«Σάρωσαν τα πιτσιρίκια του Ο.ΞΙ.Φ.»

«Σάρωσαν τα πιτσιρίκια του Ο.ΞΙ.Φ.»

 

Με ένα Χρυσό, ένα Χάλκινο και συνολικά 4 παρουσίες στην 8άδα του Πανελληνίου Κυπέλλου -13  χρονών στο ξίφος ασκήσεως, επέστρεψαν τα πιτσιρίκια του ΟΞΙΦ από την Αθήνα, το περασμένο Σάββατο!

Ο Δημήτρης Σαχινίδης επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και σήκωσε το Κύπελλο  (50 συμμετοχές) νικώντας τον Τσουτσοπλίδη (ΑΞΙΑ) στον τελικό με 10-2! Την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Κωσταντίνος Χατζόπουλος ενώ για 2 μόλις χτυπήματα ο Σωτήρης Γεροσίδερης έχασε τα μετάλλια (8ος). Πολύ καλή εμφάνιση από τους: Βασίλη Μούλελη (11ος), Γιώργο Γιοβάνη (16ος) και  Γιώργο Νεδέλκο (23ος).

Στα κορίτσια η Γεωργία Κετσετζή, παρά την πολύ καλή εμφάνιση στα προκριματικά «σκάλωσε» στα προημιτελικά κυρίως λόγω άγχους κατακτώντας την 6η θέση (36 συμμετοχές). Χρήσιμη εμπειρία η συμμετοχή για 1η φορά σε πανελλήνιο κύπελλο για τις Αφορόζη, Γιάγκου και Σφέτκου.

Το επόμενο Σ/Κ η αγωνιστική δράση συνεχίζεται με το Πανελλήνια Κύπελλα -13 στο ξίφος μονομαχίας και -20 στο ξίφος ασκήσεως.

Ανακοινώθηκε, τέλος, από την ΕΟΞ η σύνθεση της Εθνικής Ομάδας που θα συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων Ανδρών στο Ηράκλειο στις 16-17 Δεκεμβρίου. Ο Τσώκας Αστέριος μαζί με τον Στέλιο Φουστανάκη, τον Θοδωρή Αβραμίδη και τον Γιάννο Μαρκόπουλο θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στο ομαδικό ενώ στο ατομικό θα αγωνιστούν συνολικά 20 Έλληνες (4 από τον ΟΞΙΦ). Οι συμμετοχές προβλέπεται να ξεπεράσουν τις 200 από όλο τον κόσμο.

 

Από το Δ.Σ.