ΕΚΔΗΛΩΣΗ: «Κανόνες Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο-Cyberbullying»

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ  ΚΑΝΟΝΩΝ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν ο  Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος μαζί με τον Αστυνομικό Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας  κ. Πέτρο Λάτμο, την Πέμπτη 16 Μαΐου 2013 στο γραφείο του Δημάρχου Φλώρινας.

Το θέμα της συνέντευξης ήταν για την ημερίδα με θέμα «Κανόνες Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο-Cyberbullying», η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2013 και ώρα 19:00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας, στο Νέο Πάρκο, παρουσία και του Υποδιευθυντή της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχου Σφακιανάκη Εμμανουήλ, ο οποίος θα είναι και ο βασικός ομιλητής.

Ο κ. Δήμαρχος κατά την τοποθέτησή του είπε:

«Η εκδήλωση που πραγματοποιείται από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με το Δήμο Φλώρινας είναι μια σημαντική εκδήλωση την οποία πρέπει να παρακολουθήσουν όλοι οι νέοι μας και οι γονείς τους, για να ενημερωθούν για τους κινδύνους του διαδικτύου.

Έχω επικοινωνήσει ήδη με τον κ. Σφακιανάκη ο οποίος ανέφερε ότι υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον και πολλά αιτήματα από την περιοχή της Φλώρινας προς τη συγκεκριμένη υπηρεσία για την υλοποίηση της εκδήλωσης. Ως Δήμος Φλώρινας είχαμε υλοποιήσει ήδη μια σχετική εκδήλωση για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, αλλά υπήρξαν ακόμα περισσότερα αιτήματα, και για το λόγο αυτό συνδιοργανώνουμε την εκδήλωση αυτή».

Ο κ. Λάτμος, ακολούθως είπε:

«Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος δράσεων ημερίδες-διαλέξεις σε πόλεις της επικράτειας, με θεματολογία την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, θα διοργανώσει ημερίδα σε συνεργασία με το Δήμο Φλώρινας, τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2013 και ώρα 19:00, εδώ στην πόλη μας και συγκεκριμένα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου, στο Νέο Πάρκο Φλώρινας.

Στόχος της ημερίδας αυτής είναι η ενημέρωση των νέων , των καθηγητών, των γονέων και άλλων ενδιαφερομένων φορέων για τα θετικά και αρνητικά του διαδικτύου και συνακόλουθα τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγηση τους σε αυτό.

Η θεματολογία που θα αναπτυχθεί είναι:

– Μέτρα προστασίας των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση μέσω διαδικτύου,

– Cyberbullying- εκφοβισμός μέσω διαδικτύου και

– Κραυγές απόγνωσης μέσω διαδικτύου. Πρόληψη αυτοκτονιών.

Βασικοί ομιλητές θα είναι ο Ταξίαρχος κ. Σφακιανάκης Εμμανουήλ, καθώς και εξειδικευμένοι αξιωματικοί της ίδιας υπηρεσίας.

Είναι μια καλή ευκαιρία λοιπόν, για την τοπική κοινωνία, τους γονείς, τα παιδιά, να ακούσουν τους εξειδικευμένους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και στη συνέχεια να μοιραστούν εμπειρίες και να θέσουν ερωτήματα».

 

 

Ημερίδες  για την Ασφαλή Πλοήγηση στο διαδίκτυο θα πραγματοποιηθούν

από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε διάφορες πόλεις της χώρας

H Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο πλαίσιο αποφάσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, υλοποιεί πρόγραμμα ημερίδων, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την ασφάλεια και τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγηση στο Διαδίκτυο.

Οι ημερίδες αυτές απευθύνονται κυρίως σε γονείς και παιδιά, αλλά και σε όσους ενήλικες επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για το πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του ψηφιακού κόσμου και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Στόχος είναι οι γονείς να μπορέσουν να κατανοήσουν το διαδίκτυο και να προφυλάξουν τα παιδιά τους από τους νέους κινδύνους που εμφανίστηκαν στο προσκήνιο, με την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, απολαμβάνοντας παράλληλα τα πολλαπλά οφέλη του διαδικτύου.

Οι ημερίδες – διαλέξεις, θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες πόλεις της επικράτειας και συγκεκριμένα:

 

 • Την 17/05/2013 στη Ξάνθη και ώρα 19.00, στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.
 • Την 18/05/2013 στην Καβάλα και ώρα 19.00, στο Δημοτικό κινηματογράφο Οscar.
 • Την 20/05/2013 στη Φλώρινα και ώρα 19.00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας.
 • Την 29/05/2013 στη Ναύπακτο και ώρα 19.00, στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα.
 • Την 01/06/2013 στη Λευκάδα και ώρα 19.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πνευματικού κέντρου.
 • Την 05/06/2013 στη Σαντορίνη και ώρα 19.00, στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό κέντρο.
 • Την  09/06/2013 στα Κύθηρα και ώρα 19.00, στην αίθουσα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου.
 • Την 12/06/2013 στη Σητεία και ώρα 19.00, στο Πολυκέντρο του Δήμου Σητείας.

Η υλοποίηση των ημερίδων θα πραγματοποιηθεί από κλιμάκιο εξειδικευμένων στελεχών της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με επικεφαλή τον Ταξίαρχο Εμμανουήλ Σφακιανάκη.

Αντικείμενο των ημερίδων είναι:

 • Μέτρα προστασίας των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση μέσω διαδικτύου.
 • Cyberbullying.
 • Πρόληψη αυτοκτονιών που εκδηλώνονται μέσω διαδικτύου.

 

Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο των ημερίδων, κατά περίπτωση θα συμμετάσχει και η βουλευτής κ. Ράπτη Έλενα, ως η μόνη εκπρόσωπος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Δίκτυο ενάντια στην παιδική σεξουαλική κακοποίηση και επικεφαλής στην Ελλάδα για το συντονισμό των εθνικών ενεργειών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών με σκοπό την πρόληψη, αποτελεσματική αντιμετώπιση και εν τέλει την εξάλειψη της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, ως μέρος μιας μεγάλης πανευρωπαϊκής εκστρατείας του Συμβουλίου της Ευρώπης με τίτλο « ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ».