Ενημερωτική εκδήλωση του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φλώρινας με το ΚΕΘΕΑ Δυτικής Μακεδονίας

Ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Το φαινόμενο της εξάρτησης και η λειτουργία των δύο μονάδων του ΚΕΘΕΑ στη Δυτική Μακεδονία» διοργάνωσε το απόγευμα της Δευτέρας το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Φλώρινας σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ Δυτικής Μακεδονίας.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η αντιδήμαρχος Φλώρινας κα Σοφία Φουδούλη – Τζώτζη και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Βασίλης Άμπας, ενώ προλόγισε η ψυχολόγος κα Ραχήλ Ρίζου, στέλεχος του Κέντρου Κοινότητας.

Ομιλητές ήταν η κοινωνική λειτουργός κα Σοφία Σιδηροπούλου και ο ψυχολόγος Θωμάς Ψαλίδας, στελέχη της Κινητής Μονάδας του ΚΕΘΕΑ.

 

Ο χαιρετισμός της Αντιδημάρχου Φλώρινας

Η σημερινή ενημερωτική εκδήλωση είναι συνδιοργάνωση και αποτέλεσμα συνεργασίας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φλώρινας με την Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ Δυτικής Μακεδονίας:

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φλώρινας είναι το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου. Από εκεί ο πολίτης ενημερώνεται για όλους τους φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιασδήποτε μορφής, σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή επικράτειας.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φλώρινας στελεχώνεται από κοινωνικούς επιστήμονες, κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους οι οποίοι δέχονται αιτήματα πολιτών που έχουν να κάνουν με εξαρτήσεις στα πλαίσια:

  1. Παροχής προνοιακών επιδομάτων και
  2. Συμβουλευτικής υποστήριξης οικογενειών.

Η ύπαρξη τέτοιων δομών, σε τοπικό όσο και περιφερειακό επίπεδο, είναι ιδιαίτερα σημαντική, για την κατάλληλη ενημέρωση και στήριξη τόσο του ίδιου του χρήστη όσο και της οικογένειάς του.

Να ευχαριστήσουμε λοιπόν τα στελέχη του ΚΕΘΕΑ Δυτικής Μακεδονίας για τη σημερινή παρουσία τους στην πόλη της Φλώρινας και ας δώσουμε το λόγο στους ειδικούς για την πληρέστερη ενημέρωση και ευαισθητοποίησή μας στο θέμα των εξαρτήσεων.