Εκδήλωση για την ημέρα έναρξης της εκπαιδεύσεως της Μονάδας Εθνοφυλακής Φλώρινας (φωτογραφίες)

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, στη Λέσχη Αξιωματικών Φλώρινας, η εκδήλωση της ημέρας έναρξης της εκπαιδεύσεως της Μονάδας Εθνοφυλακής Φλώρινας, παρουσία του Στρατηγού, υποδιοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η αναβάθμιση του θεσμού και του ρόλου του Εθνοφύλακα. Αποφασιστικά δε σημεία για την επίτευξη του στόχου αυτού είναι η δημιουργία άριστου κλίματος στις σχέσεις των εθνοφυλάκων μεταξύ τους αλλά και με τη διοίκηση της Μονάδας, καθώς και η εμπέδωση από τους εθνοφύλακες ότι ο ρόλος που θα διαδραματίσουν σε περίοδο επιχειρήσεων είναι ιδιαίτερα καθοριστικός.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με αγιασμό και την κοπή της πίτας, ενώ ακολούθησε η ανάγνωση του χαιρετισμού του Στρατηγού, Διοικητή του Γ’ Σ.Σ. και η ενημέρωση της Μονάδας. Στη συνέχεια, βραβεύτηκαν εθνοφύλακες που διακρίθηκαν σε διαφόρους τομείς. Ειδικότερα, τιμήθηκαν οι Νικόλαος Βελλιάνης, Λάζαρος Τοσουνίδης, Ηλίας Μούλελης, Σωτήριος Κρουσουλούδης, Σταύρος Αδάμου, Γεώργιος Βελλιάνης, Θωμάς Γιαγκούλας και Απόστολος Σερίδης. Παράλληλα έγινε ο απολογισμός του β’ εκπαιδευτικού εξαμήνου του 2018 κατά θεματικές ενότητες, όπου παρουσιάστηκαν οι ποικίλες δράσεις της Μονάδας, ακόμα και σε κοινωνικό επίπεδο.

Μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο υποδιοικητής της 9ης Μ/Π ΤΑΞ Φώτιος Γκίκας, ο διοικητής του 1ου Συντάγματος Πεζικού, Συνταγματάρχης Παναγιώτης Καρατζάς, ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Στέφανος Μπίρος, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Αντωνιάδης, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Φλώρινας Νίκος Μουρατίδης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Κέλλης Αθανάσιος Τάσκας, εκπρόσωποι συλλόγων και συνδέσμων κ.ά.

Τον συντονισμό και την παρουσίαση όλης της εκδήλωσης είχε ο Διοικητής της Μονάδας Εθνοφυλακής Φλώρινας Αθανάσιος Τσολάκης.