Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση ΕΠΣ Φλώρινας 2020

Η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των σωματείων – μελών της ΕΠΣ Φλώρινας διεξήχθη την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας.

Εκ μέρους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΣ, ο Γενικός Γραμματέας, Γιαπράκης Χρήστος, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους δίνοντας τον λόγο στον Πρόεδρο, Αντωνιάδη Κωνσταντίνο.

Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε, οικονομική και υγειονομική, η οποία αναπόφευκτα έχει πλήξει και το χώρο του ποδοσφαίρου. Επίσης, επεσήμανε την ανάγκη η πολιτεία και κυρίως η τοπική πολιτική ηγεσία να συνδράμει οικονομικά τα σωματεία, με οποιονδήποτε τρόπο, ώστε να κατορθώσουν να σταθούν στα πόδια τους και να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Ακολούθως, ο Γενικός Γραμματέας πραγματοποίησε τον διοικητικό απολογισμό έτους 2019 και ο Ταμίας της Ένωσης, Ναλπαντίδης Στέφανος, τον οικονομικό απολογισμό έτους 2019 καθώς και τον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους, οι οποίοι εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Σώμα.

Στη γόνιμη συζήτηση που ακολούθησε, έγινε σαφές ότι τα Σωματεία διανύουν την πιο δύσκολη περίοδο της ιστορίας τους καθώς κυρίαρχο πρόβλημα είναι το οικονομικό και η αδυναμία εξεύρεσης πόρων.

Είναι επιτακτική η ανάγκη στήριξης του τοπικού ποδοσφαίρου από τους φορείς, διαφορετικά είναι ορατός ο κίνδυνος αφανισμού πολλών ομάδων. Συζητήθηκαν τέλος θέματα οργανωτικής φύσης, γηπέδων, ακαδημιών και διαιτησίας που αφορούν την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Λογότυπο ΕΠΣ Φλώρινας