«Στην 4η θέση της Γενικής Βαθμολογίας ο ΟΞΙΦ»

Ολοκληρώθηκε, και τυπικά, η αγωνιστική περίοδος 2021-2022 με την ανακοίνωση της Γενικής Βαθμολογίας Σωματείων από την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας.

Ο Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας κατέκτησε την 4η θέση ανάμεσα σε 42 Σωματεία τα οποία βαθμολογήθηκαν, από όλη τη Χώρα.

Στα επιμέρους ποιοτικά χαρακτηριστικά ο ΟΞΙΦ διατήρησε την θέση του στην Γενική Βαθμολογία όπως και την περίοδο 2020-2021, κατέκτησε την 2η θέση στο Ξίφος Μονομαχίας (πίσω από την Ίριδα), ενώ στις κατηγορίες -17 και -20 (ΞΜ) κατέκτησε την 1η θέση. Στην κατηγορία -13 (ΞΜ) ο ΟΞΙΦ κατέκτησε την 2η θέση (ισοβάθμησε με τον Θησέα Ηρακλείου) και στην Μεγάλη Κατηγορία Ανδρών – Γυναικών (ΞΜ) ήταν 3ος!

Ο ΟΞΙΦ συμμετείχε με περισσότερους από 80 αθλητές και αθλήτριες στο Επίσημο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας εκ των οποίων 40 έλαβαν μέρος σε διεθνείς διοργανώσεις της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας (EFC) και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας (FIE), Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα -17 / -20. Υποστήριξε την προσπάθεια ανάδειξης Διεθνούς Διαιτητή ενώ είχε την Τιμή να εντάξει στην Αγωνιστική Ομάδα την Έλενα Φερατσούτι.

Συνολικά 28 ξιφομάχοι μας ανέβηκαν στο Βάθρο σε Πανελλήνιες Διοργανώσεις και 8 έλαβαν το BONUS εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Η Διοίκηση του ΟΞΙΦ θεωρεί υποχρέωσή της να ευχαριστήσει δημόσια όλα τα παιδιά που συμμετείχαν σε αυτόν τον εξαντλητικό μαραθώνιο, τους Γονείς και Φίλους που στήριξαν, και ευχόμαστε να συνεχίζουν να στηρίζουν με πάθος, τις επιλογές μας, το ακούραστο Προπονητικό TEAM, τους Χορηγούς και Υποστηρικτές μας

Η Νέα Προπονητική Περίοδος θα «ανοίξει» στις 17 Αυγούστου στην Κόνιτσα, με ενισχυμένο Προπονητικό TEAM, με νέες εμφανίσεις, με νέους στόχους και με το ΙΔΙΟ ΠΑΘΟΣ!

Από το Δ.Σ.