ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΡΑΛΛΥ GREECE OFFROAD 2016

Σήμερα δίνετε η «εκκίνηση» για το RALLY GREECE OFFROAD 2016, που θα πραγματοποιηθεί στη Φλώρινα από τις 3 έως τις 5 Ιουνίου 2016.

Το RALLY GREECE OFFROAD 2016 διοργανώνεται για τέταρτη φορά στη Δυτική Μακεδονία και  τρίτη χρονιά στη Φλώρινα, κι αυτό γιατί η περιοχή μας διαθέτει μοναδικές ειδικές διαδρομές και τη γνωστή παραδοσιακή μας φιλοξενία.

Φέτος το ράλι έχει ρεκόρ συμμετοχών οι οποίες φτάνουν μέχρι στιγμής τις 45 από 8 χώρες.

Να επισημάνουμε ότι στη φετινή διοργάνωση εκτός από την Αντιπεριφέρεια  και τον Δήμο Φλώρινας συμμετέχει για πρώτη φορά και η εταιρία τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας.

Η εκκίνηση θα γίνει από την πλακόστρωτη περιοχή του ποταμού ( κοντά στον Αριστοτέλη).

Από την Δυτική Μακεδονία συμμετέχει ο συμπολίτης μας, γνωστός  συμβολαιογράφος,  Τάσος Χατζηχρήστος, o οποίος θα τρέξει με αυτοκίνητο LADA 4×4 Niva και συνοδηγό Ευάγγελο Νίκου από την αυτοκινητιστική Λέσχη Πτολεμαϊδας.

Στόχος της ΠΕ Φλώρινας είναι η Φλώρινα να γίνει πρωτεύουσα του ορεινού εναλλακτικού τουρισμού.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ

Πέμπτη – 02/6/2016

14:00 – 18:00 Service Park – Αθλητικό Κέντρο Φλώρινας (Δ.Α.Κ.)

Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα υποδέχεται τους συμμετέχοντες και πραγματοποιούνται οι απαραίτητοι έλεγχοι στα αγωνιστικά αυτοκίνητα και τα πληρώματα τους. Είναι μία καλή ευκαιρία να δείτε από κοντά όλους τους αγωνιζόμενους, να μιλήσετε και να φωτογραφηθείτε μαζί τους.

15:00 – 18:00 SHAKEDOWN – Περιοχή Αεροδρομίου.

Οι αγωνιζόμενοι πραγματοποιούν τις τελευταίες ρυθμίσεις στα αγωνιστικά αυτοκίνητα τους οδηγώντας στην ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή. Δυνατότητα να έχετε μία πρώτη γεύση από τον αγώνα.

 

Παρασκευή – 03/6/2016

09:00-10:45 Κατατακτήρια Ειδική Διαδρομή – Περιοχή Αεροδρομίου.

Οι αγωνιζόμενοι οδηγούν ενάντια στο χρονόμετρο προκειμένου να διαμορφωθεί η σειρά εκκίνησης για τις επερχόμενες Ειδικές Διαδρομές της ημέρας. Ευκαιρία να δείτε τα αυτοκίνητα να οδηγούνται στο όριο.

12:00-15:00 Πανηγυρική Εκκίνηση Αγώνα. Παραποτάμια Οδό – Κέντρο Φλώρινας.

Τα αυτοκίνητα σταθμεύουν στη παραποτάμια οδό και ξεκινούν για να εκτελέσουν τις δύο Ειδικές Διαδρομές της ημέρας. Δυνατότητα για δείτε από κοντά όλους τους αγωνιζόμενους, να μιλήσετε και να φωτογραφηθείτε μαζί τους.

15:00-18:00 Ειδική Διαδρομή “Γιώργος Ραπτόπουλος”.

Εις μνήμη του αγαπητού αγωνιζόμενου και δάσκαλου των αγώνων, πραγματοποιείται η 1η Ειδική Διαδρομή του αγώνα με εκκίνηση από το χωρίο Τριανταφυλλιά.

17:00-19:30 2η Ειδική Διαδρομή του αγώνα με τερματισμό στο 3ο χλμ Δροσοπηγής –Βίτσι.

18:00-20:00 Επιστροφή των οχημάτων στο Service Park – Αθλητικό Κέντρο Φλώρινας.

Τέλος της 1ης ημέρας και οι αγωνιζόμενοι έχουν χρόνο μέχρι το πρωί του Σαββάτου να επισκευάσουν τα οχήματα τους. Ευκαιρία να δείτε από κοντά πως οι μηχανικοί προετοιμάζουν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα για να είναι σαν καινούργια.

 

Σάββατο – 04/6/2016

08:00 Εκκίνηση 2ου ΣΚΕΛΟΥΣ – Service Park Φλώρινα.

Για τις Ειδικές Διαδρομές και τα ωράρια τους, συμβουλευθείτε τους χάρτες και το πίνακα ωραρίου του αγώνα.

15:30-17:30 Super Ειδική Διαδρομή – Περιοχή Αεροδρομίου.

Οι αγωνιζόμενοι επιστρέφουν στη γνωστή υπέρ-ειδική διαδρομή για να προσφέρουν θέαμα στους θεατές. Η διαδρομή ενδείκνυται για ασφαλή και πολύωρη παρακολούθηση.

18:00-20:00 Επιστροφή των οχημάτων στο Service Park – Αθλητικό Κέντρο Φλώρινας.

Τέλος της 2ης ημέρας και οι αγωνιζόμενοι έχουν χρόνο μέχρι το πρωί της Κυριακής να επισκευάσουν τα οχήματα τους. Ευκαιρία να δείτε από κοντά πως οι μηχανικοί προετοιμάζουν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα για να είναι σαν καινούργια.

 

Κυριακή – 05/6/2016

08:00 Εκκίνηση 3ου ΣΚΕΛΟΥΣ από το Service Park Φλώρινα.

Για τις Ειδικές Διαδρομές και τα ωράρια τους, συμβουλευθείτε τους χάρτες και το πίνακα ωραρίου του αγώνα.

10:30-13:30 Super Ειδική Διαδρομή – Περιοχή Αεροδρομίου.

Οι αγωνιζόμενοι επιστρέφουν στη γνωστή υπέρ-ειδική διαδρομή για να προσφέρουν θέαμα στους θεατές. Η διαδρομή ενδείκνυται για ασφαλή και πολύωρη παρακολούθηση.

17:00 Τελετή Λήξης, Απονομή Επάθλων – Φλώρινα Κεντρική Πλατεία.

 

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ RALLY

 

Μήνυμα του Αλυτάρχη του αγώνα RALLY GREECE OFFROAD 2016

κ. Παπαθάνου Αλέξανδρο.

Αγαπητοί πολίτες της Φλώρινας, αγωνιζόμενοι και επισκέπτες,

Η Οργανωτική Επιτροπή σας καλωσορίζει στο 4ο RALLY GREECE OFFROAD.

Ο αγώνας διεξάγεται για 4 ημέρες στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, για 3η συνεχόμενη χρονιά,  και διανύει 850χλμ. εκ των οποίων τα 450χλμ. Είναι Ειδικές Διαδρομές που κρίνουν το νικητή. Ο φετινός αγώνας χαρακτηρίζεται από τις πολλές συμμετοχές που προέρχονται από Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Βουλγαρία, Τουρκία, Ισραήλ, Σερβία και Κύπρο.

Η διοργάνωση του αγώνα έχει την αρωγή της τοπικής κοινωνίας, της Π.Ε. Φλώρινας, του Δήμου Φλώρινας, της ΔΕΗ, και πολλών άλλων φορέων και χορηγών τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

Όλοι οι συντελεστές της εκδήλωσης σας καλούν να την αγκαλιάσετε και να την στηρίξετε παρακολουθώντας τις Ειδικές Διαδρομές πάντα ακολουθώντας τις συμβουλές της Αστυνομίας και των εντεταλμένων από την Οργάνωση υπευθύνους ασφαλείας, ώστε όλοι να χαρούμε το θέαμα και τον συναγωνισμό για τη νίκη με πρώτιστο μέλημα την ασφάλεια όλων.

Καλό Αγώνα !

 

Alexandros Papathanou

Clerk of the Course

 

 

 

 

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας για το

RALLY GREECE OFFROAD”.

 Σας καλωσορίζουμε εγκάρδια στο “RALLY GREECE OFFROAD 2016” που διοργανώνεται στην πόλη της Φλώρινας. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για την παρουσία σας στον όμορφο τόπο μας και τη διοργάνωση ενός αθλητικού γεγονότος διεθνούς εμβέλειας, που αναντίρρητα προβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την περιοχή μας. Σας καλούμε να απολαύσετε την πατροπαράδοτη φιλοξενία μας.

Η Π.Ε. Φλώρινας βρίσκεται πάντα αρωγός και συμπαραστάτης στο πλευρό τέτοιων διοργανώσεων καθώς είμαστε βέβαιοι ότι συμβάλουν στην πραγματοποίηση του στόχου μας να γίνει η πόλη μας κέντρο ορεινού και εναλλακτικού αθλητισμού.

Χαιρετίζουμε όλες τις ομάδες, ευχόμαστε καλή επιτυχία στους αγωνιζόμενους και καλούμε τους πολίτες της Π.Ε. Φλώρινας να δώσουν το παρών για να  στηρίξουν έμπρακτα αυτήν την προσπάθεια.

 

Με εκτίμηση

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας

Στέφανος Μπίρος

 

 

Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας.

Σας καλωσορίζω στη Φλώρινα και στο RALLY GREECE OFFROAD  2016 που για μια ακόμα χρονιά διοργανώνεται στην πόλη  μας. Έχουν καθιερωθεί πια και είναι εμφανή τα επιτυχή αποτελέσματα τέτοιου είδους εκδηλώσεων και διοργανώσεων από τον Δήμο Φλώρινας.

Άλλο ένα σημαντικό γεγονός διεθνούς επιπέδου πραγματοποιείται  στη Φλώρινα, αναδεικνύοντας τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Παρακινούμενοι οι διοργανωτές από το φυσικό κάλλος της περιοχής, την ιδιομορφία, την ιδιαιτερότητα αλλά και την καταλληλότητα του τοπίου, επέλεξαν -όχι τυχαία- τη Φλώρινα, αφού έχει πραγματοποιηθεί ξανά εδώ ο συγκεκριμένος αγώνας ράλι.

Ο Δήμος της Φλώρινας είναι πάντα αμέριστος συμπαραστάτης, ενεργός υποστηρικτής και αρωγός κάθε είδους διοργάνωσης, που σκοπό έχει να αναδείξει  και να αναβαθμίσει την περιοχή μας και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών της, να ενισχύσει την τοπική οικονομία και να προβάλλει το αθλητικό πνεύμα.

Εύχομαι υγεία και κάθε επιτυχία στους αθλητές και τα πληρώματα και η διεξαγωγή του επόμενου RALLY GREECE OFFROAD να διεξαχθεί και πάλι στη Φλώρινα.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ