ΚΥΡΙΑΡΧΕΣ ΟΙ ΣΑΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

ΚΥΡΙΑΡΧΕΣ ΟΙ ΣΑΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

(3 χρυσά-1 αργυρό-3 χάλκινα μετάλλια)

 

Συγκλονιστική ήταν η παρουσία  της Φλώρινας στο Πανελλήνιο Ανοιχτό Πρωτάθλημα  της Αλεξανδρούπολης καθώς τα παιδιά μας κατάφεραν να συγκεντρώσουν 7 μετάλλια,  περισσότερα από κάθε άλλο σύλλογο που συμμετείχε στους αγώνες.

Στην ακριτική και πανέμορφη πρωτεύουσα της Θράκης συγκεντρώθηκαν 211 παιδιά από 47 συλλόγους από όλη τη χώρα και αγωνίστηκαν σε 8 κατηγορίες. Ανάμεσά τους και 18 παιδιά από τις 2 ομάδες της Φλώρινας.

Η Φλώρινα ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια των αγώνων. Πρώτευσε σε τρεις από τις οκτώ κατηγορίες, ενώ πολλά παιδιά μας κατέκτησαν σημαντικές θέσεις στις κατηγορίες τους.

Η Χρυσή Φωτιάδου ξεχώρισε με την επίδοσή της, καθώς επικράτησε όλων των αντιπάλων της και πήρε επάξια την 1η θέση στις κορασίδες. Σε έναν συγκλονιστικό τελικό, τελευταίο παιχνίδι της διοργάνωσης, επικράτησε οριακά του 1ου φαβορί  Μαλαματένιας Παπαδημητρίου, αθλήτρια του ΓΑΟ Πειραιά με 3-2 (16-14 το κόντρα σετ), έχοντας τη συμπαράσταση του φίλαθλου κόσμου της Αλεξανδρούπολης. Νωρίτερα στον ημιτελικό είχε επικρατήσει με το ίδιο σκορ του 2ου φαβορί Δανιέλας Γραμματοπούλου, επίσης αθλήτρια της Αθήνας.

Ο Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής απέδειξε για μία φορά ακόμα την ανωτερότητά του στην κατηγορία μινι-παμπαίδες. Κατέκτησε άνετα την 1η θέση κατακτώντας το 7ο κύπελλο σε ισάριθμα όπεν. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, ότι φτάνει στην πρωτιά χωρίς να χάνει ούτε ένα σετ!

Η Γεωργία Σπανού κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία μινι-παγκορασίδες. Παίζοντας πολύ καλά έφτασε χωρίς να δυσκολευτεί στον τελικό, όπου επικράτησε με 3-2 αθλήτριας της ΧΑΝΘ.

Ο Στέφανος Ουλιάρης κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία μίνι-παμπαίδες. Το νέο ταλέντο της ομάδας έπαιξε στον τελικό με τον Χρυσοβαλάντη και ηττήθηκε 0-3, αφού πρώτα είχε σημειώσει πολλές νίκες.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν ο Σωτήρης Μούσιας στους παμπαίδες και οι αδερφές Ειρήνη και Νεστορία Χρυσοστομίδου στις μινι-παγκορασίδες.

Όλα τα άλλα παιδιά απέδωσαν εξαιρετικό πινγκ πονγκ κατακτώντας σημαντικές θέσεις:

 

Αθλητές και θέσεις των ομάδων της Φλώρινας:

 

Κορασίδες (23): 1η Φωτιάδου Χρυσή, 6η Πιστόλα Κων/να, 7η Χατζηκύρκα Ελισσάβετ, 11η Γαβαλά Στυλιανή

 

Παίδες (61): 43ος Σφέτκος Νίκος

 

Παμπαίδες (46): 4ος Μούσιας Σωτήρης, 14ος Ελσάμι Ζαχαρίας

 

Παγκορασίδες (19): 6η Άμπα Δέσποινα, 9η Μάλο Αλεξία, 17η Πεσιρίδου Αικατερίνη

 

Μίνι-Παμπαίδες (22): 1ος Σαμπαλής Χρυσοβαλάντης, 2ος Ουλιάρης Στέφανος, 10ος Πεσιρίδης Γεώργιος

Μίνι-Παγκορασίδες (9): 1η Σπανού Γεωργία, 3η Χρυσοστομίδου Ειρήν, 4η Χρυσοστομίδου Νεστορία, 5η Γκέσσα Δέσποινα, 8η Σινιάκη Ελένη

 

 

Απευθύνουμε πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά μας για την αγωνιστικότητα, για το ήθος και την εργατικότητα που τους διακρίνει. Συγχαίρουμε τους νικητές που με τις επιτυχίες τους διαφημίζουν με τον καλύτερο τρόπο τον αθλητισμό της Φλώρινας σε όλη την Ελλάδα. Συγχαίρουμε τους γονείς που στέκονται δίπλα στα παιδιά και τα ενισχύουν. Συγχαίρουμε ακόμα τον προπονητή της ομάδας μας Λίβιου Πρεντοάικα που με την υψηλή του κατάρτιση έχει μετατρέψει τα παιδιά μας σε μαχητές, με εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και τις δυνατότητές τους. Επίσης, πολλά συγχαρητήρια και στο βοηθό προπονητή Ευθυμίου Θωμά που με την ενεργητικότητά του ανεβάζει στα ύψη την ψυχολογία των παιδιών μας.

Ευχαριστούμε ακόμα τον χορηγό της ομάδας εταιρεία “Υγρά Καύσιμα Ουλιάρης” για την υποστήριξη της μετακίνησης στην Αλεξανδρούπολη.

Τέλος, συγχαίρουμε θερμά και ευχαριστούμε τις ομάδες της Αλεξανδρούπολης Εθνικό και Φάρο για την φιλοξενία, την άψογη διοργάνωση και την υποστήριξη των αθλητών μας.