Ηλιάδης & Δακής τιμήθηκαν στο Αμύνταιο

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΑΔΗΣ ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗN ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Την προσπάθεια των γυναικών της Εθνικής Ομάδας Χάντμπολ, απέναντι στην αντίστοιχη ομάδα της Σερβίας για την πρόκριση στα τελικά του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος, παρακολούθησε στο κλειστό γυμναστήριο Αμυνταίου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, το απόγευμα της Τετάρτης 30 Μαΐου.

Στην διάρκεια του αγώνα η διοίκηση της Ομοσπονδίας Χάνμπολ, τίμησε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή και τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας Δημήτρη Ηλιάδη για την υποστήριξη που παρείχε η Περιφέρεια, στην διοργάνωση της αθλητικής συνάντησης.

Από την πλευρά του ο κ. Δακής συνεχάρη τους παράγοντες της ομοσπονδίας για την άψογη διεξαγωγή και παράλληλα τους ευχαρίστησε που επέλεξαν την πόλη του Αμυνταίου για τον συγκεκριμένο αγώνα. Ακόμη έσπευσε να τονίσει την σταθερή στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην διοργάνωση σημαντικών αθλητικών γεγονότων.

O ΑΓΩΝΑΣ

Το ελληνικό χαντ-μπωλ, επέστρεψε για λίγο στο σπίτι του δηλαδή στο Αμύνταιο, μια πόλη με τεράστια παράδοση στο άθλημα αυτό. Εκεί πραγματοποιήθηκε διεθνής αγώνας, για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012, μεταξύ των ομάδων της Εθνικής Ελλάδος Γυναικών και της αντίστοιχης της Σερβίας, παρουσία χιλιάδων θεατών και φίλων του αθλήματος. Νικήτρια η Σερβία με σκορ 26-21.

Σπουδαία διεθνής διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο Αμύνταιο Φλώρινας. Η Ελληνική Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης εμπιστεύτηκε στην πόλη όπου πριν αρκετά χρόνια γεννήθηκε το άθλημα αυτό, την διεξαγωγή του Προκριματικού Αγώνα της Εθνικής Γυναικών Ελλάδας, με την αντίστοιχη της φίλης Σερβίας. Χωρίς υπερβολές, το Αμύνταιο έβαλε τα γιορτινά του, για να υποδεχθεί (και το απέδειξε) την εθνική μας. Ήταν ένα παιχνίδι χαντ-μπωλ (προκριματικό) για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών 2012.

Από πολύ νωρίς (πριν την έναρξη του παιχνιδιού) ο κόσμος και οι φίλοι του αθλήματος, άρχισαν να συρρέουν στο κλειστό Αθλητικό Κέντρο του Αμυνταίου, κατά εκατοντάδες. Ενήλικοι, νέοι, γυναίκες και παιδιά είχανε καταλάβει τις κερκίδες του γυμναστηρίου. Εντύπωση προκάλεσε σ’ όλους η προσέλευση νέων και παιδιών, που με συνθήματα κόσμια ενθάρρυναν την Εθνική Ελλάδος Γυναικών. Το παζλ των χιλιάδων θεατών συμπλήρωναν αρκετοί επίσημοι της τοπικής κοινωνίας του Αμυνταίου, της Φλώρινας, της Δυτ. Μακεδονίας και όχι μόνο. Τυχεροί λοιπόν όσοι βρέθηκαν εκείνο το απόγευμα, στο αθλητικό αυτό πανηγύρι της χειροσφαίρισης γυναικών, στο Αμύνταιο.

Σχετικά τώρα με το παιχνίδι αναφέρουμε, ότι η ελληνική ομάδα, με αρχηγό την Φλωρινιώτισσα Νάνσυ Στρατάκη, μπήκε δυνατά και με απαιτήσεις στον αγώνα από τα πρώτα λεπτά. Η ομάδα της Σερβίας αιφνιδιάστηκε, και άργησε λίγο να αντιδράσει. Και το λέμε αυτό, γιατί οι φίλοι Σέρβοι, έχουν μια εξαιρετική ομάδα με διεθνείς και παγκόσμιες διακρίσεις. Οι αντίπαλες παίκτριες πήρανε το προβάδισμα και μέχρι τη λήξη του Α’ ημιχρόνου ήτανε μπροστά. Η κόρνα του ημιχρόνου βρήκε τη Σερβία να προηγείται με 13-11. στην επανάληψη η Ελλάδα διόρθωσε τα λάθη της και μπήκε και πάλι στο παιχνίδι πλησιάζοντας τη Σερβία στο σκορ. Ο κόσμος όρθιος παρότρυνε και χειροκροτούσε την Ελληνική ομάδα. Βέβαια, η Σέρβικη ομάδα δεν ήταν κάποια τυχαία ομάδα και δείχνοντας την αξία της, πήρε το παιχνίδι με σκορ 26-21, καταχειροκροτούμενη.