Σάρισες: Κορίτσια από μέταλλο

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι αθλήτριες των ΣΑΡΙΣΩΝ Χρυσή Φωτιάδου και Δέσποινα Άμπα στο διεθνές όπεν των Σκοπίων. Η Χρυσή κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια (απλό, διπλό κορασίδων) και η Δέσποινα ένα χάλκινο μετάλλιο (διπλό κορασίδων).

Τα δύο κορίτσια μας συμμετείχαν στο όπεν της Διεθνούς Ομοσπονδίας (Ι.Τ.Τ.F) ως μέλη της Ελληνικής Αποστολής μαζί με δύο παιδιά από την Αθήνα. Το όπεν αυτό εντάσσεται στο παγκόσμιο Junior Circuit της διεθνούς ομοσπονδίας και είναι βαθμολογημένο για το παγκόσμιο ranking. Συγκέντρωσε 200 αθλητές/τριες από 20 χώρες.

Οι αθλήτριες των ΣΑΡΙΣΩΝ για ένα τετραήμερο έδωσαν πολλούς αγώνες σε δύο κατηγορίες των νεανίδων (U18) και των κορασίδων (U16). Αγωνίστηκαν στο απλό, στο διπλό και στο ομαδικό των δύο κατηγοριών.

Τελικά η μεγάλη επιτυχία ήρθε πρώτα στο διπλό κορασίδων όπου τα δύο κορίτσια μας παίζοντας μαζί ως ζευγάρι κατέκτησαν την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Θα μπορούσαν να φτάσουν και στον τελικό όμως ηττήθηκαν οριακά από το βέλγικο δίδυμο (2-3). Στη συνέχεια η Χρυσή Φωτιάδου σημειώνοντας νίκες έφτασε στον ημιτελικό του απλού κορασίδων, όπου σταμάτησε από Ρουμάνα αθλήτρια (1-3). Έτσι, κατέκτησε το 2ο της μετάλλιο στην διοργάνωση.

Η κατάκτηση των μεταλλίων από τα κορίτσια μας σε ένα διεθνές επίσημο τουρνουά αποτελεί πολύ μεγάλη επιτυχία. Η Χρυσή και η Δέσποινα εκπροσώπησαν επάξια την Ελληνική Επιτραπέζια Αντισφαίριση στην πρωτεύουσα της γείτονος χώρας. Διαφήμισαν επίσης με τον καλύτερο τρόπο τον αθλητισμό της Φλώρινας.

Πολλά συγχαρητήρια στις αθλήτριές μας και στον προπονητή τους.