Σήμερα και αύριο οι αγώνες “PRESPATHLON”

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,
Αυτό το Σαββατοκύριακο, στην Πρέσπα θα διεξαχθούν οι Αγώνες για υπεραθλητές, με την ονομασία “PRESPATHLON “, απευθύνεται σε “υπεραθλητές” παγκοσμίου κλάσης.
Πρόκειται για δύο Αγώνες:
Το Σάββατο 11/09/2021 το SPRINT ΟΡΕΙΝΟ ΤΡΙΑΘΛΟ Lake Prespa Challenge.
Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 12:30 στις εκβολές του ποταμού του Λαιμού στη Μεγάλη Πρέσπα, όπου θα πραγματοποιηθεί το σκέλος της κολύμβησης, σε τριγωνική διαδρομή, συνολικής απόστασης 750m.

Το σκέλος της ορεινής ποδηλασίας θα ξεκινήσει από την όχθη της λίμνης (Ζώνη Αλλαγής). Η διαδρομή, συνολικού μήκους 15Km, κινείται σε χωματόδρομο με μεγάλες ευθείες με μικρή υψομετρική διαφορά (120μ και μέση κλίση 1,5%).

Η διαδρομή του τρεξίματος, μήκους 5Km, θα γίνει σε χωματόδρομο που κινείται παράλληλα με την λίμνη. Και αυτή η διαδρομή περιλαμβάνει μεγάλες ευθείες με ελάχιστη υψομετρική διαφορά (34μ και μέση κλίση 1,3%).

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021 ΟΡΕΙΝΟ ΤΡΙΑΘΛΟ OLYMPIC The Bear’s Trail
Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 09:00 στις εκβολές του ποταμού του Λαιμού στη Μεγάλη Πρέσπα, όπου θα πραγματοποιηθεί το σκέλος της κολύμβησης, μήκους 1,5 χιλ. στην συνέχεια οι αθλητές με ποδήλατα, μέσω της ορεινής διαδρομής 33 χλμ, πάνω από τα βουνά της Πρέσπας (Αγιος Γερμανός, Βαρνούντας κτλ), θα καταλήξουν στο χιονοδρομικό κέντρο Πισοδερίου και στην συνέχεια θα τρέξουν ανάμεσα στα δάση για περίπου 10χλμ.
Υπολογίζεται να τερματίσουν περίπου στις 13:00-15:00 μμ στην Βίγλα Πισοδερίου
Το γεγονός είναι παγκόσμιας εμβέλειας, και πρέπει να τύχει της στήριξης όλων μας!
Είναι απόλυτη ανάγκη να υπάρξουν εθελοντές που πρέπει να πλαισιώσουν τους διοργανωτές.

Εξισου σημαντική είναι και η παρουσία του κόσμου σαν θεατές, στα σημεία εκκίνησης, σημείο τερματισμού, αλλά και στα ενδιάμεσα σημεία της διαδρομής! Στηρίζουμε τους αθλητές με ένα χειροκρότημα που τους δίνει δύναμη ενώ η παρουσία μας δίνει δυναμική στην ανάπτυξη του τόπου μας, που πρώτα χρειάζεται την δική μας στήριξη, μιά και η εκδήλωση θα προβληθεί, ποικιλοτρόπως, από τα Τηλεοπτικά κανάλια, Ημερήσιο Τύπο (έντυπο και Ηλεκτρονικό κτλ).
Όλοι πρέπει να είμαστε εκεί!

για την “Ενωση Τουριστικών και Συναφών δραστηριοτήτων Δήμου Πρεσπών”

Ο Πρόεδρος
Στράτος Βασιλόπουλος

Ο Αντιπρόεδρος
Γιάννης Κωνσταντίνου

Η Ταμίας
Κυριακή Κοσμανίδου

Ο Γραμματέας

Μάνος Δημητρόπουλος

Ο Εφορος Ξενοδοχειακών Δραστηριοτήτων
Γιώργος Παρασκευόπουλος

Ο Εφορος Δραστηριοτήτων
Νίκος Μαρμαρίδης

Η ιστοσελίδας της εκδήλωσης :

ΑΡΧΙΚΗ