ΠΡΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ

ΠΡΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ  Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ.

Με πολύ καλά αποτελέσματα επέστρεψε χθες, η ελληνική αποστολή που εκπροσώπησε την χώρα στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ (ΕΥΟF) χειμερινών αθλημάτων. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στο Ερζερούμ της Τουρκίας και συμμετείχαν οι πενήντα οκτώ καλύτεροι Ευρωπαίοι αθλητές της κατηγορίας.

 

Ο αθλητής του Σ.Ο.Χ. Φλώρινας Τσούλης Γεώργιος ήταν ο καλύτερος έλληνας αθλητής στο αγώνισμα των 10 χιλιομέτρων ελεύθερης τεχνικής, που αποτελεί παραδοσιακά και το σημαντικότερο αγώνισμα των δρόμων αντοχής. Συγκεκριμένα τερμάτισε στην 45η θέση με χρόνο 26:31,1 και 295,02 βαθμούς FIS, με τον Νικόλαο Τσουρέκα στην 47η. Στο αγώνισμα της ταχύτητας ο Παπάσης Παναγιώτης είχε την καλύτερη επίδοση από τους έλληνες αθλητές, κατετάγη 40ος από 58 αθλητές με χρόνο 2:28,63 και 327, 35 βαθμούς FIS. Οι Νίκος Τσουρέκας και Γιώργος Τσούλης τερμάτισαν στις 43η και 54η θέσεις αντίστοιχα. Στις γυναίκες η Ελισάβετ Αναστασιάδου με χρόνο 3:08,7 και 396,7 βαθμούς FIS τερμάτισε 41η.

 

Με την επίδοση του αυτή ο αθλητής του Σ.Ο.Χ. απέδειξε ότι αποτελεί έναν από τους κορυφαίους Έλληνες Χιονοδρόμους στα Βόρεια αθλήματα. Επιβεβαίωσε ότι μπορεί να κάνει σταθερά και άριστα αποτελέσματα σε μεγάλες διοργανώσεις. Έδειξε ότι βρίσκεται σε υψηλότατο αγωνιστικό επίπεδο τόσο στους Δρόμους Αντοχής όσο και στο Δίαθλο αποζημιώνοντας με το παραπάνω τους προπονητές του Τσακίρη Αθανάσιο και Τσούλη Στέλιο.

 

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. εύχονται σε όλους τους αθλητές και τους προπονητές της ομάδας θερμά συγχαρητήρια για τα πολύ καλά αποτελέσματα και καλή συνέχεια στους Πανελλήνιους που ακολουθούν στα τέλη του μήνα. Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο site της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας : http://www.fisski.com και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων : http://www.eoxa.gr.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

 

 

 

Καράντζας Χ. Λάζαρος