο παιχνίδια με το ΠΕΡΑ και τη 2η ομάδα του Ταύρου. Με το ΠΕΡΑ οι ΣΑΡΙΣΕΣ δεν είχαν την ίδια απόδοση. Οι αθλήτριες του ΠΕΡΑ έδειξαν περισσότερη ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία και επικράτησαν των κοριτσιών μας με σκορ 4-1. Την μοναδική νίκη της ομάδας μας την έκανε η Yuhua Liu. Στο τρίτο παιχνίδι του διημέρου οι ΣΑΡΙΣΕΣ επικράτησαν εύκολα του ΠΚΔ Ταύρου με σκορ 4-0. Δύο νίκες σημείωσε η Yuhua Liu και από μία νίκη η Marion Berthaud και η Χρυσή Φωτιάδου.

Κλείνοντας να σημειώσουμε ότι η γυναικεία μας ομάδα φέτος συγκροτείται από τρία νεαρά κορίτσια (Yuhua 24, Marion 21, Χρυσή 15) που σφύζουν από ταλέντο και αγωνίζονται με πάθος για τη νίκη. Νιώθουμε όλοι πολύ υπερήφανοι για αυτά.

Τους αγώνες παρακολούθησε σύσσωμο το ΔΣ του συλλόγου που ταξίδεψε στην Αθήνα και χειροκρότησε τις προσπάθειες των κοριτσιών.

Απευθύνουμε πολλά συγχαρητήρια στις αθλήτριες και τον προπονητή μας για την εμφάνιση και τις νίκες της ομάδας.

Οι επόμενες δύο αγωνιστικές θα γίνουν στη Φλώρινα το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2019-2020
Α/Α ΟΜΑΔΑ Α Ν Η Β
1 ΔΑΟ ΤΑΥΡΟΥ 3 3 0 6
2 ΣΑΡΙΣΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 3 2 1 5
3 ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 3 2 1 5
4 ΑΣ ΠΕΡΑ ΑΘΗΝΩΝ 3 1 2 4
5 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3 1 2 4
6 ΠΚΔ ΤΑΥΡΟΥ 3 0 3 3