Ισόπαλος ο Ερμής με τον Μακεδονικό σε ένα «απολαυστικό» ματς στο Αμύνταιο

Ερμής Αμυνταίου – Μακεδονικός 1-1

Ισόπαλος ο Ερμής με τον Μακεδονικό σε ένα «απολαυστικό» ματς στο Αμύνταιο

Ένα πολύ ωραίο παιχνίδι παρακολούθησαν όσοι φίλαθλοι βρέθηκαν στο ΔΑΚ Αμυνταίου, με τον τοπικό Ερμή να έρχεται ισόπαλος 1-1 απέναντι στον Μακεδονικό. Ένας αγώνας που τα είχε όλα, γρήγορο ρυθμό, πάνω-κάτω η μπάλα από τις δύο ομάδες, αρκετές ευκαιρίες εκατέρωθεν, ένα χαμένο πέναλτι, δοκάρι, κόκκινη κάρτα…  Θα μπορούσαν να είχαν σημειωθεί περισσότερα γκολ, από οποιαδήποτε ομάδα, καθώς και οι δύο έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, όπως επίσης οποιαδήποτε θα μπορούσε να είχε φύγει νικήτρια.

Ο Ερμής έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι, από τα καλύτερα του στη σεζόν και σίγουρα του μένει η πικρία πως για άλλη μια φορά δεν κατάφερε να γευτεί τη νίκη, παρόλο που βρέθηκε μπροστά στο σκορ και έχασε πέναλτι  (το δεύτερο για φέτος), για να πάρει τους τρεις βαθμούς. Είναι αξιοσημείωτο, πως η ομάδα του Αμυνταίου, δεν έχει υστερήσει σε απόδοση σε κανένα παιχνίδι, παρουσιάζει ένα καλό σύνολο, αλλά φαίνεται πως η τύχη δεν είναι με το μέρος της και έτσι η συγκομιδή βαθμών είναι δυσανάλογη με την εικόνα που δείχνει στο γήπεδο.

Στον αγώνα της Κυριακής, ο Μακεδονικός ως πιο «έμπειρη» ομάδα, μπήκε καλύτερα στο γήπεδο, έχοντας την κατοχή, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που χάσανε την πρώτη ευκαιρία στο 9’ με εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Ηλιάδη και πλασέ που απέκρουσε ο Γουμάγιας. Από εκεί και πέρα ο Μακεδονικός ήταν αυτός που απείλησε τρεις φορές με τον καλύτερο του παίχτη, τον κινητικότατο Καμερουνέζο Μούσα Ποκόνγκ. Στο 11’, στο 38’ και κυρίως στο 39’ όπου έχασε μοναδική ευκαιρία από πλεονεκτική θέση να ανοίξει το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Στην επανάληψη ο Ερμής μπήκε καλύτερα και κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ, με καταπληκτικό σουτ του Χαϊτίδη λίγο έξω από την περιοχή (47΄). Παρόλο που προηγήθηκε, η ομάδα του Κώστα Μαργιορίδη δεν «κλείστηκε» και συνέχισε να ψάχνει και άλλο γκολ. Στο 55’ μετά από γύρισμα του Τσορλίνη, κεφαλιά του Ηλιάδη πάνω στον Γουμάγια.  Στο 60’ σουτ του Τσορλίνη από πλάγια θέση στην περιοχή απέκρουσε ο πορτιέρο του Μακεδονικού. Στο 70’ μετά από λάθος απομάκρυνση της μπάλας, ο Μούσα Ποκόνγκ και πάλι μέσα στην περιοχή με σουτ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Το παιχνίδι είχε αποκτήσει ένα «δαιμονιώδη» ρυθμό και τρία λεπτά αργότερα, χάθηκε μοναδική ευκαιρία για το 2-0, όταν σε εξαιρετική προσπάθεια του Αθανασιάδη και πάσα στον Τσορλίνη, ο τελευταίος δεν κατάφερε εξ επαφής να νικήσει τον Γουμάγια για ακόμα μία φορά. Στο 77’ μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του αμυντικού Λαβίδα, ήρθε η ισοφάριση για τον Μακεδονικό (1-1). Στο 80’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ζαφειρίδης για διαμαρτυρία και στο 84’ ο Ερμής κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή πάνω στον Χαμαλίδη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ηλιάδης, αλλά ο Γουμάγιας έπεσε σωστά και απέκρουσε, με τον Χαϊτίδη στην επαναφορά να στέλνει υπό πίεση την μπάλα ψηλά άουτ!

Κάπως έτσι τελείωσε το παιχνίδι, με τον Ερμή να στερείτε τη χαρά της νίκης για άλλο ένα παιχνίδι και τον Μακεδονικό να αποχωρεί δυσαρεστημένος και με παράπονα από τη διαιτησία του κ.Μαυρίδη (Πέλλας).

ΕΡΜΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ (Μαργιορίδης): Ηλιόπουλος, Γιορεντζίδης, Σιδηρόπουλος, Πιρίτζαους (85’ Δόνες), Ανδρονικίδης, Χαϊτίδης, Χαμαλίδης, Τσορλίνης (75′ Βλαδίκας), Αθανασιάδης, Θεοδουλίδης (57′ Γκάρας), Ηλιάδης.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Μπίλης): Γουμάγιας, Πολιανίδης (72′ Μπαρντούσι), Γεωργιάδης, Δούμας, Λαβιδάς, Ζαφειρίδης, Ποκόνγκ, Γαρύφαλος (63′ Αγγελούδης), Σταύρε (85′ Δήμου), Καρλόπουλος, Τσουκάνης (60′ Τσιαμπάζης)

* Το ΔΣ του Ερμή Αμυνταίου συγχαίρει τους διαιτητές του αγώνα για τις αποφάσεις τους.

** Στον αγώνα της Κυριακής με τον Μακεδονικό, έκανε το «ντεμπούτο» της και η καινούργια εμφάνιση της ομάδας του Ερμή Αμυνταίου, με τα κλασσικά ιστορικά χρώματα της ομάδας (κόκκινο-μαύρο) και χρυσά γράμματα.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΡΜΗ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

6η  αγωνιστική

Ολυμπιακός Κυμίνων – ΠΑΟ Κουφαλίων 0-0

Βέροια – Μελιτέας Μελίτης 5-3

Άρης Παλαιοχωρίου – Αγροτικός Αστέρας 0-1

Αλμωπός Αριδαίας – Εδεσσαϊκός 0-0

ΑΠΕ Λαγκαδά – ΑΣ Γιαννιτσά 1-3

ΠΟ Τριγλίας – Νίκη Αγκαθιάς 0-0

Ερμής Αμυνταίου – Μακεδονικός 1-1

 

 

Βαθμολογία

Άρης Παλαιοχωρίου 12
Νίκη Αγκαθιάς 12
ΑΣ Γιαννιτσά 12
ΠΟ Τρίγλιας 11
Αγροτικός Αστέρας 10
Αλμωπός Αριδαίας 9
Βέροια 9
Μακεδονικός 8
Εδεσσαϊκός 8
Λαγκαδάς 7
Μελιτεύς Μελίτης 4
Ολυμπιακός Κυμίνων 4
Ερμής Αμυνταίου 3
ΠΑΟ Κουφαλίων 3

 

 

Επόμενη αγωνιστική –  7η  

ΠΑΟ Κουφαλίων – Μελιτέας Μελίτης

Αγροτικός Αστέρας – Ολυμπιακός Κυμίνων

Εδεσσαϊκός – Βέροια

ΑΣ Γιαννιτσά – Άρης Παλαιοχωρίου

Νίκη Αγκαθιάς – Αλμωπός Αριδαίας

Μακεδονικός – ΑΠΕ Λαγκαδά

Ερμής Αμυνταίου – ΠΟ Τριγλίας