«Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας -20 στην Φλώρινα»

«Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας -20 στην Φλώρινα»

            Εξαιρετική Τιμή για την Φλώρινα και τον Όμιλο Ξιφασκίας Φλώρινας είναι η οργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών – Γυναικών στην Πόλη μας το τριήμερο 17-18-19 Μαρτίου 2017.

Ανανεώνει, έτσι, η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας την εμπιστοσύνη της στην Φλώρινα αναθέτοντας την 2η μεγαλύτερη εγχώρια διοργάνωση μετά από δεκάδες Παγκόσμια, Ευρωπαϊκά και Πανελλήνια Κύπελλα ή Πρωταθλήματα που είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε εδώ στο παρελθόν.

Το ερχόμενο παρασκευοσαββατοκύριακο, λοιπόν, η Φλώρινα θα «πλημμυρίσει» στην κυριολεξία από ξιφομάχους αφού ο συνολικός αριθμός των αποστολών θα ξεπεράσει τα 300 άτομα.

Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο ενώ ως προθερμαντήριο θα λειτουργήσει η Αίθουσα του ΟΞΙΦ στο ΔΑΚ Φλώρινας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

 

17/03/2017 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων 15:00 Σπάθη Νέων Ανδρών (ΑΤΟΜΙΚΑ)
  Ανδρών–Νέων Γυναικών ΦΛΩΡΙΝΑ 18:00 Σπάθη Νέων Γυναικών (ΑΤΟΜΙΚΑ)
18/03/2017 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 09:00 Ξίφος Μονομαχίας Νέων Ανδρών (ΑΤΟΜΙΚΑ)
  Νέων Ανδρών–Νέων Γυναικών 09:00 Ξίφος Ασκήσεως Νέων Γυναικών (ΑΤΟΜΙΚΑ)
  ΦΛΩΡΙΝΑ 12:30 Σπάθη Νέων Ανδρών (ΟΜΑΔΙΚΑ)
    14:30 Ξίφος Μονομαχίας Νέων Γυναικών (ΑΤΟΜΙΚΑ)
    14:30 Ξίφος Ασκήσεως Νέων Ανδρών (ΑΤΟΜΙΚΑ)
    16:30 Σπάθη Νέων Γυναικών (ΟΜΑΔΙΚΑ)
19/03/2017 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων 09:00 Ξίφος Μονομαχίας Νέων Ανδρών (ΟΜΑΔΙΚΑ)
  Ανδρών–Νέων Γυναικών 09:00 Ξίφος Ασκήσεως Νέων Γυναικών (ΟΜΑΔΙΚΑ)
  ΦΛΩΡΙΝΑ 13:30 Ξίφος Μονομαχίας Νέων Γυναικών (ΟΜΑΔΙΚΑ)
    13:30 Ξίφος Ασκήσεως Νέων Ανδρών (ΟΜΑΔΙΚΑ)

 

Οι Τελικοί των Αγωνισμάτων προβλέπονται την Παρασκευή και το Σάββατο στις 20:00 και την Κυριακή στις 13:00 με την είσοδο ελεύθερη για όλους και όλες.

Ο ΟΞΙΦ θα συμμετέχει με ομάδα μαμούθ 40 ατόμων και σκοπεύει, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προπονητικού team να παραμείνει στην κορυφή.

Η Ο.Ε. καλεί όλους τους Φλωρινιώτες να έρθουν να απολαύσουν και να στηρίξουν τις προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών μας, οι οποίοι μετά από αρκετά χρόνια παίζουν στην Έδρα μας. Είναι, επίσης, πολύ σημαντικό πως όλα αυτά τα παιδιά μετά από τις επιτυχίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό θα «παίξουν» μπροστά σε συγγενείς και φίλους δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό!

Ταυτόχρονα διοργανώνεται σε συνεργασία με τον ΦΣΦ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ η Έκθεση Ιστορικής Μινιατούρας του κ. Κώστα Ροδόπουλου. Ένα φανταστικό ταξίδι στην Ιστορία μέσα από δουλειά του πολυβραβευμένου καλλιτέχνη. Η Έκθεση «ανοίγει» στον Αριστοτέλη την Παρασκευή στις 19:30 ενώ ειδικό worko shop θα λειτουργήσει για παιδιά από 8 ετών και πάνω το Σάββατο 11:30 – 13:30.

Την Διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στηρίζουν η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, ο Δήμος Φλώρινας, το ΜΙΚΕΛ Φλώρινας, η SWORD HELLAS, η ΔΕΘ – HELEXPO και το Εστιατόριο ΤΕΡΨΗ.

 

 

Από το Δ.Σ.