Ο.ΞΙ.Φ. “Τι υπέροχο Σαββατοκύριακο”

Πραγματικό Άθλο πέτυχε η Αθλητική Οικογένεια του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο U17 το περασμένο ΣΚ στις εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη!

Ξιφομάχοι, Προπονητές, Διαιτητές, Στελέχη, Γονείς και Φίλοι έκαναν έντονη την παρουσία τους στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ανάμεσα σε 283 ξιφομάχους, 42 ομάδες, 19 χώρες 100άδες θεατές και φίλους του Σπαθιού!

Στο αγωνιστικό κομμάτι συνολικά 14 (7 αγόρια και 7 κορίτσια) ξιφομάχοι μας συμμετείχαν στα ατομικά αγωνίσματα με τη Νεφέλη Ρασπόπτση να ξεχωρίζει με την κατάκτηση της 15ης θέσης ανάμεσα σε 133 αθλήτριες! Εντυπωσιακή εμφάνιση και για τη Χαρά Παυλίδου με αήττητη παρουσία στον προκριματικό όμιλο, Νο11 στο Ranking και 35η θέση στην Τελική Κατάταξη!

Στα αγόρια ο Βασίλης Τσώκας κατέκτησε την 24η θέση (150 συμμετοχές) ενώ η έκπληξη των Αγώνων έχει το όνομα Αδάμ Ζαραβέλης, ο οποίος έχασε για ένα μόλις χτύπημα την 16άδα (32ος στην τελική κατάταξη)!

Επίσης ο Βασίλης με την Εθνική Ομάδα κατέκτησαν την 5η θέση (23 ομάδες) και η Νεφέλη την 15η θέση (19 ομάδες). Παρουσία στο ομαδικό είχε και η Χαρά με την GRE4.

Τρισευτυχισμένος ο Προπονητής του ΟΞΙΦ Τσώκας Νικόλαος με την εμφάνιση όλων των παιδιών του ΟΞΙΦ (αναλυτικά αποτελέσματα στο: www.fencingworldwide.com/en/24449-2022/tournament/ )

Η Νεφέλη με την εκπληκτική της εμφάνιση «ανέβηκε» στην 1η θέση της Ελληνικής Βαθμολογίας και μαζί εξασφάλισε τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκό του Ταλίν (ατομικό – ομαδικό) και Παγκόσμιο της Φιλιππούπολης (ατομικό)

Το ίδιο πέτυχε και ο Βασίλης Τσώκας (3ος στην Ελληνική Βαθμολογία) και συμμετοχή στο Ταλίν και Φιλιππούπολη τόσο στο U17 όσο και στο U20 μαζί με τον Άγγελο Ρασπόπτση!

Στους Αγώνες ως Διαιτητές διέπρεψαν οι: Αστέριος Τσώκας, Τάσος Ζαχαρόπουλος και Χρήστος Κίζος ενώ τη Γραμματεία «έτρεξε» η Πόπη Ζαχαροπούλου.

Την οργάνωση ανέλαβε το Πρόγραμμα Stand&Fence του ΟΞΙΦ με επικεφαλής τον Τσώκα Πέτρο.

Άριστα σε όλα έδωσε ο Παρατηρητής της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Γεωργιανός David Sakhvadze.

Μπροστά μας (Σάββατο 4 Φεβ.) έχουμε το Kids Cup Vol.2 στο Μέτσοβο μαζί με τον ΠΑΣ Γιάννενα, ο Αστέριος Τσώκας ως Διεθνής Διαιτητής μετά από Πρόσκληση της Τουρκικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας «πετάει» στην Κωνσταντινούπολη για το Παγκόσμιο Κύπελλο U20 Κοριτσιών, ενώ ενεργοποιούνται τα σχέδια για προετοιμασία και συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U17/U20 στο Ταλίν – Εσθονία 21-28 Φεβρουαρίου.

Μπράβο σε Όλες και Όλους!

Από το Δ.Σ.