Σάρισες: Η Χρυσή Φωτιάδου και ο Ιωσήφ Ελσάμι μιλούν για τις ομάδες τους στη νέα σεζόν

Δύο αθλητές των ΣΑΡΙΣΩΝ η Χρυσή Φωτιάδου και ο Ιωσήφ Ελσάμι μίλησαν στο «Ράδιο Φλώρινα», τα «Νέα Φλώρινας» και το «Ελεύθερο Βήμα» για την πορεία της γυναικείας και αντρικής ομάδας των ΣΑΡΙΣΩΝ στα Πρωταθλήματα που ξεκινούν τον επόμενο μήνα.

ΔΗΜ: Χρυσή και Ιωσήφ και οι δύο είστε βασικοί στις ομάδες σας που θα παίξουν τη νέα χρονιά στα πρωταθλήματα της χώρας. Ποιοί είναι οι στόχοι της γυναικείας και της αντρικής ομάδας;

ΧΡΥΣΗ: Ο στόχος της ομάδας μας που παίζει φέτος για 4η συνεχόμενη χρονιά στην Α1 είναι η διεκδίκηση του Πρωταθλήματος. Έχουμε μία πολύ δυνατή ομάδα που ενισχύθηκε σημαντικά το καλοκαίρι.

ΙΩΣΗΦ: Η αντρική ομάδα που παίζω εγώ φέτος θα απαρτίζεται από παιδιά. Παίζουμε στη Β΄ Εθνική Βορείου Ελλάδας και θα προσπαθήσουμε να κρατηθούμε στην κατηγορία. Είναι ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα με ομάδες που ενισχύθηκαν με έμπειρους παίκτες. Εμείς θα κάνουμε την προσπάθειά μας και ό,τι καλύτερο προκύψει.

ΔΗΜ: Πόσο έτοιμες είναι οι ομάδες για τη νέα σεζόν:

ΧΡΥΣΗ: Η ομάδα μας είναι πανέτοιμη. Και εγώ και τα άλλα κορίτσια δουλέψαμε πολύ το καλοκαίρι και θεωρώ ότι με την έναρξη του πρωταθλήματος θα είμαστε έτοιμες να δώσουμε το 100% των δυνάμεών μας.

ΙΩΣΗΦ: Το φετινό καλοκαίρι όλα τα παιδιά της ομάδας δουλέψαμε πολύ σκληρά και κάναμε μία πολύ καλή προετοιμασία. Είναι σίγουρο ότι θα παλέψουμε όλα τα παιχνίδια επιδιώκοντας τη νίκη.

ΔΗΜ: Ποιοι είναι ο προσωπικοί σας στόχοι;

ΧΡΥΣΗ: Ο κύριος στόχος μου είναι να συνεχίζω να παίζω στις Εθνικές Ομάδες και να έχω καλές εμφανίσεις με την ομάδα στην Α1. Επίσης, θα ήθελα να έχω όσο το δυνατόν καλύτερα πλασαρίσματα στα διεθνή όπεν που θα πάρω μέρος.

ΙΩΣΗΦ: Ο στόχος μου είναι να έχω καλές εμφανίσεις και να βοηθήσω την ομάδα μου στους στόχους που έχει βάλει για φέτος. Επίσης, θα ήθελα να έχω καλά πλασαρίσματα στα πανελλήνια πρωταθλήματα, και συμμετοχή στις ατομικές και ομαδικές τελικές φάσεις της κατηγορίας μου  

ΔΗΜ: Χρυσή και Ιωσήφ τα τελευταία χρόνια οι ΣΑΡΙΣΕΣ μας έχουν καταπλήξει με την μεγάλη πρόοδο που έχουν κάνει και τις επιτυχίες που έχουν φέρει στη Φλώρινα. Ποιο πιστεύετε είναι το μυστικό της επιτυχίας;

ΧΡΥΣΗ: Πράγματι τον τελευταίο χρόνο τα πήγαμε πολύ καλά, φέραμε στη Φλώρινα δύο Πανελλήνια Πρωταθλήματα στις Κορασίδες και τις Νεάνιδες και καταφέραμε να μείνουνε στην Α1 γυναικών παρόλο που παίζαμε μόνο μικρά κορίτσια. Νομίζω ότι τα αποτελέσματα έρχονται μόνο με σκληρή δουλειά. Εμείς στις ΣΑΡΙΣΕΣ έχουμε έναν προπονητή πολύ απαιτητικό που θέλει πάντα το καλύτερο. Όλα τα παιδιά δουλεύουμε καθημερινά πολύ εντατικά και με μεγάλη υπομονή.

ΙΩΣΗΦ: Νομίζω και εγώ ότι η σκληρή καθημερινή προπόνηση είναι το μυστικό της επιτυχίας. Έπειτα πρέπει να πω ότι ο προπονητής μας είναι πολύ έμπειρος και μας καθοδηγεί σωστά στους αγώνες. Όλα τα παιδιά έχουν ανέβει πάρα πολύ αγωνιστικά και φέτος σίγουρα θα έχουμε πολλές επιτυχίες.

ΔΗΜ: Ξέρετε παιδιά, ότι η γενικότερη άποψη του κόσμου για το πινγκ πονγκ είναι ότι είναι ένα παιχνίδι εύκολο που δεν απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες μια και παίζεται μόνο με το χέρι. Ισχύει κάτι τέτοιο, και τι θα λέγατε στα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το πινγκ πονγκ;

ΧΡΥΣΗ: Πρώτα από όλα το όνομα του αθλήματός μας είναι επιτραπέζια αντισφαίριση. Έχω ακούσει και εγώ αυτή την άποψη πολλές φορές, όμως είναι πολύ λανθασμένη. Από την εμπειρία μου μπορώ νας πω, πως είναι ένα πολύ δύσκολο άθλημα που απαιτεί μεγάλη φυσική κατάσταση και γυμνάζει όλο το σώμα. Αυτός που θα αποφασίσει να παίξει επιτραπέζια αντισφαίριση θα πρέπει πρώτα να γίνει αθλητής με ό,τι αυτό σημαίνει. Εγώ καλώ όλα τα παιδιά να έρθουν στο σύλλογο και να δοκιμάσουν να παίξουν. Η επιτραπέζια αντισφαίριση είναι για μένα το καλύτερο άθλημα και πιστεύω ότι πολλά παιδιά αν έρθουν στην ομάδα θα αγαπήσουν το άθλημα όπως και εγώ.

ΙΩΣΗΦ: Εγώ προσωπικά ασχολούμαι και με άλλο άθλημα και μπορώ να σας πω ότι η επιτραπέζια αντισφαίριση είναι πολύ απαιτητική και δύσκολη, αν θέλεις να παίξεις σε υψηλό επίπεδο. Όταν παίζεις σωστά όλο το σώμα γυμνάζεται. Εγώ θα έλεγα στα παιδιά που ενδιαφέρονται να έρθουν να δοκιμάσουν και δε θα χάσουν. Δυστυχώς η τηλεόραση δεν δείχνει αγώνες και έτσι μόνο αν κάποιος έρθει στην ομάδα θα δει από κοντά τι πραγματικά κάνουμε.     

ΔΗΜ: Τι θα θέλατε να ευχηθείτε για τη νέα αγωνιστική περίοδο;

ΧΡΥΣΗ: Εγώ θα ήθελα πρώτα να ευχηθώ σε όλα τα παιδιά της ομάδας να έχουν μία καλή αγωνιστική χρονιά χωρίς τραυματισμούς και φυσικά στην ομάδα μου εύχομαι να κατακτήσει το Πρωτάθλημα.

ΙΩΣΗΦ: Εύχομαι και εγώ σε όλους μία πολύ καλή αγωνιστική χρονιά με πολλά μετάλλια για τις ΣΑΡΙΣΕΣ.  

 ΔΗΜ: Παιδιά σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στη νέα αγωνιστική χρονιά.