Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η θεατρική παράσταση «Ο γάμος του Καραχμέτη» (φωτογραφίες & βίντεο)

Τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Ο γάμος του Καραχμέτη», βασισμένη στο ομότιτλο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, παρουσίασαν το βράδυ του Σαββάτου το θεατρικό εργαστήρι του Κέντρου Νεότητας «Άγιος Κήρυκος» της Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας και ο δήμος Φλώρινας, με αφορμή την εκκλησιαστική γιορτή της μητέρας (γιορτή Υπαπαντής).

Πρόκειται για μια εξαιρετική παράσταση επαγγελματικών προδιαγραφών, παρότι συμμετέχουν ερασιτέχνες ηθοποιοί, οι οποίοι με τις ερμηνείες τους αποδίδουν το βαθύτερο νόημα του έργου και αναδεικνύουν τη δύναμη της μητρότητας και της αγάπης.

Η ιστορία λαμβάνει χώρα στη Σκιάθο την εποχή της Τουρκοκρατίας. Ο Κουμπής ένας από τους προεστούς του χωριού και φίλος του Τούρκου ναυάρχου, μετά από δεκαπέντε έτη στείρου γάμου με τη Σεραϊνώ φλέγεται από την επιθυμία να αποκτήσει παιδιά. Το σχέδιό του είναι να απαγάγει τη γειτόνισσά του τη Λελούδω που είναι μόλις τριάντα ετών και να δωροδοκήσει ένα παπά ή να τον βιάσει με φοβέρα να τους στεφανώσει.

Το τέλος της ιστορίας αναδεικνύει τη Σεραϊνώ, τη γυναίκα του, σε Αγία ψυχή και την προβάλλει σαν παρήγορη μαρτυρία για τη δυνατότητα εξαγιασμού του βέβηλου κόσμου μας.