Πανελλήνιο πρωτάθλημα Άρσης Βαρών

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ

Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής:

«Η νέα γενιά έχει τη δύναμη να σηκώσει βάρη»

 

Με την απονομή μεταλλείων έπεσε η αυλαία του πανελληνίου πρωταθλήματος άρσης βαρών που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Μαίου, στο Πατουλίδειο αθλητικό κέντρο του Δήμου Πρεσπών. Την τελετή έναρξης των αγώνων κήρυξε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, το απόγευμα της Παρασκευής, παρουσία του χρυσού Ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα, του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας Δημήτρη Ηλιάδη και αθλητικών παραγόντων.

Θερμή ήταν η υποδοχή που επεφύλαξε στο Γιώργο Δακή ο χρυσός αρσιβαρίστας επισημαίνοντας κύρια την στήριξη της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην ομοσπονδία άρσης βαρών, που για δεύτερη φορά επέλεξε τις Πρέσπες, για την διοργάνωση του πανελληνίου πρωταθλήματος άρσης βαρών, εφήβων – νεανίδων και παίδων – κορασίδων..

Κηρύσσοντας την έναρξη των αγώνων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής χαρακτήρισε κορυφαίο αθλητικό γεγονός για την Περιφέρειά μας, την διεξαγωγή του πρωταθλήματος σημειώνοντας παράλληλα ότι ο αθλητισμός διαχρονικά έχει διδάξει την άμιλλα, την συμμετοχή, τον αγώνα και την προσπάθεια από την οποία έρχεται η νίκη που είναι στάση ζωής.

«Ο αθλητισμός δίνει χαρά. Είμαι σίγουρος ότι όπως εδώ τα παιδιά μας αναδεικνύονται νικητές, με τον ίδιο τρόπο και ο Ελληνισμός που περνάει μια δύσκολη περίοδο με τα προβλήματα που βιώνουμε, να μπορέσουμε βασισμένοι στις δυνάμεις μας, με σύνεση, υπευθυνότητα και αγώνα να είμαστε νικητές» τόνισε ο κ. Δακής.

 

 

 

ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΆΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ ΕΦΗΒΩΝ, ΝΕΑΝΙΔΩΝ & ΠΑΙΔΩΝ, ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΣΤΟ ΠΑΤΟΥΛΙΔΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Εφήβων, Νεανίδων & Παίδων, Κορασίδων στο Πατουλίδειο Αθλητικό Κέντρο των Πρεσπών.

Οι αθλητές και οι συνοδοί του έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την περιοχή ενώ ο Δήμαρχος Πρεσπών, κ. Βασίλειος Τσέπας, εξέφρασε την επιθυμία για τη μόνιμη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος στην περιοχή.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης βαρών, κ. Πύρρος Δήμας, δήλωσε πως η Ομοσπονδία έχει τη διάθεση να είναι συνεχώς στις Πρέσπες και θα το προσπαθήσει.

Την έναρξη των αγώνων κήρυξε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιώργος Δακής, το απόγευμα της Παρασκευής, ο οποίος χαρακτήρισε κορυφαίο αθλητικό γεγονός για την Περιφέρειά μας, τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Για τη διοργάνωση του Πρωταθλήματος συνεργάστηκαν ο Δήμος Πρεσπών, η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών.

Ο Δήμαρχος Πρεσπών δήλωσε μετά την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος:

«Η Πρέσπα απέδειξε για ακόμα μια φορά, ότι μπορεί να φιλοξενεί διοργανώσεις υψηλού επιπέδου, με τον καλύτερο τρόπο. Ο Δήμος μας προσπαθεί στο όριο των δυνατοτήτων του, να διοργανώνει δράσεις που θα αναδείξουν την περιοχή και θα βελτιώσουν το επίπεδο ζωής των κατοίκων, κυρίως των νέων. Πιστεύω ότι ο αθλητισμός είναι ένας δρόμος αρετής για τα νέα παιδιά και ο Δήμος μας θα προσπαθεί συνεχώς να δείχνει διεξόδους στους νέους».

ΔΕΛΤΙΟΤΥΠΟΥ

 ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ