Με το δεξί στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος o ΠΑΣ Φλώρινα

Παλικαρίσια νίκη πέτυχε ο νεανικός ΠΑΣ Φλώρινα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στον Αίαντα Αμμοχωρίου, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, στο γήπεδο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Φλώρινας (ΔΑΚ).

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες, με δυνατό αέρα και βροχόπτωση, δυσκόλεψαν πολύ και τις δύο ομάδες στην ανάπτυξη του παιχνιδιού τους. Ενδεικτικά, κατά το πρώτο ημίωρο του αγώνα έγινε κυρίως σκληρό παιχνίδι κέντρου, με ελάχιστες ουσιαστικές ευκαιρίες να δημιουργούνται μπροστά από τις δύο εστίες.

Ο ΠΑΣ μπήκε μουδιασμένος και άργησε πολύ να βρει τα πατήματά του, ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να απειλήσουν κυρίως από στημένες φάσεις και με μακρινά σουτ. Στο 15ο λεπτό, στην πρώτη σημαντική ευκαιρία για τον ΠΑΣ, ο Ποντίκης δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την κάθετη μπαλιά του Χριστάκη στην πλάτη της άμυνας, με την μπάλα να καταλήγει λίγο έξω από την εστία του Σταυρίδη. Ο Αίαντας απάντησε λίγο μετά το 25ο λεπτό, με την μπάλα να βρίσκει το δοκάρι μετά από απευθείας εκτέλεση κόρνερ.

Μετά το 30ο λεπτό, ο ΠΑΣ πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού και άρχισε να πιέζει, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες με οργανωμένες επιθέσεις και καλή κυκλοφορία της μπάλας, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να σκοράρει. Το ημίχρονο βρήκε τις ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά και κατάφεραν να ανοίξουν γρήγορα το σκορ λίγο μετά το 50ο λεπτό, με σουτ του Ποντίκη λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή. Ο ΠΑΣ έδειξε καλά στοιχεία και είχε την κατοχή της μπάλας για ένα 20λεπτο, πίεσε τον Αίαντα αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ που θα “κλείδωνε” τη νίκη.

Μετά το 65ο λεπτό και εκμεταλλευόμενος την κούραση και τη χαλάρωση των γηπεδούχων, ο Αίαντας παραλίγο να ισοφαρίσει σε δύο τουλάχιστον φάσεις, με τον Παπαστεφάνου όμως να κρατάει το μηδέν στην άμυνα με καλές επεμβάσεις. Λίγο μετά το 70ο λεπτό ακυρώθηκε δεύτερο γκολ του Ποντίκη ως οφσάιντ, ενώ μέχρι το τέλος του παιχνιδιού οι λιγοστές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες δεν άλλαξαν το αποτέλεσμα. Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για πέναλτι που δεν δόθηκε από τον Τόϊτο στις καθυστερήσεις, σε ανατροπή του Χριστάκη μέσα στην περιοχή. Ο τελευταίος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για διαμαρτυρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΠΑΣ Φλώρινα ξεκίνησε την αναμέτρηση με 9 «γηγενείς» παίχτες που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου ενώ ο μ.ο. ηλικίας της ομάδας ήταν τα 18,5 έτη. Αντίστοιχα και από την ομάδα του Αίαντα αγωνίστηκαν 4 παίχτες που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής του ΠΑΣ Φλώρινα.

ΠΑΣ Φλώρινα: Παπαστεφάνου, Δολίδης, Γκουτζίνας, Γιαγκουλίδης, Κυρκόπουλος Π., Ντώνος, Γκινούδης, Ντούρος, Τράικος, Χριστάκης, Ποντίκης
Αναπληρωματικοί: Σερίδης, Βοζίνης, Παλικρούσης, Μαρκούλης Χ., Μαρκούλης Στ., Παπαδόπουλος, Κυρκόπουλος Γ.

Αίαντας Αμμοχωρίου: Σταυρίδης, Φωστηρόπουλος Κ., Ακριτίδης, Δούμτσης, Τάτες, Αλεξιάδης, Βέρος, Μηνάς, Βίτκας, Αλεξιάδης, Φωστηρόπουλος Π.
Αναπληρωματικοί: Σωτηριάδης, Παπάς, Τριγωνίδης, Δαλάκης

*Ο προγραμματισμένος αγιασμός των τμημάτων του ΠΑΣ Φλώρινα αναβλήθηκε λόγω των πολύ άσχημων καιρικών συνθηκών. Λίγο πριν τον αγώνα τελέστηκε μόνο ο αγιασμός της αντρικής ομάδας.

Δείτε το σχετικό βίντεο με όλες τις φάσεις του αγώνα στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://www.youtube.com/watch?v=VyowBLQwKE0&feature=youtu.be

Δείτε το βίντεο του αγιασμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://www.youtube.com/watch?v=kqN5HmM82rA&feature=youtu.be

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ