Νίκησε Μακεδονικό στη Θεσσαλονίκη και κλείδωσε την 3η θέση ο Ήφαιστος

Την 7η συνεχόμενη νίκη της στις επτά αναμετρήσεις του β΄γύρου πέτυχε η ομάδα του ΗΦΑΙΣΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ καθώς κέρδισε με 3-2 στην Νεάπολη την ομάδα του ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ, κλειδώνοντας και μαθηματικά την 3η θέση στη βαθμολογική κατάταξη του πρωταθλήματος απέχοντας μάλιστα μόνο έναν βαθμό από τη 2η.

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για ένα σημαντικό επίτευγμα, δεδομένου ότι μια πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα στην Α2, καταφέρνει πέρα απο τη συμμετοχή της στα play off ανόδου να αποφύγει και την πολύ δυνατή ομάδα του ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΛΗΣ στους ημιτελικούς, καθώς τέσσερις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος φαίνεται πλέον οριστικά ότι αντίπαλός της στον ημιτελικό θα είναι η ΧΑΝΘ, σε μια αναμέτρηση που εξασφαλίζει τη συμμετοχή στον τελικό, ο οποίος με τη σειρά του δίνει το εισιτήριο της ανόδου στην PRELEAGUE.
Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα της ΦΛΩΡΙΝΑΣ προηγήθηκε με 0-1 και 1-2 σετ αλλά οι γηπεδούχοι αντέδρασαν αποδεικνύοντας οτι είναι μια δυνατή και σκληροτράχηλη ομάδα, η οποία με το αβαντάζ της έδρας κατάφερε δυο φορές να ισοφαρίσει το σκορ. Στο 5ο σετ όμως, οι Φλωρινιώτες δεν άφησαν άλλα περιθώρια στους Θεσσαλονικείς και επικράτησαν με 15-09 σημειώνοντας άλλη μια νίκη.
Τα σετ 22-25 , 25-15, 16-25, 25-23, 09-15
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Μπαμπαλιουτας) Καριωτης, Γαληροπουλος, Μιχαηλίδης, Δημητριου, Βαρβεσιωτης, Αγγελίδης, Αρτακιανος (λ) / Μπατσαράς , Λαμπούσης, Τσανακτσίδης, Καρανταϊδης , Κοκκας (λ)

ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (Γκολίτσης): Γρηγοριάδης, Πηλιοκατερός, Ρεμπούτζιας, Καλλέργης, Γαληρόπουλος, Χατζόπουλος , Αντωνιαδης (λ) / Χρυσαφης, Πετρόπουλος Ιωαννίδης,  Καρακασίδης, Τσεμπερίδης (λ)

Αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής:

ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 1-3 

ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ – ΧΑΝΘ – ΑΟ ΚΑΒΑΛΑΣ 3-0

ΑΟ ΚΑΒΑΛΑΣ –  ΕΡΜΟΓΕΝΗΣ ΞΑΝΘΗΣ 3-0

ΕΑ ΛΑΡΙΣΑΣ  ΕΛΠΙΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ  3-0

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ – ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ  2-3

ΑΕΝ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ  ΠΓΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ 3-1

 Η βαθμολογία:

1. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 50

2. ΧΑΝΘ 42

3. ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 41

4. ΕΛΠΙΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ 27

5. ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 27

6. ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ 26

7. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ 24  

8. ΑΕ ΛΑΡΙΣΑΣ 21

9. ΑΕΝ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ 20

10. ΑΟ ΚΑΒΑΛΑΣ 19

11. ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΓΣ 17

12. ΕΡΜΟΓΕΝΗΣ ΞΑΝΘΗΣ 6