ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ – Ενημέρωση λήξης της διοργάνωσης του 6ου Αγώνα Πανελληνίου Πρωταθλήματος ENDURO & 3ου Αγώνα Πρωταθλήματος ENDURO Βορείου Ελλάδος 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ – Ενημέρωση λήξης της διοργάνωσης του

6ου Αγώνα Πανελληνίου Πρωταθλήματος ENDURO & 3ου Αγώνα Πρωταθλήματος ENDURO Βορείου Ελλάδος 2017

Το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία ο 6ος αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος ENDURO & 3ος αγώνας Πρωταθλήματος ENDURO Βορείου Ελλάδος μοτοσυκλετών, από το αθλητικό σωματείο Μοτοσυκλετιστικός  Όμιλος  Φλώρινας (Μ.Ο.Φ) με συνδιοργανωτές και υποστηρικτές την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και τον Δήμο Φλώρινας, υπό την αιγίδα της Αθλητικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Α.ΜΟΤ.Ο.Ε) και σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα διοργανώσεων αγώνων ENDURO.

 

ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο αγώνας είχε την μορφή κυκλικής επαναλαμβανόμενης διαδρομής συνολικού μήκους περίπου 190 χιλιομέτρων και περιλάμβανε ορεινό, δασικό κι ελάχιστο ασφάλτινο οδικό δίκτυο καθώς επίσης και 2 χρονομετρημένες Ειδικές Διαδρομές (No1 MX MOTOACTION) & (No2 ENDURO MAKINA-KTM) επαναλαμβανόμενες 4 φορές η κάθε μία, που βρίσκονταν σε ειδικά διαμορφωμένη και σηματοδοτημένη περιοχή παραπλεύρως του Αεροδρομίου Φλώρινας η 1η και του Πεδίου Βολής Φλώρινας η 2η.

Η εκκίνηση δόθηκε στις 09.00 ακριβώς για τους πρώτους αθλητές από τον χώρο του Νέου Πάρκου Φλώ-ρινας κι ο αγώνας τερμάτισε περί τις 16.00 το απόγευμα στον ίδιο χώρο, που είχε περιμετρικά τοποθε-τημένες τις ομάδες με τους μηχανικούς των αναβατών που πραγματοποιούσαν τα service και τους ανεφοδι-ασμούς, καθώς και μεγάλο χώρο catering  που εξυπηρετούσε την διοργάνωση, τους συμμετέχοντες και όλους τους επισκέπτες της εκδήλωσης.

Στον χώρο των 2 Ειδικών Διαδρομών υπήρχε αντίστοιχη εικόνα με τις ομάδες και τους μηχανικούς να έχουν οριοθετημένους  χώρους επισκευών και ανεφοδιασμού,  καθώς και ηχητική κάλυψη με μουσική επένδυση του αγώνα για τους θεατές.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Στον αγώνα συμμετείχαν συνολικά εβδομήντα (70) αθλητές με τις μοτοσυκλέτες τους, προερχόμενοι από 32 περιοχές και πόλεις όλης της Ελλάδας όπως : Αθήνα-Λέσβος-Καστοριά-Σέρρες-Τρίκαλα-Γιαννιτσά-Γρεβενά-Βέροια-Γλυκά Νερά-Κρανίδι-Πέραμος-Μαργαρίτι-Ανάβυσσος-Ικαρία-Λαμία-Πάτρα-Θεσσαλονίκη-Αμύνταιο-Ξυνό Νερό-Παλαμάς-Καρδίτσα-Συκούριο-Σκύδρα-Καβάλα-Αλιστράτη-Κομοτηνή-Μαρκόπουλο-Κόρινθος-Κιάτο-Συκιές-Ιωάννινα και Φλώρινα.

Οι άνθρωποι που πλαισίωναν τους αθλητές των 2 Πρωταθλημάτων (Πανελληνίου & Βορείου Ελλάδος) δηλαδή οι μηχανικοί, οδηγοί, πληρώματα service, συνοδοί, έμποροι και επισκέπτες, ξεπέρασαν τους 300 και επισκέφθηκαν την πόλη μας από την Τετάρτη 13/9 και διέμειναν μέχρι και την Δευτέρα 18/9.

Όλοι οι άνθρωποι της διοργάνωσης, εθελοντές και μέλη του ΜΟΦ, ξεπέρασαν τους 40 και συνερ-γάστηκαν υποδειγματικά για να φέρουν σε πέρας την άριστη και ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Ο ΜΟΦ είχε στην διάθεσή του από την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και τον Δήμο Φλώρινας, όλα τα απαραίτητα μηχανήματα διαμόρφωσης των χώρων των Ειδικών Διαδρομών με τους άρτια καταρτισμένους  χειριστές τους και πολλούς εθελοντές πολίτες που πρόθυμα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για παροχή οποιασδήποτε μορφής βοήθειας και υπήρξαν ουσιαστικοί και απαραίτητοι βοηθοί για την διοργάνωση.

Κατόπιν όλων των παραπάνω…

Ο Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Φλώρινας (Μ.Ο.Φ) επιθυμεί να ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΙ ΘΕΡΜΑ :

Καταρχήν όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στον αγώνα μας και μας τίμησαν με την παρουσία τους.

 

Την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και ειδικότερα τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Μπίρο Στέφανο και Περιφερειακό Σύμβουλο κ.Αντωνιάδη Γεώργιο για την πολύ σημαντική υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα που μας παρείχαν κι απαιτεί μια τέτοιας εμβέλειας διοργάνωση.

Τον Δήμο Φλώρινας και ειδικότερα τον Δήμαρχο κ.Βοσκόπουλο Ιωάννη και τον Αντιδήμαρχο κ.Αριστείδου Άρη για την ουσιαστική κι απαραίτητη βοήθεια που παρείχαν, καθώς και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους που υπερψήφισαν την πρότασή μας για συνδιοργάνωση.

 

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Φλώρινας και ειδικότερα τον Δ/κτη κ.Μιαούλη Ιωάννη για την παραχώρηση πυροσβεστικών οχημάτων καθώς και τα πληρώματα τους, που παρευρέθησαν στους  χώρους του αγώνα.

 

Το Τμήμα Τροχαίας Φλώρινας κι ειδικότερα τον Δ/κτη κ.Γκίνη Δημήτριο αλλά και όλα τα πληρώματα των περιπολικών που μας βοήθησαν τις μέρες διεξαγωγής του αγώνα και διευκόλυναν την κυκλοφορία.

 

Το Δασαρχείο Φλώρινας και ειδικότερα τον προϊστάμενο κ. Παπαιωάννου Παναγιώτη για την άμεση επικοινωνία και διευθέτηση αδειών και λοιπών τεχνικών θεμάτων της αρμοδιότητάς του.

Τους Εθελοντές Διασώστες Φλώρινας που παρευρέθησαν στους χώρους των Ειδικών Διαδρομών αλλά και στα βουνά μας, με πλήρη εξοπλισμό διάσωσης κι εξαρτήσεις, έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.

 

Τον Πρόεδρο της Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ.Κορέλη Στέλιο που μας τίμησε.

 

Όλους τους Εθελοντές συμπολίτες μας και τα μέλη του ΜΟΦ, που αφιέρωσαν 2 μέρες από τον χρόνο τους και μας προσέφεραν όλη την ενέργεια και διαθέσιμη βοήθειά τους προκειμένου να φέρουμε μαζί επιτυ-χημένα σε πέρας αυτήν την Πανελλήνιας εμβέλειας διοργάνωση, καθώς και τον Πρόεδρο Αγωνοδικών και Αλυτάρχη του αγώνα κκ. Γουγούση Κωνσταντίνο & Γερόπουλο Πέτρο.

 

ΧΟΡΗΓΟΙ

Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης ο Μ.Ο.Φ θέλει να ευχαριστήσει θερμά τους Μεγάλους Χορηγούς του :

Ήχος ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ – MyGas OULIARIS Beer Bar KOZELEKO Ρασπόπτσης  – Ξυλεία ΒΙΕΜΑΚ – Hotel KING ALEXANDER – Κουφώματα FINSTRALFRESH Sweet & SaltyRent Event MOTOACTION MAKINA ΚΤΜ – ADIGRAFO design

 

     Επίσης  πολύ σημαντική η βοήθεια όλων των χορηγών του Μ.Ο.Φ που στηρίζουν σταθερά κι αδιάλειπτα τις εκδηλώσεις μας και γι’αυτό ευχαριστούμε πολύ τους Wine Bar ΑΕΡΟΙΝΟ – Μηχανήματα ΓΟΥΝΑΡΗ – Αυτοκίνητα ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ – Κοσμήματα ΚΑΡΑΝΤΖΑΣ – Αναψυκτικά ΔΙΝΑΚΗΣ – Εστιατόριο, Ξενώνας Η ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ.

 

Τέλος, καταφέραμε και συγκεντρώσαμε ένα αρκετά αξιοσέβαστο ποσό για την στήριξη της Γεωργίας Σιέκρη από τις κούπες, τα μπλουζάκια που εκτυπώθηκαν για αυτόν τον σκοπό αλλά και τις δωρεές ποσών από τους αθλητές, μηχανικούς κι επισκέπτες της εκδήλωσης αυτής. Τα χρήματα θα παραδωθούν αυτούσια από τον ΜΟΦ στην μητέρα της, γνωρίζοντας πως είναι το ΕΛΑΧΙΣΤΟ που μπορούμε να κάνουμε για να φανούμε χρήσιμοι στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Σας ευχαριστούμε όλους για την ανταπόκριση.

 

 

Περισσότερες  φωτογραφίες: https://www.facebook.com/pg/%CE%9C%CE%9F%CE%A6-%CE%9C%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%83%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%8C%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%A6%CE%BB%CF%8E%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CF%82-221125434578514/photos/?tab=album&album_id=1665784723445904

 

Με ιδιαίτερη τιμή κι ευγνωμοσύνη προς όλους,

ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ