Σάρισες Φλώρινας: Χάλκινο μετάλλιο για Φωτιάδου και Άμπα στο απλό νεανίδων

Αθλητικός Σύλλογος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης
«ΣΑΡΙΣΕΣ» Φλώρινας

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι δύο πρωταθλήτριές μας Χρυσή Φωτιάδου και Δέσποινα Άμπα στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων (Κ18) στο αγώνισμα του απλού. Η μεγάλη αυτή επιτυχία ήρθε να προστεθεί στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τα κορίτσια μας στο αγώνισμα του ομαδικού, που επιτεύχθηκε την προηγούμενη ημέρα.

Το αγώνισμα του απλού διεξήχθη στο ΣΕΦ το διήμερο 25-26/7 και πήραν μέρος 22 αθλήτριες που πέρασαν από τα προκριματικά. Η Χρυσή έπαιξε μόνο στα νοκ άουτ παιχνίδια ως φαβορί και η Δέσποινα πέρασε από τη φάση των ομίλων ως 2η με δύο νίκες και μία ήττα. Στα νοκ άουτ παιχνίδια τα κορίτσια έφτασαν με νίκες μέχρι τον ημιτελικό, όπου και σταμάτησαν. Έτσι, περιορίστηκαν στην τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, ιδιαίτερα από την 14χρονη Δέσποινα αποτελεί για την ίδια την πιο μεγάλη της επιτυχία ως σήμερα και της αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την επίδοσή της. Η 16χρονη Χρυσή, που μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια στις επιτυχίες, πρόσθεσε ένα ακόμα πανελλήνιο μετάλλιο στην πλούσια συλλογή της. Της αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Στους αγώνες πήρε μέρος και ένας αθλητής μας στην κατηγορία των Εφήβων. Ο 13χρονος Κων/νος Σωτηρίου ήταν το μοναδικό αγόρι από το σύλλογο που είχε καταφέρει να πάρει την πρόκριση στο απλό αγώνισμα. Έδωσε τρεις αγώνες στη φάση των ομίλων. Κέρδισε τον ένα, όμως με δύο ήττες στη συνέχεια αποκλείστηκε. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον μικρό Κων/νο για την προσπάθεια.

Οι νικητές και οι νικήτριες:

ΑΠΛΟ ΝΕΩΝ:
1. Αλέξανδρος Μαδέσης (Π.Κ.Δ. Ταύρου)
2. Γεράσιμος Πετρής (Α.Ο. Ταταύλα)
3. Ζήσης Δουκέρης (Π.Κ.Δ. Ταύρου)
-. Σωκράτης Γιαννούτσος (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

ΑΠΛΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ:
1. Λεμονιά Γκαϊντατζή (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)
2. Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
3. Δέσποινα Άμπα (Σάρισες Φλώρινας)
-. Χρυσή Φωτιάδου (Σάρισες Φλώρινας)

Η διοργάνωση αυτή ήταν η τελευταία για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020. Οι ΣΑΡΙΣΕΣ Φλώρινας εύχονται σε όλους τους αθλητές/τριες Καλό Καλοκαίρι.