ΟΞΙΦ: “Διεθνές κύπελλο Λυγκηστίς 2019”

Τα 30 Χρόνια γιορτάζει το Διεθνές Κύπελλο «ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ» το ερχόμενο σαββατοκύριακο 14 και 15 Σεπτεμβρίου στη Φλώρινα.

Θεωρείται και είναι από τα παλαιότερα Διεθνή Τουρνουά στην Ελλάδα. Φέτος, δε, η συμμετοχή προβλέπεται να φθάσει τους 200 ξιφομάχους από Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Ομοσπονδιακός Προπονητής κος Πέτρος Τσώκας σχετικά δήλωσε: « Το 1989 στην 1η διοργάνωση του ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ στη Φλώρινα είχα κατακτήσει την 2η θέση ανάμεσα σε 35 περίπου αθλητές από Ελλάδα και Ευρώπη. 30 Χρόνια μετά, είμαι πανευτυχής να βλέπω ότι ο Θεσμός συνεχίζει τον Κύκλο Ζωής του και μάλιστα πολύ αναβαθμισμένος τόσο αριθμητικά όσο και ποιοτικά. Είναι, επίσης, πολύ σημαντικό, να τονίσουμε ότι το φετινό ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ αποτελεί κριτήριο για τους Αγώνες Πρόκρισης των Ολυμπιακών Αγώνων ΤΟΚΙΟ 2020 και άρα το ενδιαφέρον θα είναι ιδιαίτερα αυξημένο. Οι Αγώνες θα διεξαχθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο με ώρα έναρξης στις 09:00 πμ, το Σάββατο με το Ξίφος Μονομαχίας και τη Κυριακή με το Ξίφος Ασκήσεως με την Είσοδο ΕΛΕΥΘ            ΕΡΗ για το Κοινό.

Πρέπει να υπογραμμίσω το Γεγονός της Τέλεσης των Τελικών Αγωνισμάτων του Σαββάτου 14 Σεπτεμβρίου στο ΟΞΙΦ Αρένα στη Περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού Φλώρινας στις 19:00 μμ. Κατά την διάρκεια της Εκδήλωσης θα απονεμηθεί το Έπαθλο του Πρωταθλητή Ελλάδας 2019 στον Πρόεδρο του ΟΞΙΦ κο Χρήστο Παυλίδη. Σας Περιμένουμε Όλες και ¨Όλους!»

Από τον ΟΞΙΦ της Αποστολής ηγούνται οι Τσώκας Αστέριος και Νικόλαος Νο2 και Νο5 αντίστοιχα, η Αναστασίου Θωμαή Νο5 στο ξίφος μονομαχίας και ο Δούδος Δημήτριος Νο5 στο ξίφος ασκήσεως.

Ολοκληρώθηκε το Καλοκαιρινό Κάμπ Ξιφασκίας του ΟΞΙΦ. Συμμετείχαν συνολικά 100 ξιφομάχοι και 9μελές Προπονητικό Team από Ελλάδα, Κύπρο και Μ. Βρετανία ενώ τιμώμενη χώρα ήταν η Ρουμανία και η Στεάουα – Παλέστρα Βουκουρεστίου.

Το Κάμπ ανανεώνει το ραντεβού του για 26-31 Δεκεμβρίου με τη τιμώμενη χώρα το Ισραήλ.

 

Από το Δ.Σ.