Βιωματική δράση Ψηφιδωτό – Το δικό μας μονοπάτι δημιουργίας 2017-2018

Δελτίο τύπου: Βιωματική δράση Ψηφιδωτό – Το δικό μας μονοπάτι δημιουργίας 2017-2018

Τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018, στο χώρο του παλαιού 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου, πραγματοποιήθηκε βιωματική δράση με θέμα Ψηφιδωτό – Το δικό μας μονοπάτι δημιουργίας 2017-2018, η οποία διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας και τη Σχολική Σύμβουλο της 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π. Ε. Φλώρινας, σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Π. Ε. Φλώρινας. Συνδιοργανωτές ήταν η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, ο Δήμος Αμυνταίου, η Σχολική Επιτροπή του Δήμου Αμυνταίου, η Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμυνταίου, οι οποίοι και συνέβαλαν τα μέγιστα για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Στη δράση συμμετείχαν περίπου 600 μαθητές, από όλες τις Σχολικές Μονάδες της 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π. Ε. Φλώρινας (περιοχή Αμυνταίου), οι οποίοι, με απλές και πρωτότυπες δράσεις, δρώμενα, βιωματικά εργαστήρια, επιδείξεις κ.λπ., παρουσίασαν τα προγράμματα που υλοποίησαν μέσα στις τάξεις τους κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2017 – 2018, στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης και των Σχολικών Δραστηριοτήτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων.

Ταυτόχρονα, παρουσιάστηκαν και οι δράσεις που αφορούσαν στο 5ο Φεστιβάλ Φυσικών Επιστημών, το οποίο υλοποιήθηκε για τέταρτη χρονιά στην 2η Εκπαιδευτική Περιφέρεια Φλώρινας, σε συνεργασία με το Π.Τ.Δ.Ε., Π.Δ.Μ. (δάσκαλοι και φοιτητές) και την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κα Άννα Σπύρτου. Συμμετείχαν εννέα δημοτικά σχολεία (2ο Δ. Σχ. Αμυνταίου, Δ. Σχ. Αγίου Παντελεήμονα, Δ. Σχ. Αετού, Δ. Σχ. Βαρικού, Δ. Σχ. Λεβαίας, Δ. Σχ. Λεχόβου, Δ. Σχ. Ξινού Νερού. Δ. Σχ. Σκλήθρου και Δ. Σχ. Φιλώτα), 107 μαθητές, με δεκαέξι δράσεις/εργαστήρια, και ο αντίστοιχος αριθμός φοιτητών, ερευνητών και εκπαιδευτικών.

Συμμετείχε, επίσης, η Ομάδα Εικαστικών Δράσεων με το εργαστήρι Ψηφιδο-διαδρομές (υπεύθυνοι/ες δράσης: Μιχαέλα Μητκούδη, Ευστρατία Ρουμπίδου, Γιώργος Κασπαρίδης, Μαρία Νικολαΐδου, Αλίκη Αμυραλή, Δήμητρα Κατσιγιάννη, Παναγιώτα Παντέλα, Μιχάλης Παπαδογιώργος, Ρόζα Πλαστήρα, Στυλιάνα Κατσιάρη, Άννα Καμπουρίδου, Κατερίνα Κωνσταντάκη, Σταματίνα Παπανικολάου, Κώτσας Λυγούρας, Βίκυ Βασιλείου, Δήμητρα Σταυροπούλου, Ναταλία Παντέχη, Ιωάννα-Μίρκα Κωνσταντάκου και Γεώργιος Χρήστου) και η ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. (υπεύθυνη δράσης: Κατερίνα Γιαννακούλα) με το εργαστήριο περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος Ανακύκλωση.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους τους συμμετέχοντες, μαθητές, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, τοπικές και εκπαιδευτικές αρχές και συλλόγους, το Αστυνομικό Τμήμα και το Κέντρο Υγείας Αμυνταίου, όπως και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων που ανέδειξαν, με τον καλύτερο τρόπο, όλες εκείνες τις καινοτόμες δραστηριότητες που αποτελούν την άλλη πλευρά της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τη διαφορετική προσέγγιση της γνώσης, μετέφεραν τη φαντασία των σχολειών και των παιδιών μας στην κοινωνία και έδωσαν, πραγματικά, ένα μήνυμα ελπίδας στις δύσκολες εποχές μας.

Και εις άλλα με υγεία!

Στέλλα Κασίδου

Σχολική Σύμβουλος 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π. Ε. Φλώρινας