Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο αγώνας τοξοβολίας ΄΄LYNX EXTREME 2021΄΄

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε  ο αγώνας τοξοβολίας  ΄΄LYNX EXTREME 2021΄΄ την 28-8-2021 ο οποίος ήταν  συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και τον Δήμο Φλώρινας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας.

Ο αγώνας ήταν ιδιαίτερος  και περιλάμβανε  όλα τα στάδια  αγώνα τοξοβολίας και συγκεκριμένα γύρους κατάταξης, ατομικούς Ολυμπιακούς γύρους  και τελικούς  με εναλλακτικές  βολές (alternate  shooting). Ήταν ο πρώτος διασυλλογικός αγώνας  αυτού του είδους και εκτός των άλλων αποτελεί για την Λέσχη μας  προηγούμενο,  για ανάληψη μεγάλων διοργανώσεων στο μέλλον.  Η επιτυχία του αγώνα επισφραγίστηκε από την συμμετοχή σε αυτόν  κορυφαίων αθλητών της χώρας  μας που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση – πρόκληση  ενός ολοκληρωμένου αγώνα τοξοβολίας.

Οι φιλοξενούμενοι αθλητές και συνοδοί  των αποστολών αποχώρησαν, για μια ακόμα φορά,  με τις καλύτερες εντυπώσεις  τόσο από την διοργάνωση του αγώνα όσο και από την διαμονή τους στην περιοχή μας αφού συνδύασαν τον αγώνα με ολιγοήμερες διακοπές. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΤΣΑΚΊΡΗ, ΚΟΥΜΕΡΤΑΣ, ΤΣΑΒΑΧΙΔΟΥ, ΚΡΟΑΖΙΕ, ΚΥΡΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΟΝΤΟΣ, ΧΑΡΙΣΗΣ Ε, ΤΣΑΧΡΑΣ και άλλοι κορυφαίοι αθλητές της τοξοβολίας ανέβασαν ψηλά το επίπεδο της  διοργάνωσης .

Όπως έχει αποφασιστεί και έχει  καθιερωθεί  από την Λέσχη μας για διακεκριμένους αθλητές,    τιμήθηκαν από τον Πρόεδρο της Σ.Α.Λ.Φλώρινας, με αναμνηστική πλακέτα, οι αθλητές Αλέξανδρος Καραγεωργίου και Σταύρος ΚΟΥΜΕΡΤΑΣ για τις διεθνείς διακρίσεις τους και την προσφορά τους στο άθλημα της τοξοβολίας.

Η  Σ.Α.Λ.Φλώρινας  πήρε μέρος στον αγώνα με δεκαέξι αθλητές και εξασφάλισε δεκατέσσερις (14) θέσεις στο βάθρο.

Συγκεκριμένα την   πρώτη (1η ) θέση  στις κατηγορίες τους και χρυσό μετάλλιο κέρδισαν οι:

-Ιωάννης ΣΙΣΚΟΣ στην κατηγορία  Ολυμπιακό Τόξο (RECURVE) Αναπτυξιακό Νέων Ανδρών 30  μ.

-Ερη ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ στην κατηγορία  Ολυμπιακό Τόξο (RECURVE) Αναπτυξιακό Γυναικών 30  μ.,

-Σοφία ΓΚΛΛΑΦΤΣΕ στην κατηγορία  Ολυμπιακό Τόξο (RECURVE) Κορασίδων  30  μ.,

-Σωτήρης ΒΟΣΔΙΚΗΣ στην κατηγορία Ολυμπιακό Τόξο (RECURVE) Παμπαίδων    25 μ.,

-Σοφία ΚΑΤΣΟΥΤΑ στην κατηγορία Ολυμπιακό Τόξο (RECURVE) Πανκορασίδων   25 μ.

-Γιώργος ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ στην κατηγορία Ολυμπιακό Τόξο (RECURVE) Παμπαίδων   Β΄ 15 μ.,

-Δεύτερη (2η) θέση και Αργυρά Μετάλλια κέρδισαν οι,

-Αννα ΚΕΣΙΔΟΥ στην κατηγορία Ολυμπιακό Τόξο (RECURVE) Γυναικών  B70 μ.,

-Ελένη ΤΣΩΤΣΟΥ στην κατηγορία BAREBOW Γυναικών  30 μ.,

-Χρήστος ΜΑΡΓΑΡΗΣ στην κατηγορία Ολυμπιακό Τόξο (RECURVE) Παμπαίδων    25 μ.,

-Δέσποινα ΒΟΣΔΙΚΗ  στην κατηγορία Ολυμπιακό Τόξο (RECURVE) Πανκορασίδων   25 μ.

-Ελένη ΑΛΕΥΡΙΔΟΥ στην κατηγορία Ολυμπιακό Τόξο (RECURVE) Πανκορασίδων   Β΄ 15 μ.,

-Αντώνης ΧΡΗΣΤΟΥ στην κατηγορία Ολυμπιακό Τόξο (RECURVE) Παμπαίδων   Β΄ 15 μ.,

-Τρίτη  (3η) θέση και Αργυρά Μετάλλια κέρδισαν οι,

Σταύρος ΓΕΩΡΓΙΟΥ στην κατηγορία  Ολυμπιακό Τόξο (RECURVE) Αναπτυξιακό Ανδρών 30  μ. και -Αριστείδης ΚΩΤΟΠΟΥΛΟΣ στην κατηγορία Ολυμπιακό Τόξο (RECURVE) Αναπτυξιακό Νέων Ανδρών 30  μ.

Σημαντική εμφάνιση έκανε η  ΒΟΓΛΗ Νικολέτα στην κατηγορία LONG BOW Γυναικών όμως αγωνίστηκε χωρίς αντίπαλο.

Τον  αγώνα τίμησαν με την παρουσία τους  ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. ΧΑΤΖΗΤΙΜΟΘΕΟΥ και ο Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου Φλώρινας και ένας εκ των χορηγών του αγώνα Νίκος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους στους διοργανωτές για την ανοδική πορεία τόσο αγωνιστικά όσο και οργανωτικά της Σ.Α.Λ. Φλώρινας και επανέλαβαν την στήριξή  τους  σε επόμενες  αθλητικές  δραστηριότητες.

Για μια ακόμη  φορά οι αθλητές  τα μέλη και το Δ.Σ. της Σ.Α.Λ. Φλώρινας  απέδειξαν ότι με αίσθημα συλλογικότητας και διάθεσης  για προσφορά,  μακριά από ατομικές και προσωπικές φιλοδοξίες, συνέβαλλαν, με ατομική  εργασία και  μέσα,  στην εγκατάσταση, στην διεκπεραίωση του αγώνα   και στην αποκατάσταση του αθλητικού χώρου.

Δεν υπάρχουν λέξεις για να αποτυπωθεί  η συμβολή των μικρών αθλητών του τμήματος τοξοβολίας της Λέσχης μας,  οι οποίοι, αγνοώντας  κόπωση και ταλαιπωρία, βοήθησαν πριν και μετά τον αγώνα τους σε όλες τις  διοργανωτικές διαδικασίες. Ερη ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, Σοφία ΓΚΛΛΑΦΤΣΕ, Σοφία ΚΑΤΣΟΥΤΑ, ΒΟΣΔΙΚΗ Δέσποινα, ΜΑΡΓΑΡΗΣ Χρήστος και  ΒΟΣΔΙΚΗΣ Σωτήριος.

Αξίζουν Ιδιαίτερα συγχαρητήρια στον ταμία της Λέσχης ΜΑΡΓΑΡΗ Κωνσταντίνο για τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την παρουσία του σε όλες τις εργασίες της  εκδήλωσης.

Συγχαρητήρια οφείλει η Λέσχη μας στις αθλήτριές της ΤΣΩΤΣΟΥ Ελένη, ΒΟΓΛΗ Νικολέττα, ΚΕΣΙΔΟΥ Άννα και  στους αθλητές  ΚΑΤΣΟΥΤΑ Κωνσταντίνο,  ΓΕΩΡΓΙΟΥ Σταύρο, Νίκο ΣΤΑΪΟ και ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ Γιαροσλάβ για την βοήθειά τους σε όλη την διαδικασία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον ΧΡΗΣΤΙΔΗ Αντώνη για την κάλυψη του αγώνα με  drone.

Επόμενη μεγάλη δραστηριότητα της ΣΑΛΦ είναι η προετοιμασία και η συμμετοχή αθλητών της Πρακτικής Σκοποβολής στον Πανελλήνιο αγώνα I.P.S.C.  που διοργανώνει  O Σκοπευτικός ¨Ομιλος Κοζάνης την 4 και 5 Σεπτεμβρίου.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

ΣΤΑΪΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ