Η ημερίδα για την παγκόσμια ημέρα υγείας (φωτογραφίες & βίντεο)

Κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα υγείας.

Ο «Π.Α.Σ. Πήγασος» έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια τη διοργάνωση εκδήλωσης για την ημέρα υγείας με ανάλογα θέματα.

Έτσι και φέτος πραγματοποίησε εκδήλωση, με συνδιοργανωτές τον Δήμο και την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, το Σάββατο 9 Απριλίου 2022.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Βόσδου και η Αντιδήμαρχος Σοφία Φουδούλη.

Ομιλητές ήταν: ο καθηγητής Κωνσταντίνος Νάτσης, ορθοπεδικός χειρούργος, πρόεδρος επιτροπής υγείας Α.Π.Θ., πρόεδρος αθλητιατρικής εταιρείας Ελλάδος με  θέμα:  Σύνδρομα υπέρχρησης σε αθλητές, ο δάσκαλος – συγγραφέας – πρωταθλητής – ακτιβιστής Νίκος Μιχαλόπουλος : με θέμα : «αθλητισμός. η απάντηση στα σύγχρονα προβλήματα βίας  στην εποχή μας. – stop bulling».  Α. «Η απάντηση του αθλητισμού στα σύγχρονα προβλήματα βίας – STOP BULLYING”, B. «Η δύναμη του ονείρου στη ζωή μας. Αναζητώντας τις δικές μας κορυφές» και η Επιστημονική Υπεύθυνη- Ψυχολόγος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας Π.Ε. Φλώρινας  (σε συνεργασία με τον Ο.ΚΑ.ΝΑ) Βικτώρια Ζιώγα, με θέμα: « καμιά εξάρτηση δεν είναι αθώα».

Ακολούθησε  βράβευση Αθλητών από εκπρόσωπο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών. Οι αθλητές που βραβεύτηκαν ήταν η Τίτα Νεφέλη Αθλήτρια χιονοδρομίας  του Α.Ο.Φλώρινας για τη συμμετοχή της στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο και ο Χάσος Γρηγόριος Πρωταθλητής Ελλάδος στο άλμα εις ύψος για την καλύτερη επίδοση στον κόσμο το 2022 στην Κ20.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Άρης Αριστείδου.