Ο Φιλυριακός στη Ρώμη…

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΗ ΡΩΜΗ 31 ΜΑΪΟΥ-3 ΙΟΥΝΙΟΥ!
Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΖΑΤΣΙΔΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΙΝΟΥ ΦΙΛΟΘΕΗ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΗ ΦΑΝΗ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΡΩΜΗ ΩΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «ΕΛΛΑΣ 2007»  ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ TORNEO ROMA CAPITALE 31 ΜΑΪΟΥ – 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 – ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ Ο ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ

Μια ακόμα σπουδαία διεθνής σελίδα καταγράφεται πλέον στον Φιλυριακό. Μια Ευρωπαϊκή παρουσία και μάλιστα σε μια σπουδαία διοργάνωση στην «Αιώνια Πόλη», τη Ρώμη. Ο Φιλυριακός θα εκπροσωπηθεί στην Ελληνική ομάδα Ολ-Σταρ «Ελλάς 2007» στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Γυναικών Ποδοσφαίρου Σάλας. Ο Δημήτρης Ποζατσίδης ως τεχνικός σύμβουλος της ομάδας και οι παίκτριες του Φιλυριακού Μάινου Φιλοθέη, Βασιλείου Βασιλική και Κάτη Φανή ως μέλη της ομάδας «Ελλάς 2007». Μια ομάδα που δημιουργήθηκε από τον επικεφαλής της αποστολής Γιώργο Δήμπαλα που δραστηριοποιήθηκε για να συμμετάσχει η «Ελλάς 2007» στη διοργάνωση της Ρώμης.  Για την παρουσία των ανθρώπων του Φιλυριακού ο Γιώργος Δήμπαλας τόνισε:

«Είναι τιμή για μένα η παρουσία των ανθρώπων του Φιλυριακού στην αποστολή. Σέβομαι και εκτιμώ τον Δημήτρη Ποζατσίδη που εδώ και 20 χρόνια κρατά στη Φλώρινα μια γυναικεία ομάδα, τον Φιλυριακό. Αν και με δυσκολίες ο Φιλυριακός στέκεται και προχωρά με βήματα προς το καλύτερο»

Η «Ελλάς 2007» είναι ομάδα Ολ-Σταρ παικτριών της Ελλάδας και θα συμμετάσχει στη διοργάνωση Ποδοσφαίρου Σάλας στη Ρώμη. Δηλαδή, αγώνες 5 εναντίον 5 σε κλειστό γήπεδο. Πρόκειται για μια μεγάλη διοργάνωση με τη συμμετοχή ομάδων από την Ευρώπη. Το Torneo Roma Capitale θα λάβει χώρα στη Ιταλική πρωτεύουσα από τις 31 Μαϊου έως τις 3 Ιουνίου. Η Ελληνική αποστολή στηρίζεται από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας, ενώ η διοργάνωση από την Ένωση Ποδοσφαίρου του Λάτιο.

Αναλυτικά τα στοιχεία της διοργάνωσης:
1ο TORNEO INTERNAZIONALE DI CALCIO FEMMINILE

  “ROMA CAPITALE”
Συμμετέχουν οι ομάδες: ΕΛΛΑΣ 2007 (Ελλάδα), FB5 Rome (Ιταλία), Torino (Ιταλία), L’ Acquedotto (Ιταλία), Belichanka (Ουκρανία), Alcoron (Ισπανία)

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Pala Levante της Ρώμης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Ελληνικής ομάδας:
31 Μαϊου, 21.00: Ελλάς 2007 – L’ Acquedotto
1 Ιουνίου, 19.00: Ελλάς 2007 – Torino
2 Ιουνίου, 17.00: Ελλάς 2007 – FB5 Rome
Η ελληνική αποστολή αναμένεται να βρεθεί το Σάββατο 2 Ιουνίου και στις εκδηλώσεις για τη Γιορτή της Δημοκρατίας της Ιταλίας στο Καπιτώλιο, ενώ περιλαμβάνονται και ορισμένες ξεναγήσεις στην Ιταλική πρωτεύουσα.

Αναλυτικά η Ελληνική αποστολή «Ελλάς 2007»:

Παίκτριες:
Βασιλείου Βασιλική (αρχηγός της ομάδας, είχε συμμετάσχει και το 2007 στη διοργάνωση της Ρώμης), Μάινου Φιλοθέη, Κάτη Φανή (Φιλυριακός)
Καραγιάννη Κατερίνα (αρχηγός), Γάτσιου Χρυσούλα, Αλεξοπούλου Μαριαλένα, Κανιάκα Νικολέττα, Γουγούση Μαρία (Βόλος 2004), Καλαντζή Λίτσα (Αμαζόνες Καλυβίων), Προπονήτρια-παίκτρια: Τσακυρίδου Αντωνία (Πιερίδες Μούσες)

Επικεφαλής αποστολής: Δήμπαλας Γεώργιος
Τεχνικός σύμβουλος: Ποζατσίδης Δημήτριος
Συνοδοί αποστολής: Ποζατσίδου Βασιλική (πρόεδρος Φιλυρηίδας), Κουφονάκης Μιχάλης (δημοσιογράφος), Αυγερινού Γιαννούλα.

ΣΠΑΕΙ ΚΑΘΕ ΡΕΚΟΡ Ο ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ
 ΓΙΑ 5Η ΦΟΡΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ!!! ΣΙΚΕΛΙΑ, ΡΩΜΗ, CAVA DE`TIRRENI, ΣΑΛΕΡΝΟ, ΡΩΜΗ.

Η ομάδα που έχει διαφημίσει τη Φλώρινα στο εξωτερικό εδώ και πολλά χρόνια, ο Φιλυριακός, συνεχίζει να σπάει τα ρεκόρ παρουσίας στα γήπεδα της Ιταλίας. Είτε συνολικά ως σύλλογος είτε μέσω εκπροσώπων σε Ελληνικές ομάδες All-star, τα τελευταία δέκα χρόνια ο Φιλυριακός έχει εκπροσωπηθεί 5 φορές. Σικελία, Ρώμη, Cava De’ Tirreni, Σαλέρνο και πάλι Ρώμη.
Ας θυμηθούμε τις παρουσίες αυτές:
2003: Ο Φιλυριακός βρίσκεται στη Σικελία, στις πόλεις που αποτελούν τη συνέχεια των αρχαίων Ελληνικών αποικιών της Κάτω Ιταλίας. Συμμετέχει στο Κύπελλο Ιταλίας της ΟΥΕΦΑ και της Ιταλικής Ομοσπονδίας αντιμέτωπος με Λάτσιο, Σπάρτα Πράγας, Τόρρες. Πολύ μεγάλη διοργάνωση. Διαφήμιση για τη Φλώρινα.
2007: Η παίκτρια του Φιλυριακού Βασιλείου Βασιλική συμμετέχει με την All-star ομάδα «Ελλάς 2007» του Γιώργου Δήμπαλα στο Κύπελλο της Ρώμης και μάλιστα είναι και η αρχηγός της Ελληνικής ομάδας στην πρώτη παρουσία στο Ποδόσφαιρο Σάλας.
2009: Ο Φιλυριακός συμμετέχει στο Women’s Cup της Ιταλίας στην περιοχή του Σαλέρνο και την πόλη Cava De’ Tirreni ύστερα από τιμητική πρόσκληση των Ιταλών. Αντιμετωπίζει την Supersport Sofia (Βουλγαρία), και τις Ιταλικές Campania και Cavese All-stars. Ο Εθνικός ύμνος ακούγεται για λογαριασμό του Φιλυριακού και η Ελληνική σημαία κυματίζει. Σπουδαία αγωνιστική παρουσία της Φλωρινιώτικης ομάδας.
2010: Διεθνής καταξίωση. Ο «πρέσβης» της Φλώρινας Φιλυριακός συμμετέχει ξανά στο Women’s Cup πάλι στην περιοχή του Σαλέρνο και την πόλη Cava De’ Tirreni. Σ’ αυτή τη διοργάνωση ο Φιλυριακός συναντά το δήμαρχο της πόλης Μάρκο Κάλντι που πριν λίγο καιρό προσέφερε το μισθό του υπέρ της Ελλάδας. Ο Φιλυριακός δείχνει και πάλι το ευρωπαϊκό αγωνιστικό του προφίλ και αντιμετωπίζει την Supersport Sofia, τη Σέρβικη Masinac και την Ιταλική Gragnano Femminile.
2012: Ο Φιλυριακός αυτή τη φορά θα εκπροσωπηθεί στη Ρώμη. Η «Ελλάς 2007» του Γιώργου Δήμπαλα συμμετέχει στο Torneo Roma Capitale μαζί με ομάδες από την Ιταλία, την Ισπανία και την Ουκρανία. Ο Δημήτρης Ποζατσίδης θα είναι ο τεχνικός σύμβουλος της ομάδας και οι παίκτριες του Φιλυριακού Βασιλείου Βασιλική (αρχηγός της «Ελλάς 2007»), Μάινου Φιλοθέη, Κάτη Φανή βασικά στελέχη της Ελληνικής ομάδας. 31 Μαϊου-3 Ιουνίου στην «Αιώνια Πόλη» και στο Pala Levante θα καταγραφεί ακόμα μια ιστορική στιγμή για το Φιλυριακό Φλώρινας. »