Με 53 ξιφομάχους ο ΟΞΙΦ στη Θεσσαλονίκη

1 Χρυσό – 1 Αργυρό – 2 Χάλκινα μετάλλια ήταν ο αγωνιστικός απολογισμός της Μεγάλης Αποστολής του Ο.ΞΙ.Φ. στο Κύπελλο ΞΙΦΟΜΑΧΟΣ στην Καλαμαριά.

Αναλυτικότερα η Έλενα Φερατσούτι κατέκτησε το Κύπελλο, το 2ο συνεχόμενο μετά τα Χανιά. Η Έλενα πιστή στο ραντεβού της κέρδισε την Ροδοπούλου (Ίριδα) 15-9 στο Μεγάλο Τελικό! Στην ίδια κατηγορία, ξίφος μονομαχίας γυναικών, άριστη εμφάνιση και για την Νεφέλη Ρασπόπτση στην 13η θέση (55 συμμετοχές).

Στην κατηγορία U13 κοριτσιών η Νικολέτα Στεργιούλα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο ενώ ακόμα 4 κορίτσια (!) «έκαναν» 16άδα (50 συμμετοχές): Βάλια Ορφανουδάκη 10η , Τζωρτζίνα Καραστεργίου 12η,  Άντρια Καραστεργίου 13η  και Μαρίλια Κέκελη 15η.

Στην κατηγορία U10 αγοριών οι Ραφαήλ Λάζου και Λευτέρης Τσιγάρας κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο (32 συμμετοχές).

Στην κατηγορία U10 κοριτσιών ξεχώρισαν οι Βίκυ Ζαραβέλη (6η) και η Βερόνικα Καραδίσογλου (7η) σε 28 συμμετοχές.

Στην κατηγορία U13 αγοριών ο Αδαμ Ζαραβέλης βρέθηκε μια ανάσα από το μετάλλιο στην 5η θέση (64 συμμετοχές).

Στους Άνδρες οι Νίκος Τσώκας 9ος , Αχιλλέας Μαυρομμάτης 11ος και Φίλιππος Χατζητύπης 16ος έκαναν την καλύτερη εμφάνιση (80 συμμετοχές).

Όλα τα αποτελέσματα των Αγώνων είναι διαθέσιμα στο: www.fencingworldwide.com/en/23617-2021/tournament

Οι Αγώνες διεξήχθησαν στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΔΑΚ Καλαμαριάς και η συνολική συμμετοχή ξεπέρασε τους 300 αθλητές και αθλήτριες!

Στα πλαίσια της προετοιμασίας των ξιφομάχων του Ο.ΞΙ.Φ. ενόψει της συμμετοχής τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Ντουμπάι (6-11 Απριλίου) εξετάζει προσκλήσεις για συμμετοχή σε προπονητικά κάμπ σε Ιταλία και Τουρκία.

Από το Δ.Σ.

#StaySafe