Ο.ΞΙ.Φ.: «Όλοι γύρισαν με μετάλλια!»

Οι Ομάδες Ξίφους Μονομαχίας -20 αγοριών και κοριτσιών σφράγισαν την τελευταία αγωνιστική του Πανελληνίου Πρωταθλήματος με την κατάκτηση των Χάλκινων Μεταλλίων. Τόσο η ομάδα των αγοριών όσο και των κοριτσιών ανέτρεψαν τα προγνωστικά και «ανέβηκαν» στο βάθρο!

Τα Αγόρια (Ρασπόπτσης Άγγελος – Μαυρομάτης Αχιλλέας – Γιαννάκης Δημήτρης – Χαλβατζής Βασίλης) ξεκίνησαν από το Νο 5 στην κατάταξη και νίκησαν στον προημιτελικό τον Μεσσαρά (45-42), στον ημιτελικό έχασαν από την Ίριδα Ψυχικού (41-45) και νίκησαν στο μικρό τελικό τον Αρίστων Παιανίας (45-24) κατακτώντας το Χάλκινο Μετάλλιο!

Τα Κορίτσια (Καράντζα Κωνσταντίνα – Ταρενίδου Αφροδίτη – Σταυρίδου Άννα – Τιριακίδου Μαρία – Χριστίνα) ξεκίνησαν από το  Νο 4 στην κατάταξη και κέρδισαν στον προημιτελικό την Μεσόγειο Ραφήνας (45-27), έχασαν από την Ίριδα Ψυχικού (31-37) και κέρδισαν στο μικρό τελικό τον Αρίστων Παιανίας (45-33) κατακτώντας το Χάλκινο Μετάλλιο επίσης!.

Με αυτόν τον όμορφο τρόπο, έκλεισε ο Κύκλος των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων (-13/-17/-20) σε μια τιτάνια προσπάθεια επανεκκίνησης του αθλήματος στην μετά-καραντίνα εποχή με τους Ήρωες και τις Ηρωίδες του ΟΞΙΦ να κατακτούν συνολικά 15 Μετάλλια (1 Χρυσό – 6 Αργυρά – 8 Χάλκινα Μετάλλια), ενώ 7 παιδιά μας κατέκτησαν τα Bonus εισαγωγής στα ΑΕΙ, γράφοντας μια ακόμα Χρυσή Σελίδα στην Ιστορία του ΟΞΙΦ, επιβεβαιώνοντας την ιδιότητα του ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΥ!

Θερμά συγχαρητήρια στους 50 ξιφομάχους μας που συμμετείχαν σε αυτή τη Γιορτή, στους Φανταστικούς Γονείς, στον Προπονηταρά μας Τσώκα Νικόλα και τον Big Supporter Κίζο Χρήστο, στην Διοίκηση και τους Χορηγούς μας Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας, BROWN COFFEE, ΚΔΑΠ Φλώρινας «Το Δενδρόσπιτο», την SWORD HELLAS, την Π.Ε. Φλώρινας και τον Δήμο Φλώρινας. Πολλά Μπράβο στην Οικογένεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας για την τιτάνια προσπάθεια και το αποτέλεσμα, την άριστη κάλυψη και προβολή των Αγώνων που τόνωσαν την αξιοπιστία του Θεσμού!

Μπροστά μας, στις 26 Ιουλίου, έχουμε την Ολυμπιακή Συμμετοχή της Δώρας Γκουντούρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με τις ευχές όλων μας για μια Ολυμπιακή Διάκριση, του Προπονητή της Θανάση Δελενίκα και του Διαιτητή Ανδρέα Δουβή.

Ζεσταίνονται, τέλος,  οι Μηχανές του Florina Summer Fencing Camp (22-31 Αυγούστου) με την συμμετοχή 50 ξιφομάχων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Καλή Ξεκούραση!

 

Από το Δ.Σ.

#StaySafe